Valla be diyem bana arazi motorları daha çekici geliyor, hele hele ki SM'lar. Şöyle en kralından bir SS'çiyi alacan asfalt bir SM pistine sokacan gel eğlenceye
Valla be diyem bana arazi motorları daha çekici geliyor, hele hele ki SM'lar. Şöyle en kralından bir SS'çiyi alacan asfalt bir SM pistine sokacan gel eğlenceye
Kullanamaz muhtemelen
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:56 ----------
Rahmetlinin bir cruiser incelemesi geldi aklima. Alismis naked'a ve SS'e, virajda gayri ihtiyari vucudunun alt kismini viraj icin konumlandirmaya calisiyordu. Ancak cruiser'da ne mumkun Ayaklar bi kol boyu onde. Sele yerden az yukarda... Destek almak mumkun degil. Acaip hosuma gitmisti. Ayni sekilde yol motosikletine alisik olanlar araziye girince de ayri bir komik oluyor... acaip cekinik oluyorlar. MC'den Zack Courts guzel kullaniyor arazide.
Süspansiyona yazık...
Tahmin ettiğim videoysa eğer, süren eleman profesyonele yakın motocross sürücüsü
Yani o işi yapabilmesin sebebi, arazide yiyeceği zokayı iyi tanıması
Aynı videodan bahsediyorsak tabi
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------
Bir de böyle birşey var
Beylikdüzü kar altında. Bir arazi motorum olsa şuan dışarıda idim...
Cümle düşük olmuş, doğrusu şu anlamda olmalı ''Herkes enduro alsın, herkes sakin motor alsın (herkes ss dışında bir tür alsın o zaman)... Aman ha seri motor alma ölürsün densin.. Bu forumda başka hiçbir farklı şey duymadım.'' seni hedef alınarak söylenen bir şey olmadığı gibi keşke herkes kullandığı türü senin gibi anlatsa.. bile diyorum. SS çilerin senin gibi paylaşabilmeleri gerek tabi, ancak her türlüsünü kullanmış ve deneyimlemiş olması gerekir. Biz 250cc motor kullanıp ss şöyledir böyledir yazamayız.
Neyse ben boşa yazmışım zaten, sadece şikayetimi dile getirmiştim halbuki, ama yine aynı şeyler olmuş ss ler ve reyzinkçiler linç yemiş.
Ben şahsen empati kurduğumda da linç yenildiğini düşünmüyorum.
Tam tersine, ss'çi olsaydım ve bana ölücen deselerdi, hepimiz eninde sonunda ölücez takma beni kafana gibi klise bi cevap verir güler geçerdim.
Benim ss konusunda tek kabullenemediğim nokta, "ss demek hız demek" felsefesi..
Bakın ben Endurocuyum ama net söyleyebilirim; öyle bir dünya yok.
Ss motorun mantığı ve mantalitesini hız sanan adam acilen gidip kendine cup alsın net.
Hız tutkusu diye birşey var onu biliyoruz eyvallah, ama hız tutkusu ile motosiklet tutkusunun alakası yok, var gibi görünüyor ama yok.
Hız tutkusu olan adam F16 sürme hayali güder, H2R değil anlatabiliyor muyum ?
Motosiklet en hızlı kara aracı olduğu için hız tutkunu arkadaşlar kendini motor tutkunu sanıyor sadece bu kadar basit.
Eğer dünyanın en hızli kara aracı 20bin liralik tofaş olsaydı hepsi tofaş hayaliyle yatar kalkardı...
Viraj ve motor tutkunu biri için 600cc'nin gerekliliği bile tartışılırken, 1000cc'nin varlığı pist dışında boş iş.
Viraj ve hız dışında ben makas atmayı seviyorum derse, riske attığı diğer araçlar ve insanlar öne çıkar, bu seferde "Kendi canın 5 kuruş etmiyor madem, millete bulaşma" derler.
Bende bayılırım makasa girmeye, ama birisi sırf keyif yapacak diye makasa girerken gelip bana çarparsa gidip öldümü diye bakmam, kendi aracıma koşarım bir yeri cizildi mi acaba derim, ölmüş ölmemiş umurumda da olmaz.
Saygılar
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Çok iyi anlıyorum eninde sonunda aynı sonuca varıyoruz.. Şuanda şahin benim motorumdan daha hızlı gidiyor top speed olarak bakarsak
Ben de şunu ekliyorum 60 ile viraja girmek mi 160 ile viraja girmek mi ? Hangisi keyif verecektir ? Hani eminim F16 kullansam çok daha farklı bir adrenalin olacak bende, ama o adrenalini, heyecanı motosiklette buldum.. E f16 da kullanamayacağıma göre ? Araç ile yaptığım 230 km hız hiç zevk vermedi bana, ama kendi motorumla yaptığım ilk 160 ta kalbim yerinden çıkacaktı.. Belki f16 bile aynı zevki vermeyebilir. Bunun sebebini bilen varsa anlatsın. Herkes biliyor ki bu anlatılmıyor...
Çok basit sebebi.
Riskin getirdiği korku, korkunun vücuda ölümüne bastığı adrenalin.
Vücuda en yüksek adrenalin korku esnasında salgılanır.
Yani 300 metreden bungee jumping yapmak yerine, ciddi bir şekilde ağzınızın içine birisi namlu soksa, emin olun bungee jumping o silahın verdiği adrenalinin 1/3'ünü veremez
Araba ne kadar hurda olursa olsun, kapalı kutu içinde olmanın verdiği psikolojik güven hissi var, ve tabi motorun üzerinde kulağa gelen rüzgarın sesinin de korkuya verdiği hatrı sayılır katkısı var.
İnsan neden korku filmi izler ?
Bu soru kadar basit aslında bütün mevzu.
Çocukken zillere basıp kaçmamız, bu adrenalin hastalığının başlangıcıydı aslında
Ben arazi de arka teker yanıma gelirken "Düştüm, düşücem" korkusuna bağımlıyım, SS'çi viraja girdiğinde ağzının dibinde ki asfaltı izlerken "Düşersem zımpara olurum" korkusuna bağımlı.
Bundandır ki, insanların gözünde oluşan "Motorcu Profili" her zaman Aksi, kavgacı, korkusuz, aykırı vs. olarak yer etmiştir, büyük bir çoğunluk olarak öyledir de
raad ol zekvan istanbula gidince mud denilen elemanın ifadesini alırım,
zaten hep ortalığı karıştırıyor.
geçenlerde tavla turnuvasındayken de aynısını yapmıştı.
temsili
[IMG][/IMG]
http://www.motosiklet.net/forum/hobi...porlari-6.html
Tesadüfen gördüm .. Duuude korkutmaya başlıyorsun beni
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Viraj için 4 silindir 600cc ideal. Aşağısına inmek istemem şahsen. 600cc altına inmek için bütçe dışında aklıma bir neden gelmiyor açıkçası.
Günlük zevkli kullanım için bence minimum 750cc, hadi MT07'yi istisna olarak ekleyelim. 4 silindir 600cc daha güçlü olsa da uygun değil. Hele hele çok tork az güç üreten tipik cruiserlar için 900-1100cc orta boy geçiyor.
Bir çift dişli lastik + Gidon yükseltme + Kıyafet değişikliği = Enduro oldu bu demişler
Sizin attığınız videodaki buna göre daha sürülebilir, niye böyle bir şey yapmışlar mantıksız geldi.
Ama yalan yok şeklini beğendim, salona koyarım bir tane Ama panigale olanını koyarım. Bir başkası da panigaleye yapmış aynı böyle bilmem onu gördünüz mü
Katılıyorum aynen, 600cc'nin gerekliliği tartışılır derken, hangi kesim için tartışılacağını az çok tahmin edersin zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
Tracker lastikli Ducati Corsa temasını diyosun
Tracker kafasinda biraz
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)