Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Zincirin dişliye oturmaması

REKLAM ALANI

Alıntı Ros1n2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum değişen şey dişliyse nasıl zincirde problem olabilir?
    dna zinciri

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    volkanmet86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 200 MCX / CG Cafe Racer / Pulsar 200 NS
    dişliyi küçülttüğümüz zaman arka tekeri geri alırız gerdirmek için. dolayısıyla dingil mesafesi artmış olur.
    Volkan76 bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Kısa yazınca anlamayanlar olmuş;

1. 41'den 36'ya düşünce ciddi fark olacaktır, öyle zincir germe payıyla ayarlanacak gibi bir fark değil, illâ ki o zincirden bakla çıkacak.
    2. Normal zincir gerginliği ayarlama +/- payı öne arkaya toplasan 2cm ancak vardır ve bu pay öyle "motosikletin geometrisini değiştirecek" bir pay değildir, tasarımında düşünülmüş bir paydır.

Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Alıntı Volkan76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet, kanki sabit dingil mesafesine göre zincir ya bol veya dar gelir. Bu bol veya darlığı gidermmek için arka tekeri geri veya ileri almamak için, zincir boyunu yani bakla sayısını değiştirmen gerek. Tekeri ileri veya geri çekerek ayarlarsan iki teker arası mesafe değişmezmi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------

Seni suçlamıyorum, 12 ayın 6 ayı tatil ile geçen eğtim sistemine söyleniyorum. 6 ay yatan eğitmen kalan 6 ayda anca kendine gelir.
    50cc motorumla cf150'le kafa kafaya gidiyorum. 250CC, hatta 200cc'ye geçince, karşıma çıktınmı, 500cc'ni tokatlayınca şanşma,, bro.
    P.S..: 50cc için rekor 240km/h. Youtubda bir bak. 150 mph rekor.
    kafa kafaya gittiğin 150nk'ya sürmeyi bilen adamı koy bak ve stop lambasını incele

yunusmoto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250 R
    Merhaba, dislide önemli olan tek şey dişli sayısı değildir aynı dişli sayısına sahip birbirinden farklı dişliler var. Özelden yazarsan sana yardımcı olabilirim

Volkan76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Urbangini Volta Ala Cubagani
    Alıntı zeynelhazan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kafa kafaya gittiğin 150nk'ya sürmeyi bilen adamı koy bak ve stop lambasını incele
    Muhahahahaa, veya 50cc'yi sürmesini bilen adam koy bak 150nk'yi bilmeyene ne yapıyor dimi, kankiş muhahahaa

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Tamam, herşey adil olsun. Yarış pistinde hepsi yarışcı, bak bir 150cc scooter kaç CBR 1000 lere stop lambasını izletiyor.
    https://youtu.be/EFjakgypqSs

yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Dişliye göre zincir almanız sonrasında da arka tekerlek ayarı yapmanız gerekiyor. Bunun doğrusu da zincir ve dişlileri set halinde almak. Çünkü zincir ile dişliler arasındaki çok küçük milimlik (zincir aşınması ile de olabilir bu) fark ciddi sorunlara yol açabilir. En basit sorun zincir sesi ve dişlinin hızlı aşınmasıdır.

Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Muhahahahaa, veya 50cc'yi sürmesini bilen adam koy bak 150nk'yi bilmeyene ne yapıyor dimi, kankiş muhahahaa

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Tamam, herşey adil olsun. Yarış pistinde hepsi yarışcı, bak bir 150cc scooter kaç CBR 1000 lere stop lambasını izletiyor.
    https://youtu.be/EFjakgypqSs
    Kaç kere çıktın piste?

Motosikleti
    Motosoiklet pistine çıkmadım. Ama Bmx'le sınıfimda 60 yarışcıdan 4-5 etebda 3cülüğüm var. O zaman eve yakın pist vardı. Bmx dergilerinde kapak resimdeki Dünya şampionları o piste antremana geliyorlardı. Bende tüm boş vaktimde ordsydım. Profi ligdeki küçük kardeşi benim yaşdaydı. Benimle yarışmayı seviyordu. Ben amatör lige birkazkez yarıştım. O amerikan profi yarışcı ybeni geçerse, yarışlarda podyuma çıkabileceğini biliyordu. Abisi manyak bir hızda pisti geçiyordu. Diğerleri yarıdayken o şov yaparak finish'e geçiyordu. Medyada hatta sinemada driftin d'si bile yokken, ışıklarda en önde duramak için (normalda motosikletle bunu yaparsın, onuda driftsiz) ben bmw 520'i ile trafikde drift yaparak ard arda arabaları sollayıp, lambada görenlerin alkışlarının keyfini çıkarıyorum.
    Ayriyetten cupa ustalığım bile sayılır. Bu bir müsabakacı her katıldığı yarışmada ilk 3de olması demek. Oldschool gold school.
    Maalesef yeni generasyon, sade sanalda dünyaları yeniden kurmayı biliyor. Selamlar...
    P.S.: 80cc motocrossla ormanda pistlerde çoook takıldım.
    Kaç kere çıktın piste?

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Evet, kanki sabit dingil mesafesine göre zincir ya bol veya dar gelir. Bu bol veya darlığı gidermmek için arka tekeri geri veya ileri almamak için, zincir boyunu yani bakla sayısını değiştirmen gerek. Tekeri ileri veya geri çekerek ayarlarsan iki teker arası mesafe değişmezmi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------

Seni suçlamıyorum, 12 ayın 6 ayı tatil ile geçen eğtim sistemine söyleniyorum. 6 ay yatan eğitmen kalan 6 ayda anca kendine gelir.
    50cc motorumla cf150'le kafa kafaya gidiyorum. 250CC, hatta 200cc'ye geçince, karşıma çıktınmı, 500cc'ni tokatlayınca şanşma,, bro.
    P.S..: 50cc için rekor 240km/h. Youtubda bir bak. 150 mph rekor.
    Zincir gerince motorun dinamikleri mi değişir allahaşkına. Kralını getir o dinamikleri anlamaz. Kalkıp sen şimdi anlarım ben diceksin. Neyse anla ajflshşfsh oof of nerden düştüm yine bu foruma. Recep çağırdı ona geldim gelmeseydim keşke. Herkes rossi olmuş yine

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------

Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yav bu kadar basit bir şeyin nesini tartışıyorsunuz. Eğer zincirin boyunu değiştirmez ve sadece arka dişliyi küçültürsen aynı gerginliği sağlamak için mecburen tekeri geri almak zorunda kalırsın, aks mesafesi uzamış olur. Fakat dişliyi küçültürken zinciri de kısaltırsan aks mesafesi sabit kalır.
    Oynattığın yer kaç cm bi ölç. Sonra o uzamayı farkedecek bilek burda kimde var ona bak
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Motosikleti
    Mesele o minik farkı anlamak değil, üretim hatasından veya üreticinin sorumluluğuna giren bir meselede, o motoru o az veya fazla milimi bahanede etse, bir gram sorumluluk kabul etmez. Uyanık sigortelerda dahil.
    Arkadaş bana ne rossi de nede hayranı, şimdiye kadar tek nefter duyduğum antisportman şahıs o oldu. Kafa kafaya 3üncülük için ha 1incilik bile deği, kapıştığı rakibi sıkıştırıp tekmeyle adamı düşürmek nedemek. Go rossi go die on your own.
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zincir gerince motorun dinamikleri mi değişir allahaşkına. Kralını getir o dinamikleri anlamaz. Kalkıp sen şimdi anlarım ben diceksin. Neyse anla ajflshşfsh oof of nerden düştüm yine bu foruma. Recep çağırdı ona geldim gelmeseydim keşke. Herkes rossi olmuş yine

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------

Oynattığın yer kaç cm bi ölç. Sonra o uzamayı farkedecek bilek burda kimde var ona bak

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Offf değişik kafalar ahdlahldah

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)