Selamın Aleyküm..
Buraya yazmamım sebebi tecrübe ve bilgisine güvenen birileri çıkıp bana yardımcı olabilir belki.
Benim motor 2008 model 600rr 50 küsür binde ama bence birazı daha vardır malum insanımız belkide düşürmüştür.. neyse.
Motorumda 2 viteste özellikle gaz acıp kapandıgında olmamakla birlikte sabit gaz giderken şanzımandan tık tık tık ses geliyor.
ustalar ilkte sesi alamadılar bile ama ben özellikle anlatınca sonunda buldular ve ortak nokta şanzıman oldu. şöylede bi sıkıntı var vitesten düşmüyor ama 1. vitesten 2 ye geçerken tak diye geçiyo. Şöyle bişi var 1. vitesten 6 bin devire kadar geçersen 2 ye cillop gibi geçiyo ama 10-11 bin devire kadar iyi hızlanıp atarsan tak diye geçiyo hatta geçerken zorlanıyo hissediyorum.. 2 den 3 e -- 3 den 4e veya digerlerinde sorun yok. sadece dedigim gibi 1 den 2 ye geçerken oluyo.. çok ustaya baktırdım konuştum, bazısı vitesten düşene kadar iyice bozulana kadar bekleyebilirsin diyo ama çok geçirme vitesten düşmeye başladıktan sonra diyo. bazısı degişelim hemen diyo.biri komple degişelim diyo birisi sadece 2 yi degiştiririm ben diyo tabiiki sadece 2 deyse problem. Napıcam bilmiyorum.
Fiyat konusundada sizden öneri almak istiyorum. benim aldıgım fiyatlar 1000 tl işçilik 2.dşili (300)veya komple dişli (1.500) bunlar sağlam çıkma tabiki sıfıra güç yetmez. topuz mopuz bakılcak işte yağ filanla 2.5 filan tutar diyolar. ne diyosunuz sizce yaptırmalımıyım. yoksa böyle biniyimmi. Veya sorun acaba başka yerde olabilirmi. motoru açınca fiyat sizce çok çokk yukarlara çıkarmı..