18-22 bin bütçe motor tavsiyesi (600cc)
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhabalar. Geçtiğimiz yaz en son joymaximi sattım. Bu yaza tekrar motor alacağım bu sene aksiliktir ki motoru satıp parasını bitirince üzerine askerlik çıktı dolayısıyla aracımıda satmak zorunda kaldım. Elimde herhangi bir ulaşım aracı kalmadı ev ile iş arası toplam 6 km. İş yerinde de evimde de kapalı garaj alanım mevcut motosiklet için park sorunu yok yani kapıda bacada kalmayacal ve güvenlikli alanlar.
Aracımda olmadığından bir araç parası kadar yüksek paraları motora bağlamak istemiyorum ki motordan daha gerekli fakat bu paralara araç olmadığından önce motor alacağım yaza doğru, 2020 ocak gibi aracıda alabilirim.
Şimdi motorla gündelik işe gidip geleceğim tatillerde yıllık izinlerde devamlı biryerlere kampa kaçıyorum zaman hiç farketmiyor o derece dolaşıyorum.
UZun yola böyle istanbuldan atladım mı memlekete artvine rizeye kadar rahatca gidebilmemde lazım tadını çıkara çıkara )
Daha önce yamaha fz6 fazer sahibi idim 14 bin tl bile etmemişti 2013lü yıllarda satarken şimdi 25 bin tlye bile 250cc motor anca aldığımız dönemlere geldik malesef...
Şuan ki piyasada öneriniz nedir ?
Benim aklımda tekrar yamaha fz6 fazer var 2004 -5 model 98 hp olan modeli tabi kmleri doğal olarak 70 80 bin civarı her tavsiyeniZe açığım haziran Temmuz gibi düşünüyorum
Reklamlar
-
Tnt600 diycem ama türkiyede fazla yok getirilmiyomuş servis parça sorunu yaşanırmı acaba bilemiyorum araştır istersen
-
-
22 ye fazer s2 bulunabilir. Facebook fazer Türkiye gurubuna bi uğra istersen.
-
Honda cb 500f i düşünmezmisin güzel motor
-
Bu paraya ille 600cc diyorsan uzun yol diyorsan fazer 6 başka seçenek yok 22 lirayada gayet tertemiz orj bişey bulursun
-
orta halde mt07 veya iyi durumda bi fz6 alınabilir.
Doğrul, eğril ama EĞİLME
-
-
ozan1991 adlı üyeden alıntı
Tnt600 diycem ama türkiyede fazla yok getirilmiyomuş servis parça sorunu yaşanırmı acaba bilemiyorum araştır istersen
TnT600 tek geçerim bu paralara alabileceğin 2015 model tek 600cc Türkiye'de ve evet artık distribütör büyük hacimli motosiklet getirmiyor ancak Benelli Türkiyede yeni modelleri ile piyasada,yedek parça konusuna gelince;yedek parça sorunu olmaz çünkü her parçası aliexpresste satışta,örnek olarak Tnt600 şase ilanını koyayım bi bakın,
https://tr.aliexpress.com/item/Benel...0-329a3cdd7850
2500 lira kargo dahil şase fiyatı,ruhsatla gümrükten çekilir %20 gümrük ödenir bu durumda bile 3000 lirayı bulmaz maliyeti,hiç bir 600cc 4 silindir şasesini bu kadar ucuza alamazsınız,aynı şekilde piston sekman seti 300 lira,
https://tr.aliexpress.com/item/Pisto...c-aec7a4987f49
Ancak fren balataları pahalı onu söyleyeyim,debriyaj balatası shadow ve transalp650 ile birebir aynı,debriyaj balatasını n11 den 200 lira ile 500 lira arasında değişen ücret ve markalarda mevcut,ön fren balataları rsv mille,duke690,speedtriple 1050 ile aynı ebc 322/4hh o da ön takım için 500 lira civarına bulanabiliyor,krank fiyatı kargo gümrük dahil 2500 lira.
-
TNT600 özellikle uzun yolda çok tatlı devir bandındaki güç dağılımı da lineer. Öyle höt zöt manyakça hareketleri yok. Virajda arka tekeri kaybetme riskin daha az çoğu 600cc 4 silindire göre.
-
YasinC adlı üyeden alıntı
TNT600 özellikle uzun yolda çok tatlı devir bandındaki güç dağılımı da lineer. Öyle höt zöt manyakça hareketleri yok. Virajda arka tekeri kaybetme riskin daha az çoğu 600cc 4 silindire göre.
abs olsa dominarla değişirdim ben ama korkuyorum abs ye alıştım diye fiyatı iyi bence hoşuma gitti benim geçen araştırıyordum öyle
Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..
-
madem hemen satacaksın ve hemde artvine kadar gideceksin tek motor var ; nc.. sanırım naked seviyorsunuz o zaman s modeli.
-
[IMG][/IMG]
Bir adet resim koyayım belki aklınız çelinir
-
ozan1991 adlı üyeden alıntı
abs olsa dominarla değişirdim ben ama korkuyorum abs ye alıştım diye fiyatı iyi bence hoşuma gitti benim geçen araştırıyordum öyle
ABS takılabilir direk çok basit bir işlem bu motorda. Ama sonradan yedek parça fiyatından alınacağı için normale göre tuzlu olabilir. Dominar ile devam edin benzine zam gelip duruyor zaten
-
Fz6'da alinabilir tekrardan. Fiyat performans olarak iyidir. Hem de özlemissinizdir.
Tarihe karissa bile, hala sapasaglam.
Yollarda gormek mumkun.
-
Arkadaşlar cevaplarınız için çok çok teşekkür ediyorum. 4 silindir seçeneklerinde fz6 fazer bu paralara mantıklı olacak gibi olumsuz yorum almadım. Yakıt olarakta çok ekonomik bir 600cc bence. Yani önceden r25imde vardı oda 6 7 litre yakıyordu şehir içi fz6 fazer da aynı daha fazla değil.
Alınca hemen satmayacağım yanlış olmasın önümüzdeki kışa tekrar araç alırken motor duracak yine. Araç daha çok aile için acil şeylerde vs gerekli yoksa istanbulda zaten çileden başka birşey değil
-
fz6 fazerçok güzel tercih olur ama bir konuda kendimizi kandırmayalım az yakan bir makine değildir 5.5-6 litreden aşağısını göremessin.. sonuçda ne kadar 28 beygirlik bir farkda olsa R6 ile aynı makineye sahip.. kısaca R6 nın touring cesi..
-
geçen yaz aynı düşüncedeydim kafamda 3 motor vardı xj6f cbf600 fz6 fazer daha modelli diye xj6 tercih ettim uzun yolda 4ltleri görebilirsin şehir içi 6 nın altına inemedim.
-
logaritma adlı üyeden alıntı
fz6 fazerçok güzel tercih olur ama bir konuda kendimizi kandırmayalım az yakan bir makine değildir 5.5-6 litreden aşağısını göremessin.. sonuçda ne kadar 28 beygirlik bir farkda olsa R6 ile aynı makineye sahip.. kısaca R6 nın touring cesi..
Kandırmak değil ki abim. Ben geçtiğimiz sene 4 motor değiştim 1 yıl içinde r25 şehir içi kısa mesafe işe git gel akrapoviç ile basmadan katalizör döküldüğünden çiğ atıyordu benzini 7 lt rahat yakıyordu 1 depo ile 200 km göremedim hep ışık yandı. Orjinal egzoz sistemi ile 5.5 lt yakıyor. Diğer yandan joymax 4.5 lt rahat yakıyor. Bu değerler 250xx için ibunların yanında fz6 fazer 98hp 4 silindir makine için 6lt ekonomiktir bence. Sınıfları 10 lt civarlarında yakıyor
-
Emre Fırat adlı üyeden alıntı
Kandırmak değil ki abim. Ben geçtiğimiz sene 4 motor değiştim 1 yıl içinde r25 şehir içi kısa mesafe işe git gel akrapoviç ile basmadan katalizör döküldüğünden çiğ atıyordu benzini 7 lt rahat yakıyordu 1 depo ile 200 km göremedim hep ışık yandı. Orjinal egzoz sistemi ile 5.5 lt yakıyor. Diğer yandan joymax 4.5 lt rahat yakıyor. Bu değerler 250xx için ibunların yanında fz6 fazer 98hp 4 silindir makine için 6lt ekonomiktir bence. Sınıfları 10 lt civarlarında yakıyor
Bende de full orjinal mt-25 var. Daha 200km göremedim. Işık yakmadan ışık yakmaya 199km max yaptım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)