Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

0 KASKIN SIKMA PROBLEMİ

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MH Drift 125
    Merhaba arkadaşlar, uzatmadan konuya gireyim.

Kafa ölçüm 56 cm yani S beden, bugün kaskım elime ulaştı fakat bana göre kaskla ilgili büyük sorunum var.
    Bedeni S, bakınca bu kaska kafam nasıl girecek diyorum, onu geçtim sokmasına zorlayınca giriyor ama kilit kısımlarını yırtacak gibi açmam gerekiyor, içinde baş ağrısı falan yapmıyor, sıkmıyor hiç bir şekilde, fakat en büyük sorunum :

Kaskı çıkarırken kulaklarımı koparacak gibi sıkıyor, çıkardığımda kıpkırmızı oluyor kulaklarım ve cidden çok zorlanıyorum çıkarırken, alışır mı yoksa M beden mi almalıyım?

Kaskım : LS2 FF 353

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    ls 2 kasklar yuvarlak kafa için değil üstten bakınca ovalimsi kafalar için :D ayrıca 56 cm değil 57 cm olarak alman lazım ölçüyü ls 2 kasklar için

Motosikleti
    MH Drift 125
    Alıntı oldcockroach adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ls 2 kasklar yuvarlak kafa için değil üstten bakınca ovalimsi kafalar için :D ayrıca 56 cm değil 57 cm olarak alman lazım ölçüyü ls 2 kasklar için
    Arkadaşımda da LS2 var S beden, sana göre diyor. Onun da kafasını acıttı çıkarırken.

Motosikleti
    Mondial Rx1i Evo
    Denemeden aldığınız kasklarda bu tarz şikayetler olabilir. Bir büyük beden alın olmazsa kafa yapınıza uygun değildir, iade ettikten sonra deneyerek kask alırsınız.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    az biraz eziyet çekeceksin mecburen bende de ls 2 kask var kulaklarıma büyük sıkıntı veriyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

Alıntı mabet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Denemeden aldığınız kasklarda bu tarz şikayetler olabilir. Bir büyük beden alın olmazsa kafa yapınıza uygun değildir, iade ettikten sonra deneyerek kask alırsınız.
    kaskı kulak kısmı biraz değişik intercom yatağı var kaskı giyerken kulak oraya sıkışıp katlanıyor bildiğin :D
    mabet bunu beğendi.

Motosikleti
    MH Drift 125
    Alıntı oldcockroach adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az biraz eziyet çekeceksin mecburen bende de ls 2 kask var kulaklarıma büyük sıkıntı veriyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

kaskı kulak kısmı biraz değişik intercom yatağı var kaskı giyerken kulak oraya sıkışıp katlanıyor bildiğin :D
    Giyerken çok sıkıntı olmuyor, içinde kulağım rahat, çıkarmaya korkuyorum.

Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı yalcinroden adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Giyerken çok sıkıntı olmuyor, içinde kulağım rahat, çıkarmaya korkuyorum.
    Alışır kask sana rahat ol :D

Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Benim kask L. Takı[p çıkarken, rahat hatta çok az bir bol. Tabi, kafayı sallayınca oynamıyor. Saçlarım sayesinde az bir oymnutyor. Ama şöyle stresli bir turda 1 saat sonra şafaklarımı dürtüyor. En son şaşaklar bauya şişmişti. Eve gelirgelmez, kaskın içinde tam şaşaklara gelen kısmı iyice bi dovdüm. Basbaya çekicin kalın tarafıyla içindeki bezle kaplıi serepormu neyse patakladım. Ondan beri kaskım bidaha canımı sıkmsadı.
    Denerkende, rahatken tam oldu hiç oynamıyor, diyip trsfikde kafanız şistimi başınızı ağırtmasın.
    Belkide şöle güzelce kafayı şişirip öyle kask denemeye gidin. muhahahaaa

AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kask markalarını dene kafa yapına en uygun olan kaskı al bence. Mesela Nolan marka kasklar kafamı üst arka iki uçtan sıkıyor. Yine de hep Nolan kullandım. Verdiği rahatsızlığa katlandım. Scorpion marka kasklar adeta benim kafa yapıma göre tasarlanmış gibi oluyor. Fakat onu da hiç almadım.

Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Kask denerken iyi oturuyorsa sade bir yerden dürtüyorsa bir büyük numara dürten yeri dürtmüyir ama kalanı bol geliyior. Bence biryerden dürtüyorsa, satıcı o noktalarda içindeki maddeyi dövdüreboilirmi, diye sor. Kask çaatlar derse zaten o kask alınmaz, İçindeki madde dışïndan sert demektir. Yoksa satmak istiyorsa alıcıya göre son bir ayar çekebilir, ne dersin.

jacob34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 03 (660)
    Sıkı kask iyidir. Bende nolan grex var normalde m giymem gerekşr bilerek s aldım. Çıkarırken çeneyi yukarı kaldırtıktan sonra çene bağlama iplerine sağa sola ayırarak çıkar.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Eğer kaskı tam giydiğinizde kafanız gayet rahatsa, 30 dk taktığınız halde bir ağrısı sızı hissetmiyorsanız bedeni doğrudur. Çıkarırken kulağınız acıyorsa ya ergonomisi size uygun değildir hep böyle devam edecektir, ya da kullandıkça kulağınızı acıtan kısım yumuşayacaktır. Ama anladığım kadarıyla bedeniniz doğru.

kulspruta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 / 2019
    Sorun sadece kulaklar ise balaklava ile denediniz mi?

Motosikleti
    MH Drift 125
    Açılmaya başladı, ilk aldığım gibi değil. Yanında hediye gelen buff ı balaklava şeklinde takıp sokuyorum, kulaklarım katlanmıyor, girerken çok rahatladı tekte sokabiliyorum, çıkarırken ilk biraz yukarı kaldırıyorum, sonra ön tarafı kaldırıyorum öne arkaya olacak şekilde acısız çıkarıyorum, sorunumu böyle çözdüm, bedenim tam.

Normalde kaskların biraz sıkması gerekiyor güvenlik açısından. çıkarırken önce sağ tarafı Çekerek sağ kulağınızı kurtarın sola doğru yatırıp, daha sonra sol kulağı çıkarırsınız

Kasklar ayakkabı gibidir, kafanıza tam oturması için biraz kullanmanız lazım. Sıfırken sıkması normal. Çıkartırken acıtma konusu da nasıl çıkardığınızla alakalı sanırım, çeneyi saran kısmı biraz açtırıp çıkarmanız gerekiyor kaskı.

Motosikleti
    Kymco Downtown 250i
    Valla hocam daha güvenli diye diye banada daracık kaskı verdiler super mariodaki mantar kafalı askerler gibi hissediyorum kendimi sıkıyor zamanla acılır bakalım😂

Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Kaskın hafif sıkması başka, yarım saat bir saat sürüşten sonra dayanamayacak kadar acıtması başka. Sıkma olayı ped lerin sıkmasıdır. Bir ay kullanım sonrası geçer.

Fakat benim de en korktuğum takribi 1 saat kadar kaskı kullandığınızda üstten veya kafanın şakak üstünden öyle bir vurur ki sanki oyuyorlar gibi. Dayanmak imkansızdır. Uzun bir yolculukta fark edersiniz (Ş. İçinde bir saatten kısa yolculuk oluyor genelde) Ş. Arası yolda bir saat sonra sıkmaya başlar. Lan ne oluy falan dersiniz. Durursun çıkartırsın geçer. Sonra 45 dk sonra oyulma hissi başlar. Daha sonra yarım saatte bir durmak zorunda kalırsın.
    Arkadaşın yaşadığı/yaşayacağı böyle bir şey.

Ben kask alacağım zaman tanıdık bir bayiden alıyorum. Parasını ödemeden kaskı eve götürüyorum. 1-1,5 saat kafamdan hiç çıkarmadan takıyorum. Bir noktandan oyulacak gibi baskı hissetmez isem, (pedlerin sıkması zorun değil) alıyorum.

Eşime fuardan aldığım kask ilk uzun yolculukta vurunca bir daha kullanamadık.

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı Mallaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın hafif sıkması başka, yarım saat bir saat sürüşten sonra dayanamayacak kadar acıtması başka. Sıkma olayı ped lerin sıkmasıdır. Bir ay kullanım sonrası geçer.

Fakat benim de en korktuğum takribi 1 saat kadar kaskı kullandığınızda üstten veya kafanın şakak üstünden öyle bir vurur ki sanki oyuyorlar gibi. Dayanmak imkansızdır. Uzun bir yolculukta fark edersiniz (Ş. İçinde bir saatten kısa yolculuk oluyor genelde) Ş. Arası yolda bir saat sonra sıkmaya başlar. Lan ne oluy falan dersiniz. Durursun çıkartırsın geçer. Sonra 45 dk sonra oyulma hissi başlar. Daha sonra yarım saatte bir durmak zorunda kalırsın.
    Arkadaşın yaşadığı/yaşayacağı böyle bir şey.

Ben kask alacağım zaman tanıdık bir bayiden alıyorum. Parasını ödemeden kaskı eve götürüyorum. 1-1,5 saat kafamdan hiç çıkarmadan takıyorum. Bir noktandan oyulacak gibi baskı hissetmez isem, (pedlerin sıkması zorun değil) alıyorum.

Eşime fuardan aldığım kask ilk uzun yolculukta vurunca bir daha kullanamadık.
    O vurma hissi bende vardı fakat bir süre sonra yok oldu gitti.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)