Konya ile ankara arasındaki 4 şerit yolda 120 kmh ile radara girdim çevirdiler 488TL geçmiş olsun!! yüksek hızla yesem zoruma gitmezde 120 nedir?
Konya ile ankara arasındaki 4 şerit yolda 120 kmh ile radara girdim çevirdiler 488TL geçmiş olsun!! yüksek hızla yesem zoruma gitmezde 120 nedir?
Daha yuksek hızla girerseniz ceza da katlaniyor diye hatırlıyorum.
Şehirler Arası Hız Sınırı 90 Km/s Olan Yollarda Ceza Miktarı
99 Km/s ile 117 Km/S arasında 235,00 ₺
117 Km/s ile 135 Km/S arasında 488,00 ₺
135 Km/s üzeri için 1.002,00 ₺
Aynen motosikletlerin otobanda yasal hız sınırı maalesef 100km/sa...
Bildiğiniz radar tespit uygulaması var mı?
Otoyollarda 120 hiz siniri otomobiller icin gecerli, motosikletler icin 100km/saat.
http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S...Sinirlari.aspx
Bakmayın motosikletlere çok imtiyaz geçiyorlar. Öttürmek isteseler, direk ağlatırlar. Gezici radar yok ise hız koridorundan saplıyorlar. İstanbul-Ankara'yı tam 5 saatte almak zorundasın. Bende S1000RR var desende gene de 5saatte geçeceksin yada paralı olmayan yolu kullanacaksın. Normal yollarda otomobil 90 ise sen 80, İstanbul Şehiriçinde 80 olan sınır ile 70 motosiklet hızı. Biz Mahmutbey'den girip Avcılar gişelerden çıkarken yardırıyoruz. Bir işleseler ağlatırlar. Yani HGS'yi okutacağım die cezayıda okuturlar adama
Konya - Ankara yolu D715 ve D750 karayolu, otoyol da değil. Yani hız sınırı bizim için 90 km/s. Geçmiş olsun.
Bazı otobanlarda gişede girdiğiniz saat-dakika ile çıktığınız saat-dakika ortalaması üzerinden hız hesaplanıyor ve ceza kesiliyor, Yani polis yok ceza yemedim diye sevinmemek lazım eve gelebilir ceza.. Bu konuda da dikkatli olunmalı.
Ülkenin saçma sapan uygulamalarından bir tanesine denk geldiniz sadece. Motosikletler otomobillerin arasında kalıp taciz edilmesine ve ezilmesine sebep olabilecek uygulama.
Çekiciler, kamyonların bile 120 üzerinde seyir ettiğine kaç defa şahit oldum. Hadi kanunlara uyup 90 ile amel defterinizi kapatın erkenden.
Şehirler arası yollarda motosiklet hız sınırı en az otomobillerinki kadar olmalı. Gecmiş olsun..
Avrupa standardı uygulanmakta bildiğim kadarıyla. Kamyonlar 120 ile gidiyor deyip motorlara daha fazla izin verilmesini istemek yerine o kamyonların düzgün gitmesinin sağlanmasını istemek lazım.
Tamamen katılıyorum, diyorlar ki sen 100le git arkandan gelen 120 ile çarpsın.
Sonra 'otomobil kullananlar neden motorun yeri yolun en sağı dedi bla bla..'
Açıkçası, yoluna göre tabii motosikletin gittiği kadar gidiyorum.Bence trafigin sağliği icin yasaya düzenleme yapilmali.
Motosikletlerin hız sınırını otomobiller ile aynı biliyordum.
2 yıldır devamlı motosiklet kullanıyorum. Demek ki şimdiye kadar tesadüfen radar cezası yememişim.
Konuyu açan arkadaşa ve hız sınırını hatırlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Puhahaha.
Sesli güldüm hakkınızı helal edin.
@yasliveacemi İsmet bey. Gidilirmi o hızla, 70-80 le çekilirmi o yollar diyerekten biz yaşlıları tii ye alıyorlardı
Yahu zaten motosiklette hız sınırı varmış.
Aman sesimizi çıkarmayalım.
Zinhar, yaşlı bunlar diye otobanada çıkarmazlar sonra bizi
Walla ben onu bunu bilmem. Büyükçekmece S rampası'nda bir angut öndeki aracı geçeceğim die beni silme geçti. Sebep? Ben o lavuk gibi makas ata ata gitmedim die. Kimse kusura bakmasın. Ben önce kendi güvenliğime bakarım. Araba kullananlar korkuyormuş, kendimi riske atıyormuşum hikaye. Geçtiğimiz Ekim ayı, normal şeridimden yoluma bağlanırken lavuğun teki zıbam die kırdı önüme. Sonası? Tabiki ambulansla hastane. Her koyun kendi bacağından asılır. Lakin ben önümdeki sağa sola savura savura giderken, gerekli gereksiz frene basarken, yandaki araç ile aynı hızda giderken onun arkasında kalamam.
biz arkadaşla önlü arkalı göktürke giderken önümdeki arkadaş 99 ile yemişdi ceza.. banada sen niye yemedin hemen arkamdaydın diyor :D dedim demek ben 98 ile gidiyormuşum :D
Radarların sayıları özellikle digital bu hız kolidoru radarları kameralı radarlar falan deli gibi artıcak sayıları haberiniz olsun..
125cc bile 120 çok rahat yapabiliyorken Bu sınırlarla neden 200hp motosiklet araba satıyorlar üstelikte aracın kendisi kadarda vergi veriyoruz? Bu hızlı araçlar sadece makam araçları 200'ün üstüne çıkabilsinler diyemi üretiliyor
Ben 110 la yedim 288 tl ceza
radar/eds
136 km/s İstanbul tem hasdal otoban
488 tl yedim
366 tl civarı ödedim indirimli olarak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)