Ailenden bu kadar çekinme önce sağlık
Ailenden bu kadar çekinme önce sağlık
Tekrar geçmiş olsun, alcıya aldırmasanda yine iyi iyleşmesi için kendini zorlama.
Tecrübeli bir motosiklet kullanıcı bile, hiç kullanmadığı bir motorda ilk 50-100km'de acemilik çeker, ama en azından motorun hangi farklı davranışlarına dikat etmesi gerektiğinı bilir.
Sizde, tecrühesizlik ve yeni alet biranda ve birde bunu atrcıyla kullanıca, talihsizlik olmuş.
Trafikde, başkalarının hataları yüzünden kendini kasma. Rahat ol. Motosiklet hassas bir alettir. Duyarlılıktan taviz verme. Ayağın hep arka frende olsun, ani durumdalarda, sana zaman kazandırıp, sonra önfreni daha etkili kullanmanı ve motorun yığılıp ani torkla kalkıp kontropdan çıkmasını engelleyecek unsur. Ayağını o arka frenden hiç uzak tutma.
Muhtemelen, taksi geçtikten sonra, motoun yüksek devirden yeni düşmüştü ve ardından tekrar gaza dokunurdokunmaz yük maksimim torkla tekere aktarıldı. Artcında sana sarılarak tutunacağına, arka bagaj demirlerinden tutunmuştur ve böylece ağırlığınızı akra tekerin arkasına bindirmiştir. Böyle bir yük dağılımında virajda veya kalkışda ön teker tutuş sağlayamaz veya şaha kalkar. Artcıyla kullandınızmı, artcı oldukca ileri oturup ya sürücüye veya daha orta kısımlara tutunmalı. Virajlardada, oldikca haraketsiz kalmalaı. Sürücüyle sağ sol yatarsa veya karşı yöne, o zaman sürücü virajda ya fazla yatar veya tersine virajı alamaz.
Tekrar geçmiş olsun, umarım masrafında çok değildir. Selamlar.
olur böyle vakalar.
ben her düştüğümde yolu daha iyi okumaya başlıyorum.
bazı arkadaşlar buna ustalık geldi derler. sizinki ustalık olmasada üzerinden çaylaklığı attın diyebiliriz.
ben ducati ile çok düştüm ama hiç birinde hevesim kırılmadı.
ilk düştüğüm de çok komik bir mevzuydu. bakışımı kaldırıma kitlemiştim virajda dimdirekt kaldırıma doğru gidip 5 metre havaya uçtum.(atma ziyaaaaa)
5 metre olmasa da 2 metre :D
ikincisinde opele arkadan girdim. hata bendeydi, girilmicek aradan girdim opel dönüş alırken tamponuna girdim.
en son düştüğümde soğuk asfaltta 30 km hızla higside yaptım. bu hızla higside yapmak zordur herkes başaramaz :D
2 hafta ağrısını çektim sağ kolum ve sağ ayak bileğim ezildi.
hala sürmeye devam ediyorum. her düştüğünde hata tespiti yapıp kafanda arge çalışması yap sonra yola devam.
kaza yapıp ta yere düşmediklerimi saymıyorum bu arada.
Geçmiş olsun. Kurumsal bir firmadan eğitim almanızı öneririm.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
ATATÜRK
Geçmiş olsun. Her kaza böyle olsun keşke. Yaş kaç bilmiyorum ama bir süre pazar sabahları 6 da kalkın ve yollar boş iken saat 9 a kadar sürün. Trafik ışıklarının olduğu yerlerden şimdilik uzak durmakta fayda var özellikle dur kalk hele de yokuş yukarı ıslak yolda durkalk ı öğreninceye kadar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)