Yol kusuru yüzünden kaza yaparsak zararımızı kim karşılayacak?
Reklamlar
-
Merhaba değerli motosiklet kullanıcıları.
Aniden kafama takılan bir soruyu burada paylaşmak istedim.
Motosiklet veya başka bir araç ile yol kusuru yüzünden (çukur, bozuk yol kalitesi, levha eksikliği, aydınlatma eksikliği, uyarı eksikliği vb.) kaza yaparsak hasarımızı kim ödeyecek muhatap olarak kimi bulacağız?
Reklamlar
-
Karayolları ödüyor. Yeterli kanıtla gitmek gerekiyor tabii. Tam mekanizmasını bilmiyorum ama.
-
Medeni bir ülkede olsak o yolu yapması için vergi ve oy verdiğimiz devletin ve belediyenin zararınızı direk karşılaması gerekir. Fakat buralarda devlet çamura yatmayı çok sevdiği için dava açıp yıllarca uğraşsan, elinde kesin kanıt olsa, 10 yıl sonra bir ihtimal belki tamir masrafını alabilirsin. O parayı vermemek için o kadar uğraştırırlar ki dilekçe yazmak için harcadığın kalem kağıdın masrafı alacağın tazminatı geçer. Hatta davayı kaybedersen bir ton avukat ve mahkeme masrafı da sana girebilir.
Velkam tu törkey.
-
ben kaza yaptım; tutarı istemedim sadece 2 farklı ilçe belediyesine çukurları kapatmalarını söyledim.
önce bütçe yok dedim
ölümcül kaza mı olmalı ille diye cevap döndüm
düzenlenmiştir diye döndüler
baktım cukurlar duruyor.
belediyesi de hükümeti de bir garip ülkemin.
-
'Motosiklet kullanmanın fıtratında var, senin ne işin varmış o saatte o yolda?' der gönderirler...
-
Karayolundan kaynaklı yol hatalarından kara yolları sorumludur.Bunun sonunda devlet elbette bir bilirkişi atayacaktır.Kazanan kim olur ALLAH bilir.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
ben kaza yaptım; tutarı istemedim sadece 2 farklı ilçe belediyesine çukurları kapatmalarını söyledim.
önce bütçe yok dedim
ölümcül kaza mı olmalı ille diye cevap döndüm
düzenlenmiştir diye döndüler
baktım cukurlar duruyor.
belediyesi de hükümeti de bir garip ülkemin.
Bildiğim şikayete edilen çukurda yine kaza olursa ödemek zorundalar
-
valla umarım mal gibi aynı çukura girmem
-
polis tarafından kaza tutanağına yol kusuru yazılması lazım diye biliyorum.
-
Normal ülkelerde devletin kusurudur, devlet karşılar.
Ama bak ince bi mesaj var.
N O R M A L Ü L K E L E R D E
-
Kasko varsa öder yoksa cepten maalesef. Devlete karşı dava açıp karayollarından tazminat almak gibi ütopik batılı düşüncelere kapılayım demeyin, burası Türkiye.
-
Devletin yolunda kaza yapıp suçu karayollarına atmak, dolayısıyla devleti küçük düşürmeye çalışan vatan hainlerinin Allah cezasını verecek.
Bizi kıskanan Almanya'da olsa... Ama orada olmaz ki böyle bir şey.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)