Depo Temizliği Hakkında Yardım
Reklamlar
-
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Motorumun deposunda pislik olduğunu düşünüyorum temizlemeye karar verdim.
Bu işlem nasıl yapılıyor? Nelere dikkat etmek derekiyor? Bilgili olan abilerimin kardeşlerimin yardımını bekliyorum.
Birde depoya dökülen enjektör ve depo temizleyiciler var sizce onları kuşlanmanın bi sakıncası var mı?
Reklamlar
-
Yeni bir benzin filtresi al, depo temizleyici dediğin şeyden dök ve benzini bitir. Sonra benzin filtresini değiş. Dikkat et kullanacağın marka kaliteli birşey olsun. Bir de karışım oranı belirtiliyorsa dikkat etmeyi unutma.
-
Öyle temizleyici maddeleri sakın kullanma. Onlar depodaki pası pisliği çözüp motora gönderir. Kamyonda pompa bozulduğunda ustanın ilk sorduğu "Enjektör temizleyici mi koydun depoya" oldu. Depodaki pası kaldırmış pompa enjektöre göndermiş ve tıkamış. Filtredende geçmiş.
Sök bi yıkamacıya götür yıkasın. En iyisi o olur.
-
Bu yüzden plastik depoları daha çok seviyorum
-
Aliminyum veya metal depo ise birşey yapamazsın eğer paslanma var ise
Aslında yolu var depodaki tüm boyayı söküp galvaniz deposuna batırmak ama aşırı maliyetli olacaktır
Pas yok ise depoyu söküp benzinle çalkalayıp içindeki benzini dışarı atıcaksın yine kullanmadan
-
haberler : depoyu temizlerken , kendini yaktı
-
O deponun sökülmesi şart gibi biraz.
Depoyu temizleyip çalıştırarak içindeki benzini bitirmenin hic bir faydaai olmaz, hatta bütün temizlenen pisliği motora gönderirsin.
O depo sökülecek güzelce benzinle temizlenecek, pis benzin dökülecek.
Bundan öte temizlik hem masraflı olur, hem riskli.
He birde benzin deposu temizlenirken ağızda elde sigara bulundurulmaz.
Neden mi uyarıyorum ?
Yapanı gördüm.
-
Pratik olarak, depoyu temizlemekle hiç uğraşmayıp yakıt filtresi ekleyerek devam edebilirsiniz.
İlle depo içini temizlemek isterseniz Elektroliz yöntemini öneririm. Nette bol bol videosu vardır, kısa bir araştırma ve neredeyse bedava maliyeti ile en etkili yöntemdir.
-
Öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Depoyu bu gün temizledim benzin pompasını ve şamandırayı söktüm içindeki benzini boşaltıp çalkaladım ama acemilikden olsa gerek sökerken şamandıranın hangi yönde durduğuna bakmadım 20tl lik benzin ile full gösteriyordu deneme yanılma yoluyla onuda düzelttim tavsiyem bilmiyorsanız pek fazla kurcalamayın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)