Bonus:5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu
Madde 6 - (1) Ceza kanunlarının uygulanmasında;
a) Vatandaş deyiminden; fiili işlediği sırada Türk vatandaşı olan kişi,
b) Çocuk deyiminden; henüz onsekiz yaşını doldurmamış kişi,
c) Kamu görevlisi deyiminden; kamusal faaliyetin yürütülmesine atama veya seçilme yoluyla ya da herhangi bir surette sürekli, süreli veya geçici olarak katılan kişi,
d) Yargı görevi yapan deyiminden; yüksek mahkemeler ve adlî, idarî ve askerî mahkemeler üye ve hâkimleri ile Cumhuriyet savcısı ve avukatlar,
e) Gece vakti deyiminden; güneşin batmasından bir saat sonra başlayan ve doğmasından bir saat evvele kadar devam eden zaman süresi,
f) Silâh deyiminden;
1. Ateşli silâhlar,
2. Patlayıcı maddeler,
3. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet,
4. Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler,
5. Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler,
anne terliği ne ki.. kavga ettiniz elinizde kurşun kalem var, sapladın karşıya direkt olarak silah sayılır o kurşun kalem. ona bir lafım yok.. olay ondan sonrası için zaten.. direkt silah sınıfına girmiyor diye biliyorum.. hakim karşısına çıktınız diyelim.. hakim soracak neden taser gun ile vurdun diye.. taser gun üretim amacı bakımından öldürme amacıyla kullanılamayacağından.. karşı tarafın canına zarar vermeden etkisiz hale getirmem gerekiyordu. bana silah çekti bıçak çekti sopa çıkardı.. kendimin/ailemin canımı kurtarmanın başka bir yolu yoktu. nefsi müdafaada bulundum, şeklinde bir açıklama elbette faydalı olacaktır.. durum bu şekilde geliştiyse ve kanıtlanabilirse elbette... istisnai ölüm durumları dışında hiç bir kalıcı hasar bırakmayan bir alet.. ateşli silahla aynı şey yapılabilir mi elbette yapılabilir.. ancak ateşli silah bıçak vs. taşımak ve bunu olaya karıştırmak sizi hakim karşısında direkt olarak 3-0 geriden başlamanıza sebep olur. hatta ateşli silahlı bir kavgada kaç el ateş ettiğiniz bile ceza alma durumunuzda etkilidir. taser gun'ı alın kullanın cezası yok deseler sokakta yürürken tipini beğenmedi diye birbirine sıkar millet.. böyle bir şey mümkün mü? önemli olan sizin karşı tarafın da can güvenliğini düşünerek olası bir yaralanma/ölüm durumu yaşanmadan tehlikeyi bertaraf etmenizdir.
hep muhabbeti döner.. "abi hırsızı yatak odasında öldürürsen hiç ceza almıyormuşsun"... şehir efsaneleri olur.. "bizim bir abinin evine hırsız girmiş.. adama silah doğrultmuş yatak odasına yürütmüş, yatak odasına girince vurmuş ceza almamış"... adamı salonda da vursan ceza almayabilirsin. yatak odasında vurup ceza da alabilirsin.. şu serbest bu değil ya da şurada serbest burada değil gibi bir durum asla söz konusu değildir. yasa boşluğu dediğim şey de aynen sizin belirttiğiniz gibi açıkça belirtilmemiş durumlardır..
soru şu olmalı bu durumda;
Taser gun taşıyarak bir tehlikeden kurtulmak ve sonrasında ceza almama ihtimalini yüksek tutmak mı?
Herhangi bir savunma olmadan kendini trafikteki psikopatların insafına bırakmak mı?
Seçim sizin.
biber gazı da taser gun kadar etkili olmayabilir ancak.. sonuçta eli gözü ciğerleri fena halde yakan bir olay biber gazı.. yani karşı taraf daha da sinirlenebilir ve sinirlenecektir.. acıyla elindeki bıçağı tam göremese de savurup sizi yaralayabilir hatta öldürebilir... biber gazını kullanmak için saldırgana taser gun a kıyasla daha yakın olmanız gerekir çünkü.. daha masum kısmı tartışılır. her ikisi de kalıcı hasar bırakmaz istisnai durumlar dışında.. taser gunda kalp pili vs. varsa ya da kalp olması gereken sağlıkta değilse kalbi durdurabilir kabul.. biber gazında da karşı tarafın astımı vardır nefesi kesilir boğulup gidebilir.. taser gun da en azından nişan alabiliyorsun.. bacağa vs. sıkabilirsen hem kalp riskini büyük oranda düşürür hem aynı düzeyde etkili olur.. zaten etkisi ortalama 30 sn.. yani tehlikeyi bertaraf edip kaçabilmek için yeterli bir süre.. adamı bayıltıp kafasını yerde tekmelemek gibi bir düşünceniz olmadığını varsayıyorum
Bunlar hep vardı ve artarak devam ediyorlar.
Şu da bir gerçek ki İstanbul'da araç kullanan birisi Anadolu şehirlerine gidince durumu gerçekten garipsiyor. Örneğin Antalya-Sakarya-Manisa gibi yerlerde geçen ay kullandım şoförler son derece şuursuz-bilinçsiz. 4 yol ağzına geliyorsun bir bak gelen-giden var mı? Babasının yolu gibi öylece bodoslama gidiyor.
İstanbul'da da çok mal var ama burnunun dikine akılsızca gazlayan pek olmuyor.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Birgün işe gitmek için sabah yola çıktım. Kendi şeridimden( orta ) giderken en sol şeritten bir araç geldi benim aynaya dokundu ve tekrar kendi şeridine geçti. Gördüğüm en garip hareket buydu. Acaba telefona bakan bir şoför yada aynada kendine bakmaya çalışan bir kadın mıydı anlamadım.
Taser gun değilde, elektro şok yediğim oldu, kaç volt en ufak fikrim yok ama ciddi anlamda berbat bi olay
Elektriği almadan 40 saniye önce kasksız duvara kafa atacak kadar sinirlenmiş ve çileden çıkmış bir haldeyken, kulağıma gelen bir çatırtıyla birlikte saliselik gelen uyuma isteği bir oldu, direkt pantolonun üzerinden etki etmişti, ciddi anlamda 5-10 dakika yeni doğmuş gibi baktım dünyaya
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)