belli markaların başlıklarında ölümüne ama şuursuz savunma yapan aynı kişileri görünce gülümsüyorum artık alıştım, ama 'yalan-yanlış' ve 'atıp-tutma' denince gülümsemem kayboldu, arai'den ucuz kask aldı diye youtube'da maymun gibi kask üstünde zıplayıp 'sharp testine kaç para verirseniz o kadar yıldız alırsanız' diyen tiplerdenseniz eğer; size lafım yok hayırlı işler.. umarım dilediğiniz kadar ucuz kask veriyordur özen motor size. Layık olmaya çalışmanız güzel onlar adına. Yok değilseniz, kendi halinde motorcuysanız yazının devamını okuyabilirsiniz.
'internet' denen bir şey var, çat pat ingilizce ile dahi bazı önemli bilgilere ulaşmak mümkün, eğer internet olmasaydı ya da interneti kullanmayı bilmeyen insanlar olsaydı çıkar için uydurulan her yalanı gözü kapalı kabul edebilirdi insanlar, hatta bunun aksi söylendiğinde 'yalan-yanlış yönlendirmesene' hatta 'atıp tutmasana' bile denirdi ulu orta.
Maalesef ki internet denen şey bu 'atıp tutanların' 'ya da bir şekilde yolunu bulanların' önünü fena şekilde kesiyor. Çok farklı sonuçlar -teoriler - hipotezler dönse dahi sonunda bilimsel deney ve açıklama ile açıklığa kavuşmuş oluyor.
örnek olarak:
https://s3.eksiup.com/e182b9fe2686.jpg
yukardaki resimde kırmızı okla gösterdiğim yerde yazan şey.
Türkiye'de fiyatı ucuz olduktan sonra siyaha beyaz, aka kara diyerek herşeyi satabilirsiniz. Fiberglass'a karbon bile diyebilirsiniz. Bunun cezai yaptırımı yoktur, sadece atılan yalanları tutturursanız daha çok satar daha çok kar edebilirsiniz. Ancak İngiltere'de kalkıpta fiber kaska, internet sitesine 'KARBON' yazan olursa ,yanlış anlamayın ve benzetmemi mazur görün ama adamdan KAN ALIRLAR (amazon gibi fiziki mağazaları olmayanları saymıyorum). Burda değil kan almak, işin içinde rant olduktan sonra doğruyu söyleyene 'atma tutma' 'yalan yanlış konuşma' gibi şeylr söylenebilir.
Birazcık akıllı olmak, hafif bir araştırma yapmak bu gibi yalan yanlış atıp tutanlardan korunmayı sağlayabilir. Az çok mantık yürütebilen deneyimli motosiklet sürücüsü zaten karbon kaskın 1400+ gr olmayacağını bilir. Premier'in 1290gr, başka markaların karbon kaskı 1200gr civarındayken 1450gramlık karbon kask zaten mümkün değildir.
Ls2 sonuçta ekonomi amaçlı, çinde üretim yapan alt seviye bir kask, model adını 'carbon' koyunca, desenini de karbon görünümlü yapınca kaskı karbon sanıp ucuza karbon kask alacağını sanan bilinçsiz tüketiciler tam da istedikleri müşteri profili.
Satıcı istediği kadar isterse orjinal kataloğuna CARBON yazsın, sharp sitesi ve sonucu attığım resimdedir. Zaten resmi online kataloğuna baktım şimdi, model adı yerine Carbon yazıp materyalden bahsetmemişler, biraz şuursuz olsam, motosikletten anlamasam hatta ls2 satışından rant sağlasam kesin inanırdım inanmayana da laf çakardım