Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bu motora masraf yapmak ne kadar doğru?

REKLAM ALANI
    yigitaksoyx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Phantom 180
    Arkadaşlar motorum 2013 model kanuni phantom. Yaklaşık olarak 35.XXX binde. Şuan 1.000TL gibi bir masrafı var bunu yapmalı mıyım? Satarsam farklı bir motor alma imkanım yok öğrenciyim. Ben masraf etmekten yanayım fakat bir yandan da kafam rahat değil.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Cevabı zaten vermişsin

Motosikleti
    YAMAHA R6 2015
    o 1000 tl hiç bitmez :D neymiş o 1000 tl masraf ? yapılan motor düzen tutmaz, ustalarımız toplayamaz en fazla 5000 gider, çok nadirdir bu tip motorların toplanıp 5 bin ve fazlası gittiği çok sakin kullanılması lazım.

Motosikleti
    Phantom 180
    Alıntı ozansntrk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o 1000 tl hiç bitmez :D neymiş o 1000 tl masraf ? yapılan motor düzen tutmaz, ustalarımız toplayamaz en fazla 5000 gider, çok nadirdir bu tip motorların toplanıp 5 bin ve fazlası gittiği çok sakin kullanılması lazım.
    Şanzıman - debriyaj balatası ve ufak tefek şeyler var

Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Şuan gidiyorsa bu şekilde bin gitsin. Yağını koy, ani hareketlerden kaçın yeter.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ustana güveniyorsan yaptır kullan.

phantom u severim, biraz yakışıklı makina.

zaten alamayacaksan hiçbir şekilde yaptırmaktan baska caren yok

Motosikleti
    Phantom 180
    Haklısınız başka çarem yok. Belirttiğim gibi kafam rahat değil sizlerden de onay alarak kafamı rahatlatmak istedim teşekkür ederim ilginiz için.

hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    650 mt
    Alıntı ozansntrk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Durum bu kafa vahim mi gerçekten. Cbf kullanan kuryeye sordum motorun 300.000 kmde olduğunu söyledi. İki kere motor yaptırmış. Zaten olması gereken bu arızalanan parça değiştirilir değişen parça ömrünün sonuna kadar çalışmaya devam eder. Senin mantığınla yolda kalan aracın plakasını söküp yokuş aşağıya sallamak lazım
    sparrow07 bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hasangazili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Durum bu kafa vahim mi gerçekten. Cbf kullanan kuryeye sordum motorun 300.000 kmde olduğunu söyledi. İki kere motor yaptırmış. Zaten olması gereken bu arızalanan parça değiştirilir değişen parça ömrünün sonuna kadar çalışmaya devam eder. Senin mantığınla yolda kalan aracın plakasını söküp yokuş aşağıya sallamak lazım
    böyle yanlış bilgilendirme yapanları anlamıyorum; bilmiyorsan sallamayacaksın bence de.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    bu arkadaşımızın sorusunda olduğu gibi, benzeri durumla karşılaştığımızda yorumlar hemen iki grupta toplanıyor:
    - kötümserler : motor eski, kilometresi de epeyce var. sen onu unut gitsin
    - iyimserler : kuryeler yılda yüzbin kilometre yapıyor, otuzbinin lafı mı olur? arkadaşın dedesinin 1960 model motoru var, tek marşta çalışıyor 1990 model motora neden binilmesin.

her kilometrede ve her yaşta motoru kullanmak mümkündür, ancak onu işler durumda tutmanın maliyeti ve kolaylığı belirleyici faktör olur.
    range rover ile tofaş şahin'i karşılaştıralım. 1990 modellerini
    ben bu durumda şahin'i tercih ederim. parçası her yerde bulunur, ucuzdur, tamiri kolaydır.

bu modeli tanımıyorum. yedek parçası bulunabiliyor mu? yedek parça fiyatları nasıl? usta bulunabiliyor mu? bu sorulara bulacağınız cevaplara göre hareket edin.
    Kural [ Z ] ve maktama bunu beğendiler.

Motosikleti
    Phantom 180
    Alıntı myagdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arkadaşımızın sorusunda olduğu gibi, benzeri durumla karşılaştığımızda yorumlar hemen iki grupta toplanıyor:
    - kötümserler : motor eski, kilometresi de epeyce var. sen onu unut gitsin
    - iyimserler : kuryeler yılda yüzbin kilometre yapıyor, otuzbinin lafı mı olur? arkadaşın dedesinin 1960 model motoru var, tek marşta çalışıyor 1990 model motora neden binilmesin.

her kilometrede ve her yaşta motoru kullanmak mümkündür, ancak onu işler durumda tutmanın maliyeti ve kolaylığı belirleyici faktör olur.
    range rover ile tofaş şahin'i karşılaştıralım. 1990 modellerini
    ben bu durumda şahin'i tercih ederim. parçası her yerde bulunur, ucuzdur, tamiri kolaydır.

bu modeli tanımıyorum. yedek parçası bulunabiliyor mu? yedek parça fiyatları nasıl? usta bulunabiliyor mu? bu sorulara bulacağınız cevaplara göre hareket edin.
    karenaj bakımından parça üretimi artık yok. Hali hazırda bulunan parçaları satın alabiliyorum. Kaza yaptım sağ sinyal muhafazası kırıldı parça bulamadım kendim yapmak zorunda kaldım. ek olarak belirtmek isterim ki bulunan parçaları da fazla pahalı. Fakat motor bloğuna farklı markaların parçaları uyuyor örneğin orjinal şanzıman tek başına bin lırayı da geçiyorken farklı markalardan uydurarak alarak 500e kapatacağım.

Motosikleti
    Hyosung GV650
    Yeni motora imkanım yok dediğin için bence yaptır tabi motosiklet sürmeyi seviyorsan. Bu arada Phantom ilk motorumdu çok yakışıklı alettir. Kendisi ile ciddi herhangi bir sorunum olmadı tamam titrer eder ama zevkli aletti. Ben seviyordum kendisini

Motosikleti
    Phantom 180
    Alıntı nines adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni motora imkanım yok dediğin için bence yaptır tabi motosiklet sürmeyi seviyorsan. Bu arada Phantom ilk motorumdu çok yakışıklı alettir. Kendisi ile ciddi herhangi bir sorunum olmadı tamam titrer eder ama zevkli aletti. Ben seviyordum kendisini
    Benim de ilk motorum phantom 1 yıldır beraberiz. Motosiklet kullanmayı çok seviyorum karda kışta inmem üzerinden

AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu motorları Kuralkan getirmişti sanırım. Çinli üretici UM Motor hala üretime devam ediyor.
    http://umglobal.com/en/index.php/spe...t_x6-2018/2018
    Orijinal parça temin edebilirsin. Fakat, iyi bir ustan yoksa çok çile çekersin.

Motosikleti
    Phantom 180
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motorları Kuralkan getirmişti sanırım. Çinli üretici UM Motor hala üretime devam ediyor.
    http://umglobal.com/en/index.php/spe...t_x6-2018/2018
    Orijinal parça temin edebilirsin. Fakat, iyi bir ustan yoksa çok çile çekersin.
    Vay be üretiminin durduğunu sandığım motorumun 2018 modelini görmek beni şaşırttı. Fakat buradan nasıl parça siparişi vereceğim

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    300 400 liraya bi çıkma motor bul tak üstüne. 1000 liraya çok çok iyi durumda çıkma motor alınır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

Motosikletin tipide çok güzel. Uzaktan görsem kanuni demem. Atılacak bi motor değil yani. Tam olarak hangi parçalar değişecek ? İşçilik ne kadar alacak ? Daha ucuza tamir mümkün gibi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:56 ----------

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...35106172/detay

Pulsar motoru uydurabilsen süper olur

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...38039600/detay

Buda sıfır kelle fiyatı. Yani 1000 liraya sıfırda takabilirsin

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...18924484/detay

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Mümkün olan en makul fiyata toparlayıp, kullanabildiğiniz kadar kullanın derim. Yeni veya ikinci el birtane alma imkanınız olana kadar işinizi görmeye devam etmesini sağlayın. Aksi halde ölü fiyata satmayı ve belki de uzun bir süre motosiklete binmemeyi kabul etmiş olacaksınız.

Tavsiyem, toplayacaksanız en ucuza toparlayıp binmeye gayret edin. Toplamayacaksanız satın, kenara koyup bekletmeyin, nakite çevirin.

Motosikleti
    Phantom 180
    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    300 400 liraya bi çıkma motor bul tak üstüne. 1000 liraya çok çok iyi durumda çıkma motor alınır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

Motosikletin tipide çok güzel. Uzaktan görsem kanuni demem. Atılacak bi motor değil yani. Tam olarak hangi parçalar değişecek ? İşçilik ne kadar alacak ? Daha ucuza tamir mümkün gibi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:56 ----------

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...35106172/detay

Pulsar motoru uydurabilsen süper olur

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...38039600/detay

Buda sıfır kelle fiyatı. Yani 1000 liraya sıfırda takabilirsin

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...18924484/detay
    pulsar düşündüm aslında benim motorum hava soğutmalı pulsar su. Radyatör taksam o da fazla masraflı en iyisi bu motoru adam etmeye çalışmak

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)