Hava filtresine hava tutmak doğru mu ?
Reklamlar
-
Oğuzhan10 adlı üyeden alıntı
servis 60 km uzaklıkta oraya gidene kadar bir sıkıntı çıkar mı sence ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------
Sence peki ne kadar daha kullansam bir şey olmaz yada olur ? Bana bir fikir verir misin ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:16 ----------
Bu serviste çalışanlar ne b*kuma biliyor da orada çalışıyorlar, hava tutulmaması gerektiğini bir servis ustası bilmez mi ya bıktım bu ustalardan artık bir daha yamaha alırsam... Ben şimdi servise gidene kadar en az 100 TL daha yakıt yakacağım, zaman meselesi var ayrıyeten birde ne gerek var hava tutmaya değiştir gitsin beni niye uğraştırıyorsun ki sinirimden benzin döküp yakacam artık motoru...
Sizin motorunuz r25 değilmi kaç km de bakım yapılınca hava tutuldu filtreye?
Ayrıca hiçbirşey olmaz yani filtre tıkalıysa hava tutunca biraz açılır birazda içindeki tozlar ileri gider yani bu tozların anlık hava tutmayla motora bir etkisi olmaz, filtrenin görevi benzin yansın diye oksijen çekerken motorun içine temiz tozsuz taşsız kumsuz hava çeksin diyedir.Anca çok uzun süre 3 5 bin kmden fazla filtresiz kullanılırsa olursa içine tozdan daha büyük materyal çekerse bir ihtimal silindiri çizer veya bir yere bişey yapar.K&n gibi açık hava filtreleri yani kartondan daha emişli olan filtreler en az 500 veya 1000 km de bir sökülüp yıkanıp temizlenip yağlanması gerekir.
Yani sizin motora hiç birşey olmaz, filtreye hava tutmadan önce yere filtreyi iki yüzeydende vurmak gerekir ki bu tozlar iyice kağıda sıkışmasın onun haricince yağsızsa sorun olmaz, bu anlattığım şey 20.000 km ye gelmiş leş gibi toz yumağı olmuş filtre için değil 5 8 binde daha kirlenmemiş filtreler içindir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)