Emniyet şeridi.
Bencede hakkını kullan, israr etme, zorba çok, duran veya çok yavaş trafikde arada mesafeler müsaitse geçilir. Akıl dengesi yerinde olan mümkünse arayı açıyor. Ve trafikte minibüs otobüs kamyon sayısı çok, yanlarından geçerken, œndekiler motosikletleri hiç ama hiç göremiyor. Evvelsi gün duran minibüsün yanından yavaşca geçerken adamın biri minibüsün koşarak önüme çıktı. Ben durabildim, adam duramadı, kucağıma oturdu azdaha. Öyle büyük araçları şeridemi kullanarak ve daha dikkatle geçiyorum.
Siz şeridinizdeyseniz 1 şeridi kaplamanız gerekiyor. Dolayısıyla çapraz durmuyorsanız sağınızdan ya da solunuzdan geçebilir. Niye yol istiyor.
Duran trafikte mümkün olduğu kadar aralardan ön taraflara doğru gitmeye çalışın. Hem ışıklarda erken kalkıp tehlikeden uzaklaşmak için hem de arkadan gelipte duramayan biri olursa arada ezilmeyin diye.
Boş yorum yapıcaksanız yorum yapmayın konularıma. Sizin takacağınız plaket benim umrumda değil.
Ben sadece aradan geç diyecekler için cevap olsun diye yazdım. Tersinden anlamayın ve lütfen yorum yazmayın daha fazla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:20 ----------
Ben motosikleti zevkim için kullanıyorum aralardan geçip hızlı yolculuk yapmak için değil.
Siz ne için kullanıyorsunuz bilemem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
Bencede yani ben vergimi ödüyorum sigortamı yaptırıyorum hiçbir evrağım eksik değil.
Bir çok arabadan da fazla vergi veriyorum belkide.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Valla beni daha hiç o şekilde geçemediler.
Valla sizi anlamış değilim. Bi araba gelse sizin şeridinize arkadan sıkıştırsa basarsiniz çığlığı, gelmiş birde burda şerit hakki seninse devam et yok şöyle yap Yok böyle yap. Kusura bakmayın da bazılarımızin bir dediği bir dediğini tutmuyor
Ben otomobil kullanırken motosiklet sürücüsüne aradan geçmesi için yol vermem, araç aralarından silme geçmeye çalışanı da hoş karşılamam, motosikletin bir araç olarak kabul edilmesini saygı duyulmasını istiyorsak, şeritte ortada gitme hakkımızı kullanmalıyız. Motor kullanırken ışıklarda ben de şeridimin ortasında dururum, sorunu olan varsa ineriz sorununu layıkıyla çözeriz.. Altımızdaki bisiklet değil, motorlu karayolunda lisanslı bir taşıt, sigortası vergisi kanunen tahsil ediliyor ve karayollarında herkes kadar yol işgal hakkı bulunuyor, unutmayalım ve unutanlara hatırlatalım. Biz saygısızlık yaparsak, bize de saygı gösterilmesini bekleyemeyiz.
Aralardan geçmek motorun avantajı ama sol ön kapıyı birden bire artistçe ayağıyla açan dallamaya bindirdiğimde trafik komisyonu şeridinde değilsin diye %100 beni kusurlu buldu,şerit her taşıtın hakkıdır ,beğenmeyen sollar geçer ,aralardan geçmekte motosiklet sürücüsünün alabileceği bi insiyatiftir hak değildir
Hocam benden size bir tavsiye, olduğunuz şeriti ortalamayın.
Olduğunuz şeritin ya en sağında ya en solunda durun ki önünüzdeki ve ön carprazinizdaki araç dikiz aynasına bakınca sizi görebilsin.
Şeritin tam ortasından gitmeye devam ederseniz birisi aynaya baktığında kör noktaya denk geldiğiniz için sizin görmeyip sinyal verip üzerinizden geçebilir mazallah.
Motorlaysam fazla polemiğe girmem, yol veririm, geçsin. İtle uğraşmaktansa çalıyı dolaşmak daha iyidir.
Arabadaysam yine yol veririm ancak arkasına geçip hemen bende ondan yol isterim.
Birgün yine arabaylayım, gıdım gıdım ilerleyen bi trafik var. Arkama böyle bir dangalak geldi, sürekli selektörle yol istiyor. Sinyalimi verip sağa geçtim, bu geçince hemen arkasına girdim. Trafik tıkalı tabi, gidemiyor biyere. Başladım buna selektör yapmaya, öndekine selektör yapıyor yok, gaza basıyor sağdan soldan geçmeye çalışıyor yok, her yer tıkalı. Bende şöyle ağız tadıyla 30sn selektör yaptım buna.
En son pes etti, 4 lüleri yakıp 2 elini de havaya kaldırıp öündeki arabayı göstererek "valla gidemiyom, görüyosun napayım???" der gibi işaret yaptı arabanın içinden. Heh, şimdi anladı dedim, görev tamam. Baya bir yol gittik dur kalk, daha da kimseye sellektör yapmadı, efendi efendi sürdü arabasını.
Uygulamalı eğitim iyidir...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)