Çok tatsız tuzsuz bir konu olduğunu biliyorum.
Ama uzun süre motor kullanan birini gördüğümde ilk sorum bu oluyor.
Çünki okuduğum bir yazıda çok deneyimi olan bir motor sürücüsü, röportajda, "Düşmeyen motorcu yoktur, eğer varsa bile ben düşmem diye birşey söyleyemez" diyordu.
Benim etrafımdan aldığım cevaplara örnek vermek gerekirse :
- bir arkadaş 12 yıldır motor kullanıyor ve 1 kere oda hafifçe çarpmak suretiyle kaza yapmış.
- Bir diğeri 270 km hızla giderken ileride hatalı sollayan bie araç yüzünden yaptığı sert frenajın sonucunda düşmüş 1 ay hastanede kalmış
- Bir başka arkadaş gene 250 gibi bir süratle kuru asfaltta giderken (gece 3 civarıymış) daha önceden yola suyunu boşalta boşalta giden bir su kamyonu yüzünden düşmüş ve bayağı sürüklenmiş ama ufak tefek çizikler haricinde hiç bişey olmamış.
- Başka biri limitte dönerken (135 km ile) yoldaki büyük bir çukur yüzünden düşmüş ama ayakta tedavi olarak bunu atlatmış.
- Ben ise 3 yıldır motor kullanıyorum, 20 km gibi düşük bir hızla giderken gene çok ağır seyreden araçları sollayarak geçtikten sonra araya girerken fren yapmak zorunda kaldım. Fakat yerde mıcır olduğundan motorsiklet ön tekeri anında kaydı ve düştüm. Sonrasında hemen kalkıp tekrar binerek olay mahallinden uzaklaştım.
Hepinize kazasız belasız günler diliyorum.