Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kasisi sonradan fark etmek ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha R25
    Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2017 model r25 sahibi oldum , ondan önce ybr125 tecrübem vardı ve motto akademiden eğitimimi tamamladıktan sonra motosikletimi aldım. Size sorum şu bir hafta önce düz bir yolda 60-65 ile giderken bir anda kasisi gördüm motto akademide ki hocam kasis yada çukuru sonradan fark ederseniz asla frene basmayın demişti bende öyle yaptım frene basmadım 65 ile kasise girdim. Motosikletim 2000 km'de şu anda sıfır aldım. Acaba motosikletimin ön arka amortisörlerinde bir sorun olmuş mudur çünkü ben biraz pimpirikliyim ve bunu kafama çok takıyorum, yada motosiklette başka bir sorun oluştu mu acaba balans yaptırmak gerekli mi ? Yoksa bir şey olmamıştır mı dersiniz ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Merhaba, hoş geldiniz. Sorduğunuz iyi oldu. Bu mesele benim de kafamda.
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha R25
    Not: Hiçbir tabela yoktu ve ağaçların altına gölgelik yere kasis yapmışlar görme imkanım hiç yoktu...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------

Jantlara baktım eğiklik göremedim ama hafif bir eğikliği ben görebilir miyim bilmiyorum.

RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Bir şey hissetmiyorsan bir şey olmamıştır.Bi kasisle patlayacak kadar ucuz amortisörleri yoktur herhalde R25'in.Kasisi son anda fark edersen yapman gereken tek şey gaza asılmak.Ön amortisör çökeceğine kasisin üstünden uç.
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Kasisi fark ettiğinizde dizlerinizi kırıp hafif ayağa kalkmanız iyi olur.
    Volkan76 ve Oğuzhan10 bunu beğendiler.

bajajpulsar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CygnusL(2015)-NS200(2015)-MT25(2020)
    aynı olayı ben de aşağı yukarı aynı hızlarda pulsar 200 ns üzerinde yaşamıştım. abs falan olmadığı için ani frenle kayacağımı düşünerek sadece dizle depoyu hafif kavrayıp kıçımı seleden hafif kaldırabildim,herhangi bir sorun olmadı.
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Ya ben şimdi söylemem gerekeni söylerdim ama, hayır yapmayacağım :D :D :D

Bir şey olmamıştır dostum, zaten eğer bir kasiste patlayacak amortisörleri varsa o motorun benzin deposuna yanan kibrit at...
    Takma kafana, psikolojik olarak sürekli bi kusur ararsan, mutlaka bir kusur bulursun.
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hafif ayağa kalk. Ön teker kasisten çıkarken debriyaj tokatla
    Bir şey olsa anlatdın muhtemelen, sorun yoksa devam
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    60 la kasise mi girdin? o motor çöp en kısa sürede garibanın birine kelepir fiyata itelemeye bak

Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Evet, dizleri kır ve kasmadan seleden ppnu kaldır. Amortisörlerin ememediği şok selledekini şoka göre zıplatır. Omirgilik kol diz gibi katlanma özelliği yok. Ppna fena tekme yemiş gibi uçarsın. Fazlada gazlama, yoksa ön tekerdekoi dsrbeyi azaltırken arka teker dahada fazla darbe alır. yinede kasisten önce frenlemeye çalış, anlıkda olsa hızını pek azaltmasada, kasise bindirmeden oldukca son anda freni brak. Frenleyince yaylar büzülecek, freni bïraktığın an yaylar uzanıp motora yukarı doğru birnevi imve kazandıracak. Busayede sen ve motorun örneğin 200 kg ise, o imve sayesinde kasise 50-100 kg'la bindireceksin. Bunu araba kullanırken hep yaparım. Ufak kasisleri yokmuş gibi geçerim. Sürücü ve amortisörler için iyidir. Hatta motosiklette gidonu sıkı tutup yukarı çekin. Cross yarışlarında dalgalı kısımları izle. Adamlar ar darda kasisleri uçarak geçiyor.
    2017 model Yamahaya'da uçmadığın bir kasiste sorun olursa, vay canına.
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

erhn42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-07
    Volkan beyin dedigi gibi, kasis-çukur gördüğün anda frene bas, otomobil-motosiklet farketmez, on teker kasis-cukura temas etmeden bırak freni. Siz o şartlarda yapabileceginiz dogru şeyi yapmişsiniz. En kötüsü frenle kasis-çukura girmektir kat kat fazla yük biner ön teker-süspansiyona.
    Volkan76 ve Oğuzhan10 bunu beğendiler.

ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Hergün kullandığım güzergahtaki kasislerden bazıları gerçekten çok eğlenceli

İster motosikletle ister otomobille olsun, bunlara yaklaşırken gaz kesmek yerine tam tersi
    gaz açıyorum ve çok keyif alıyorum

Diğer kasislerden tek farkı kasislerin giriş ve çıkıştaki eğimleri diğer kasisler gibi
    dik değiller. Yüksek evet ama eğim nedeniyle çok keyif veriyorlar

@Mud, ekleyeceğin birşey var mı
    Oğuzhan10 ve MrMud bunu beğendiler.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gidonu sıkı tutmak iyi değil, ön tarafı hep kendi hline bırakmak lazım
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hergün kullandığım güzergahtaki kasislerden bazıları gerçekten çok eğlenceli

İster motosikletle ister otomobille olsun, bunlara yaklaşırken gaz kesmek yerine tam tersi
    gaz açıyorum ve çok keyif alıyorum

Diğer kasislerden tek farkı kasislerin giriş ve çıkıştaki eğimleri diğer kasisler gibi
    dik değiller. Yüksek evet ama eğim nedeniyle çok keyif veriyorlar

@Mud, ekleyeceğin birşey var mı
    Dayanamicam söylicem.

"Enduro sürsen böyle kara kara düşünmezdin!"
    Oğuzhan10, siyanoz ve Angrypower bunu beğendiler.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Gidonu sıkı tut dediğimde, elcikler darbeden dolayı elinden kaymasın diye. Dirsekler bükük ve çok kasmadan.
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gidonu sıkı tutmak iyi değil, ön tarafı hep kendi hline bırakmak lazım
    Oğuzhan10 ve BatuhanK bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    https://www.youtube.com/watch?v=uVXYoh3ujkk

Bak Cennet'ten gelen öğüt ne diyor???

Adamcağız size yol gösterici rehber bıraktı o kadar. Gözünüzü seveyim şunların hepsini izleyin. Kitapta değil, direk görsel bıraktı.

Hemde gözünüze gözünüze soktu bu görselleri...
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Ben MTB'den alıştım kasiste çukurda istemeden enduro sürer gibi ayağa kalkıyorum. Direksiyon kontrolünü kaybetmeden kıçımı seleden kaldırmaya alıştırıyorum kendimi şimdi.
    Oğuzhan10 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha R25
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya ben şimdi söylemem gerekeni söylerdim ama, hayır yapmayacağım :D :D :D

Bir şey olmamıştır dostum, zaten eğer bir kasiste patlayacak amortisörleri varsa o motorun benzin deposuna yanan kibrit at...
    Takma kafana, psikolojik olarak sürekli bi kusur ararsan, mutlaka bir kusur bulursun.
    Çok teşekkür ederim, bir haftadır rüyamda amortisör görüyorum rüyamda içinden yağ falan akıyor servise götürüyorum sonra buna bir şey yapamayız diyorlar. Herkes bana bağırıyor neden kasisi görmedin diye rüyamda içimi rahatlattın tekrar teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir şey hissetmiyorsan bir şey olmamıştır.Bi kasisle patlayacak kadar ucuz amortisörleri yoktur herhalde R25'in.Kasisi son anda fark edersen yapman gereken tek şey gaza asılmak.Ön amortisör çökeceğine kasisin üstünden uç.
    Teşekkürler yorumlarınız için içim rahatladı, peki balans falan yaptırsam mı yinede ?

RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı Oğuzhan10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim, bir haftadır rüyamda amortisör görüyorum rüyamda içinden yağ falan akıyor servise götürüyorum sonra buna bir şey yapamayız diyorlar. Herkes bana bağırıyor neden kasisi görmedin diye rüyamda içimi rahatlattın tekrar teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

Teşekkürler yorumlarınız için içim rahatladı, peki balans falan yaptırsam mı yinede ?
    Dostum sen bu kadar para harcamak istiyorsan balans da yaptır yeni jant da al. Çekme vs yoksa unut gitsin

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mr.mud resmen gözlerim seni aradı şimdi gelir enduroya bağlar konuyu diye

oğuzhan başkan; bu kadar kafaya takarsan allah korusun en sonunda büyük bir kaza yaparsın. sal kendini biraz.

kırılsa parçalansa ne olacak; yaptırırsın olur biter.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)