Anket: Siz olsanız hangi motosikleti tercih ederdiniz?
- Katılımcı sayısı
- 130. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Ducati Multistrada 1200S
-
BMW S1000XR
-
BMW R1200GS Adventure
MultiStrada 1200 mü? S1000XR mi GS 1200 Adv. mi ? Sonuçlandı !
Reklamlar
-
Daha önce hiçbirini sürmedim sürdüğüm tek binlik varedoroydu. Ama seçenekleriniz arasındaki motosikletlerle ilgili yazılı ve videolu pek çok yayını izleidim takip ettim. Bir gün bu motosikletlerden birini alabilecek olsam hiç düşünmeden Multistrada ya da Xr'ı alırdım. Gözlemlerime göre GS mantık motoru elbette çok güzeldir bu kadar sevilmez yoksa çok teknolojik vs. ama 45 50 yaşımdan önce alıp binmem param olsa da binmem. Motosiklette her şeyden önce o deli ruh olması lazım kalbimizi küt küt attıran, yolla bütünleşmemizi sağlayan, çok güvenli ama gerekmediği sürece bu teknolojisiyle bana müdahale edip yolu hissedebilmeme ve sınırlarımı test edebilmeme engel olmamalı. İnsanlardan dinlediklerime göre GS bunun motosikleti değil. O zaman araba alırım zaten o heyecanı en zirvede hissedemeyeceksem. Dediğim gibi bu motosikletlere ne bütçem ne yaşım yetmiyor. Fakat toplumda gördüklerime göre oluşan önyargılarımı yazdım, amacım ukala olmak değil bu motosikletlerin bize yansıtıldığı şekline göre kendi fikrimi belirtmek.
Tura en uyumlu olan ve motosiklet duygusunu en iyi yansıtacak motorun Multistrada olduğunu düşünüyorum.
Yaş 30-40 XR
35-45 Multistrada
Yaş>45 GS gibi bir algı var kafamda.
Reklamlar
-
Kim neye oy vermiş öğrenme olayı da iyiymiş.
Bi ara Enduroya sıcak bakanlar, endurodan tiksinenler diye anket açayımda, pıçaklayacak adam listesi belli olsun
-
Benim oyum geçersiz kalmış. Hiç haz etmem 😎😎
Levent adlı üyeden alıntı
Borsaya mı bir diyosun ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
Anket sonuçlarına şöyle bir göz attımda, tam beklediğim oranda gerçekleşmiş olduğunu gördüm, ve hiç şaşırmadım
Buyrun;
https://resmim.net/f/zX16dE.jpg
-
Moderatör
alp010 adlı üyeden alıntı
Daha önce hiçbirini sürmedim sürdüğüm tek binlik varedoroydu. Ama seçenekleriniz arasındaki motosikletlerle ilgili yazılı ve videolu pek çok yayını izleidim takip ettim. Bir gün bu motosikletlerden birini alabilecek olsam hiç düşünmeden Multistrada ya da Xr'ı alırdım. Gözlemlerime göre GS mantık motoru elbette çok güzeldir bu kadar sevilmez yoksa çok teknolojik vs. ama 45 50 yaşımdan önce alıp binmem param olsa da binmem. Motosiklette her şeyden önce o deli ruh olması lazım kalbimizi küt küt attıran, yolla bütünleşmemizi sağlayan, çok güvenli ama gerekmediği sürece bu teknolojisiyle bana müdahale edip yolu hissedebilmeme ve sınırlarımı test edebilmeme engel olmamalı. İnsanlardan dinlediklerime göre GS bunun motosikleti değil. O zaman araba alırım zaten o heyecanı en zirvede hissedemeyeceksem. Dediğim gibi bu motosikletlere ne bütçem ne yaşım yetmiyor. Fakat toplumda gördüklerime göre oluşan önyargılarımı yazdım, amacım ukala olmak değil bu motosikletlerin bize yansıtıldığı şekline göre kendi fikrimi belirtmek.
Tura en uyumlu olan ve motosiklet duygusunu en iyi yansıtacak motorun Multistrada olduğunu düşünüyorum.
Yaş 30-40 XR
35-45 Multistrada
Yaş>45 GS gibi bir algı var kafamda.
Yorumunuz icin tesekkur ediyorum. Teorik olarak yorumlariniza saygi duyuyorum, fakat adv icin soyle bir sey soyleyebilirim,denedikten sonra fikriniz 180 derece degisecektir. 120 beygirlik bir alet ve kullanirken aldigim hissiyat bambaska. Bir viraji var, neredeyse kendisi donuyor, boxer motor alistigimizin disinda calisiyor. O yuzden kullandiktan sonraki dusunceleriniz kesinlikle degisecektir.
Yas konusuna gelince bende sizinle hemfikirim, Gs son motor olmali ama gunun sartlarinda maalesef mts oldukca zarar ettirecek bir motosiklet. Ekonomisi cok iyi olan insanlar icin kesinlikle dogru tercih olabilir, fakat benim icin degil maalesef.
-
-
sportta bir yere kadar bunun bağsuru var,fıtığı var, romatizması var, eklem kas ağrıları var ,kalbi var,böbreği var ...
-
Moderatör
Göbek felan çıktıysa olmaz öyle hyersport felan, al bi gs rahat et
-
Artçı konforlu, uzun rotanızda karşınıza çıkabilecek değişken yol koşullarına en iyi uyum sağlayabilecek, ducatiye kıyasla arıza cıkarma olasılığı çok daha düşük olması, daha az benzinliğe uğratacak olması , konforu ve ikinci elde zarar ettirmeyecek olması ile 1200gs bence buranın galibidir.
Tek yola çıkacaksanız xr1000 derdim ancak artçıyı da dusunmek lazım
Ek olarak 1200gs ile çanta fiyat ve seçenekleri hatta alacağınız motorun çantalı olma ihtimali de çok yüksek.
-
Moderatör
hisvarlar adlı üyeden alıntı
Artçı konforlu, uzun rotanızda karşınıza çıkabilecek değişken yol koşullarına en iyi uyum sağlayabilecek, ducatiye kıyasla arıza cıkarma olasılığı çok daha düşük olması, daha az benzinliğe uğratacak olması , konforu ve ikinci elde zarar ettirmeyecek olması ile 1200gs bence buranın galibidir.
Tek yola çıkacaksanız xr1000 derdim ancak artçıyı da dusunmek lazım
Ek olarak 1200gs ile çanta fiyat ve seçenekleri hatta alacağınız motorun çantalı olma ihtimali de çok yüksek.
Tabiki 3 'lü çanta seti, hatta çattı üstü çanta setleri ve depo üstü çanta da takacağımdan şüphem yok, 20-22 günlük bir seyahat olacağı için yüklü giderim gibi düşünüyorum.
-
Selam,
Yeni Sulu GS'ler çok arıza veriyor.
Mersin'deki BMW servisi arkadaşım.
Bence GS alacaksanız susuz modelini tercih edin.
-
Moderatör
oktay33 adlı üyeden alıntı
Selam,
Yeni Sulu GS'ler çok arıza veriyor.
Mersin'deki BMW servisi arkadaşım.
Bence GS alacaksanız susuz modelini tercih edin.
2014 model için haklısınız ama 15-16-17-18 modellerde hiç bir kronik problem yok, bunun dışında arıza çıkarsa da her motosiklette olma ihtimali kadar. Çok fazla kişi ile görüştüm bu konuyu, 65 bin km'dir tek bir hata almayan insanlar var.
ilk çıktığında ayaklık müşürü arızalansa motor çalışmıyor gibi sorunlar vardı, oldukça yakından takip ediyordum bir dönem.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Ulem siz bu yaş muhabbetini nerden çıkardınız?
Kafa göz dalacam şimdi ha!
Ben yarım asırlık oldum hala hypersport kullanıyorum. Daha bi 50-60 sene de kullanırım.
Ondan sonra cruiser falan bakarım.
Gs almak aklıma bile gelmez.
Nerden çıkardınız GS ihtiyar motoru diye?
Bak geliyo zopa!
Sakin ol ihtiyar Nasıl Çin milletinin Buick fetişi varsa Türk milletinin de GS ve Kawasaki fetişi mevcut... Ben de "Kawasakinin diğer Japonlar dan birkaç gömlek üstün olduğu" ve "GSin son nokta olduğu" yorumlarını "demek ki orada öyle geliyor insanlara" diyerekten uzaktan izliyorum
Bu arada burada bi abi var, 85 yaşında, hâlâ çivi gibi, maşallahı var. "Haşmet, daha dün senin yaşındaydım" diyor...
Levent adlı üyeden alıntı
Çok fazla kişi ile görüştüm bu konuyu, 65 bin km'dir tek bir hata almayan insanlar var.
...
oldukça yakından takip ediyordum bir dönem.
Siz de görüyorsunuz hakim bey. Sonuç baştan belli. İş ilanı, görüşmeler falan hikaye.
-
Moderatör
hasmet adlı üyeden alıntı
Siz de görüyorsunuz hakim bey. Sonuç baştan belli. İş ilanı, görüşmeler falan hikaye.
Evet, tabiki, ama arada insanların ciddi yorumları oluyor, foruma bilgi kaynağı.
-
-
ne alırsan kısa sürede almanı öneririm.. fiyatlar kısa sürede artıcak seçimden sonra dövizdede çıkış olucağı söyleniyor bunlarda ekstra olarak fiyatlara yansır. en iyi karar kararsızlıkdan iyidir..
Tercihler her zaman kişisel egolar çevresinde gelişmemeli yoksa bünye neler ister ama yaşadığın ülkeninde bir standartı ve sınırları vardır.. her ülkenin standartı kendi durumuna göre değişkenlik gösterir.. yedek parça, servis, yakıt ekonomisi v.b .. elinde en kral model olsun marka biz satış yapamıyoruz çekiliyoruz türkiyeden dedimi elindeki alet çöpe döner ne alıcısı kalır ikinci elde nede parçası servisi.. heleki motorisklet camiası bu konuda aşırı nankör geçmişden isim vermiyelim örnekler var herkes bilir..
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Estetiği hariç güzel motor.
-
Moderatör
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Birazda görseli keyifli olsa, fiyat politikası olarak da makul bir makina, ama maalesef benim için evlat olsa sevilmez cinsten bir tasarıma sahip. Belki ben biraz at gözlüğü ile bakıyorumdur ama estetikten çok uzak. Hele ki şurada değerlendirdiğimiz 3 tane motosikletin tasarımının yanında maalesef benim için tercih sebebi değil.
-
Multistrada hariç 2 sinide sürdüm.S1000XR Tr deki asfalt kalitesi için çok çok fazla.Çok iyi asfalt olacak da keyfini çıkaracaksın.
1200GS Adv. Bmw fln pahalı ama gerçekten hakediyor.Çok rahat motorun üstüne otur oturmaz kardeşim ben güvenliyim,ben çok konforluyum diyor resmen
S1000XR ile ilgili videom
https://www.youtube.com/watch?v=I81xBfPHeGQ
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
şimdi motosiklet yerine uçak tavsiyesinde bulunuyorum Levent :D abi 100.000 ne uçak mı var deme
100bin liralık THY hissesi al bugünlerde hisse dipte , bak 2 ay sonra sıfır GS alacaksın , komisyonum %5 ;)
Sevgili moderatörüm gün itibari ile THY ın değeri %10 arttı , 100.000 liramız yukarıdaki mesajı yazdıkdan sadece 6 gün sonra 110.000 lira oldu ;) kelin ilacı olsa başına sürer sen aldın mı ki diye soracaksın , maalesef alamadım bu sene tüm birikimi mi emlağa gömdüm :(
-
12 Nisan 2019, 15:15
Moderatör
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Sevgili moderatörüm gün itibari ile THY ın değeri %10 arttı , 100.000 liramız yukarıdaki mesajı yazdıkdan sadece 6 gün sonra 110.000 lira oldu ;) kelin ilacı olsa başına sürer sen aldın mı ki diye soracaksın , maalesef alamadım bu sene tüm birikimi mi emlağa gömdüm :(
Valla bende duramadım ;)
yapacak bişey yok
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)