Sigortası olup olmadığını polis sistemden görebiliyor artık, polis için taşımaya gerek yok. Ama yol yardım gibi birşey olursa poliçe numaranızı bir yere not edin.
Sigortası olup olmadığını polis sistemden görebiliyor artık, polis için taşımaya gerek yok. Ama yol yardım gibi birşey olursa poliçe numaranızı bir yere not edin.
benim de muayene zamanı geçti onumuzdekı ay basında yaptıracağım. benim de plakamda delikler var (yazıya gelmiyor olsa da) sanırım bu sekılde gecmeyecektir diye dusunuyorum
Hocam yapacağın işlem şu;
Muayeneye git ve ağır kusurlu olarak muayeneni bitir. 1 ay süre veriyor ücretsiz muayene tekrarı için.
Ağır kusurlu muayene kağıdın, ruhsatın ve plakanla şoförler cemiyetine git. Noter-Emniyet falan yok. Plakanı bastır motoruna tak. 1 ay içinde ücretsiz muayenene git.
Hem bir sonraki muayene süren uzamış olur. İkincisi, belki ağır kusurlu olacağın başka şeylerde var. İlk muayenede bunu da netleştir.
Motosikletlerde egzos muayenesi yok.
Ben aynen yukarıda yaptıklarımı tecrübe ettim.
Konu kapatılabilir.
Saygılar.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Hazır konu plakadan açılmışken...
Yeni alınan plakayı, vida olmadan, düşmeyecek şekilde plakalığa nasıl sabitleriz?
Yeni plaka alanlar nasıl yaptılar bu işlemi?
silikon ile yapıştırınca sökene kadar anamız ağlıyor diyordu herkes.
sanırım da marka model olarak onun da ince bi detayı var
sonra plakayı değiştirmek gerekirse sıkıntı
gerci cok alternatif yok gibi silikondan baska; benim ısparta plaka; değiştirmeye üşendim hala öyle duruyor, öyle yenilicem
Birde yeni nesil herşeyi biliyor diyorlar. Ben plakacı buldum, plakama baktı boyutuna göre parlak mikamı mat mı istersin de, mat 15 lira parlak mika 25-30 filan, tam hatırlamıyorum, dedi. Yeni motir almışım, kask iki kilit, branda eldiven, ruhsat muhsat, derken artık kuruş hesabı yapıyorduk. Mat dedim, yazı ne olsun dedim, şaşıp kaldım, plakamda plaka numaram var diye düşünüm, anlamadım dedim. O anladı, plakalığın kenarına istediğini yazı ve şekil olut dedi; Vaaay dedim, ne kadar, bedava dedi, adamı sevdim. İsimni filan? dedi, yok arkadaş, plakalağımın sağ ve sol köşesine Türk bayrağı ortasınada büyük harflerle SAMURAI dedim, bilgisayarda tıkladı çizdi, böylemi dedi. Harika dedim, 5 dakka sonra teslim etti. Ordada monta ettik. Olaya bayıldım. Modifiye bilgisayar kasam vardı, bir köşesine kalmıştı. 15cmx20cm siyah parlak mika üzerine msi logosu olumu diye sordum, olur dedi, bilgisayarda hemen tasarladık, 2 saat sonra 30 liraya özel tasarım ürün teslim etti. Harika. Plakacıda tak çıkar plakalık 15-20 lira ve fazlası var. İyi günler.
Merhabalar,
23₺ fiyat denilmiş ama....
Bugün yeniledim plakayı, civata deliklerinden dolayı, 35₺ ödedim zam mı yapıldı diye sordum? Yok yılbaşından beri aynı fiyat denildi. Ayvalık'ta yeniledim fotoğraftan da anlaşılacağı üzere.
Her yer kafasına göre fiyat mı belirliyor?
21 ₺ plaka
Hizmet karşılığı gelirler 14 ₺
12₺ fark var.
farklı sanırım.
mesela bazı üyeler elinde plaka varken plaka yenilemeye gitmek icin notere giderken ben notere de gitmedım, adam gel hallederiz dedi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)