Zincir bakımını nasıl yapıyorsunuz ?
Reklamlar
-
Ben dün altın elbiseli adam izledim mekanı cennet toprağı bol olsun … orada sprey kullanıyordu ve motordan çıkan yagı motora sürüyordu tekrardan bugün bunu bir motorcuya sordum motordan çıkan yag motor zincirine sürülür mü diye bana sürülmez pis eski yag dedi sonra bugün farklı bir video izledim sprey değil de gaz yağı kullanın temizlemek için daha iyi hepsinden dedi ama onun da farklı zararları v.s varmış yorumlarda gördüm zincir bakımı nasıl yapılmalı ???
Reklamlar
-
Gazyağı çok etkili ama kokusu ayrı. Spreye koydum öyle kullanıyorum. Yağ olarak 140 numara şanzıman yağı aldım Rexoil'di sanırım markası. Ama gazyağını sıktıktan sonra beklemek gerekiyor. Ayrıca 140 numara da olsa fazla sürünce yağ janta hatta motora kadar gidiyor.
-
Temizlik için gazyağı derim ucuz ve etkili. Yağlamayı her türlü yağla yaparsın ama önemli olan yağın zincirde kalmasıdır. O yüzden eski yağı zincire kullanmam. Zincir spreyi ya da daha ekonomik olsun diyorsan şanzıman yağı
-
Zincir temizleyici sprey ile temizliyorum kuru bezlede güzelce siliyorum sonrada yağlıyorum,yarım saatimi arıyorum ben parlatıyorum bir güzel ama 500km de bir yapıyorum aşağı yukarı bu işlemi.
Zincir temizleyiciyi yazın aldım mesela hala yarıda çokta masraflı değil bence sık bakım yapan yılda 2 sprey harcasa 100 lira yapar motulun spreyi 50 ye almıştım şuan ne kadar bilmiyorum
-
gaz yağı ile temizlenmesi iyidir, bulamazsan mazotta iş görür.
yağlama için çıkma motor yağı çok iyidir ama çok fazla sıçrar, bu yüzden ben sıvı gres kullanırdım. (Y)
-
Ben mazot alıyorum. 1 lt pet şişede hala duruyor 1 yıldır, zincir temizleme fırçası ile zinciri mazotluyorum güzelce. Jantla zincir arasına gazete koyuyorum. İyice yumuşayınca sprey şişeye koyduğum mazotu bolca basıp kiri akıtıyorum ve bezle zinciri tutarak çevirip siliyorum. 5 dakika sonra motülün c1 zincir temizleme spreyi ile güzelce kiri akıtıp 10 dk etkisinin geçmesini bekliyorum. Sonra motül c4 ile güzelce yağlıyorum beyaz rengi var. Pist tipi sprey kaliteli. Motor durunca donuyor gidince ısınıyor janta keainlikle sıçramaz jantlar pırıl pırıl çok titizim leke konusunda
-
Barkın abi yanlış hatırlamıyorsam hiç bir şey yapamıyorsan imkanın yok ise, motor yağı sür demişti o videosunda.
-
www.youtube.com/watch?v=cL4oz3Bp2s8
sprey felan hikaye en iyisi otomatik yağlama zincirin canı yağ
-
mazot hatasını ben bi yaptım :D üstünde kalıyor sıvı halde bezlede silsen , afedersin sıçıp batırıyor, sanırım gazyağı daha iyi ,
mazottan sonra yağlama yapamıyorsun yağ akıyor kurulasanda temizlesende , gazyağı nasıl oluyor bilmiyorum uçuyordur inş.
-
Motorun ne olduğuda önemli bence benim cb125'e 200 liralık yağ sıktım kullandığım süre boyunca. Oysaki zincir dişli seti 100 liraymış. Gresle çıkma yağı karıştırarak yağlasam iki kere zincir dişli değiştirecek param cebimde kalacaktı. 1000 lira ve üzeri zincir maliyeti olan bir motorda da en kaliteliye yürümek lazım. Fayda maliyet olarak.
-
Alıyosun gaz yağını zincirini temizliyorsun, sonra dry lube ile yağlıyosun kafan rahat.
Drylube candır, sıçramaz, firlamaz, görünmez.
-
Ben motul set aldım temizleme sprey ve yağ miss gibi temizledim sprey hızlı kuruyor,yagıda guzel ben begendım.Biraz tuzlu ama kafan rahat
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)