Ls2 Kullananların Dikkatine [SS`li]
Reklamlar
-
Yalnız konunun başlığı ayrı bir güzel yorumlar ayrı bir güzel :D Başlım açan arkadaşımın amacı LS2'yi yerlerde süründüğünü görmek acı çekişini izlemekmiş fakat tam tersi olmuş LS2 kullananların çoğunluğu (kaza yapanlarda dahil) kaskın iyiliğinden bahsetmiş...Şimdi bence konuyu açan arkadaşımın kendine şunu sorması lazım.BEN NEREDE YALNIŞ YAPTIM!!!Herkese İyi Sürüşler.Rabbim Hepinizi Korusun.
Reklamlar
-
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Üretim yeri Çin.Sahibi filan da Çinli diye biliyorum.Avrupalı olalım millet Çinli diye almaz diyerekten İspanyoluz dediler herhalde.
ls2 baya ispanyol diye eminim hatta gittim ispanyada gözlerimlede gördüm ama türkiyedeki kadar model yoktu.sadece üst versiyonları vardı.sanırım karbon vs olanlar ispanyol üretimi bu serilerde çinmiş ben öyle anladım gibi.
-
Motosiklet Eğitmeni
LS2 Bildiğim kadarıyla Çinli
Çünkü İspanyol olsalar şu taklit kaskı yapamazlar.
Aslı Shark Evo modeli olan bu kask modeli için Shark fransız mahkemelerinde dava açtı ve kazandı.
Dava daha geçen haftalarda sonuçlandığı için süreç nasıl işleyecek bilmiyorum ama en azından fransa ithalatçısının baya canı yanacak.
Shark Evo modelini de şuraya asayım.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
çin ispanyol ne fark eder; sonucta koruyor fakir dostu ls2
-
ispanyol diye biliyorum ls2 yi ben 2014 te kaza uaptım gayette korudu gene ls2 aldım tasarım barcelona üretim çinmiş
-
fakir mi ? ne fakiri :D fakir kaskı 70 tl olur bu 580 600 tl :D
-
oldcockroach adlı üyeden alıntı
fakir mi ? ne fakiri :D fakir kaskı 70 tl olur bu 580 600 tl :D
adamlar 1000tl altına laf ediyor ; 600 tl kaskı bim poşeti ile bir tutuyorlar
-
Yahu bu pahalılık hastalığını anlayamıyorum. Nekadar kolay söylemesi, 5000 tl lik kask alın bunun altı poşet, aman ucuz motor almayın Harley , Ducati altına inmeyin, Mont 10000 tl lik olsun. Pahalı mal alınca ölmeyeceğini hatta kaza yapmayacağını düşünen arkadaşlara sesleniyorum, bütçesi sınırlı olan arkadaşlara bu pahalı ürünleri önerip diğerlerini yerin dibine sokmak yerine ,uygun ürünler ile ilgili fikirlerini belirtmeleri daha yerinde olacaktır.
-
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
-
abartmış yahu , neresi kırılmış :D dedik bizde üretim hatası felan mı.. o benim karbon kasktada oldu , içindeki yapıştırılan yerden düşmüş, geri yapıştırdık, bu ucuz kasklarda orta seviye kasklarda böyle , 5 para etmez ama sırf kafamıza takıyoruz diye - 1000 tllik kaska , 900 tl fazladan ödüyoruz.
-
Ls2 fiyatının çok çok üstünde ürünler verebilen bir marka özellikle ff323 modeli çok çok iyi. Agv k5 2000 lira civarlarına satılan kasktan sonra bir iki gömlek seviye atladığınızı hissediyorsunuz.
-
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
siz çantada yanlışlıkla birşey taşımayın
Hele kask hiç taşımayın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------
ahh hocam
resimlerdeki kasklardan Shark 2017 model diğeri 2013 yılında ls2 nin ürettiği ilk geri açılan çift sertifikalı modeli
Ls2 ile shark ın modeli arasında 300 gram ağırlık farkı var shark ilk modelini 1950 gram çıkardı ve ciddi derecede malzeme farkı var ( ls2 kinetik pollmyer alaşım kullanıyor ( fiber destekli polikarbon) ) her iki kaskı yan yana alıp incelediğinizde kaskların üzerindeki mekanizmadan dış kabuğuna kadar herşeyi farklı. Ls2 valiant modeli amerikada hem jet hem full face kasklar arasında sharka göre çok daha başarılı bir model olduğu yorumlarda ve anlatılan videolarda gösteriliyor.
Benim şahsi fikrim bu iki kask birbirinin kopyası değil iki kask aynı kategoride tasarlanmış hem jet hem full face kategorisinde kasklar. Siz ww amarok modelini navaranın çakması olarak mı görüyorsunuz ?? Piyasada görüntü olarak birbirinin aynısı yüzlerce otomobil motosiklet ve türevi araç var
Bence bu saatten sonra herkes bilmişliği bırakıp araştırmak ve doğru bilgiye ulaşmak zorunda yoksa böyle gülünç duruma düşülebilir diye düşünüyorum. İnternet artık çok basit hele google sayesinde çince japonca siteyi bile türkçeye çevirip okuyabiliyorum ben
https://www.youtube.com/watch?v=LILmLKm5mn0
Hatta okumanız için bir link daha bırakayım
https://www.fat-skeleton.co.uk/blogs...p-front-helmet
İyide üstad,
Coq hocanin bahsettigi model ff393(2013)
Senin bahsettigin ff399 modeli.(2017)
İlgili shark modeli(2012) tarihli.
Baknz.https://youtu.be/OCmJt8bc7TI
Gelin orta yolu bulalim
Hee olmadi tekrar araştiralim??
Kavram karmaşasi olmasin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------
Edit:
Kasklar illaki Makyaj goruyor,ama bu ilk uretim varyanti ve çikiş tarihini değiştirmez.
-
Ls2 kaskından tek şikayetim çene pedlerinin ve o siyah silikon mu deniliyor artık bilmiyorum onların çabuk çıkması. Ff396 kullanıyorum onun haricinde çok memnunum ls2 genel olarak iyi bir marka bence. Ki topcasede sallana sallana her marka öyle olur gibi.
-
-
Motosiklet Eğitmeni
Ben fotoları temsili koydum işin özüne hakim olun diye.
Shark davayı kazandı mevzu bitti.
Bu davanın önemi şu.
Her model birbirine benzer özellikler taşıyor.
Daha önce bunlar dava konusu olmuyordu.
Çünkü hem süreç uzun hem de sonucunda pek bişey kazanılacak gibi değil.
Ama shark inat etti.
Zaten yanlış hatırlamıyorsam dava 2012 veya 2013 yılında açıldı.
Süreci siz düşünün.
Fakat bu dava emsal olacak.
Yakında başka davalar da açılabilir.
Bir noktaya daha değinmek isterim.
Daha önce de yazdım.
LS2 kötü bir kask değil.
ECE onayı olan her kask kafanızı korur.
Gerisi konfor ve malzeme işidir.
Kask alırken sertifikasına ve kafanıza uygun olup olmadığına bakın yeterli.
Gerisi cebinize kalmış.
Zaten kısıtlı bütçeye sahip Türk motorcusunu saçma sapan tartışmalarla tedirgin etmeye hiç gerek yok.
Bir kaska onay verilmişse o kafanızı korur.
Ama 200 basıp kaza yapanı Allah bile korumuyor, kask nasıl korusun?
Kaskınıza ve kendinize güvenin dikkatli sürün.
-
levend84 adlı üyeden alıntı
bana ispatlamanız gereken bir durum yok öncelikle bunu belirtmek isterim Söylemek istediğim hayatınızda görmediğiniz, görseniz bile kullanmadığınız bir marka model hakkında yorum yaparken bir hoca bir eğitmen olarak daha bilinçli yorum yapmak sağlıklı olur. Atmışsınız güzel güzel linkler belliki araştırma niyetiniz var araştırın işte böyle binlerce site var https://www.fat-skeleton.co.uk/blogs...p-front-helmet Sharkı ve LS2 nin bu segmentteki modellerini aynı anda kullanmış veya yurt dışında özellikle attığım videodada görüleceği gibi kullanıcı yorumları ls2 modelinin her konuda çok daha başarılı olduğunu yazmış kullanıcılar. Ben kaskları bilmem etmem hiç kullanmadım hakkında yorum yapamam ama gidipte bilmediğim marka model bir cisme insanları yönlendirecek şekilde bir yorum yapmam. Yapan kendi bilir söyledim ya gülünç duruma düşülmemesi için olması gereken bu.
Benim yorumum size değildi. Motosiklet eğitmenimizi tanırmısınız bilmem ama bukadar yazmanıza gerek yoktu çünkü yazdıklarınızla alakalı birşey söylemedim. Tekrar belirmek isterim önce navara çıktı diye amarok navara çakması olmuyor üstelik aynı yıl içinde çıkmış olsalar bile. İkiside dünya devi markalar ls2 emsal fiyatlı mt kasklar gibi sadece türkiye ve çinde satılan bir kask değil. Shark ve LS2 uzun yıllar dünya pazarlarında satış yapan iki marka. Eğer bir model bariz şekilde çakılmış olsaydı zaten şu an güncel 2018 versiyonları amerika ve tüm dünya pazarında satılıyor olmazdı. Bunlar koca koca isimleri olan binlerce çalışanı olan ve söylediğim gibi tün düynada satış yapan iki büyük firma
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:07 ----------
COQ adlı üyeden alıntı
Ben fotoları temsili koydum işin özüne hakim olun diye.
Shark davayı kazandı mevzu bitti.
Bu davanın önemi şu.
Her model birbirine benzer özellikler taşıyor.
Daha önce bunlar dava konusu olmuyordu.
Çünkü hem süreç uzun hem de sonucunda pek bişey kazanılacak gibi değil.
Ama shark inat etti.
Zaten yanlış hatırlamıyorsam dava 2012 veya 2013 yılında açıldı.
Süreci siz düşünün.
Fakat bu dava emsal olacak.
Yakında başka davalar da açılabilir.
Bir noktaya daha değinmek isterim.
Daha önce de yazdım.
LS2 kötü bir kask değil.
ECE onayı olan her kask kafanızı korur.
Gerisi konfor ve malzeme işidir.
Kask alırken sertifikasına ve kafanıza uygun olup olmadığına bakın yeterli.
Gerisi cebinize kalmış.
Zaten kısıtlı bütçeye sahip Türk motorcusunu saçma sapan tartışmalarla tedirgin etmeye hiç gerek yok.
Bir kaska onay verilmişse o kafanızı korur.
Ama 200 basıp kaza yapanı Allah bile korumuyor, kask nasıl korusun?
Kaskınıza ve kendinize güvenin dikkatli sürün.
Shark bir dava kazanmış olabilir. Bahsettiğiniz dava shark ve ls2 nin aynı patentli mekanizmayı kullanmasıydı. Yeni modelleri arasında mekanizma değiştirildi. Sonuç olarak her iki modelde tüm dünya pazarında özellikle amerikada satışı olan modeller. Bu davaları bilen sektörün içinden olan ve bukadar sektör içinde olmanıza rağmen böyle uluorta bu iki kaskı birbirinin çakması olarak değerlendirip bir önceki yorumunuzda başka bir markayı ezmeniz benim gözümde markacılık ve reklamdan başka birşey değil. Söylediğim gibi insanlar artık araştırıyor hocam. Davası duvası hepsini internet ortamında okuyup görebiliyor.
-
Motosiklet Eğitmeni
Mahmut Fransızcan varsa oku
Bir tane daha
Ne inatçı çıktın yahu!
-
valla ispanyada kimsede ls2 takıp binen görmedim yalan yok.tabi onlarda abartıyor bence 50cc lik motorda arai takan dolu adam gördüm şaşırdım.en büyük satıcılara gittim 2 3 tane modelden fazlasınıda görmedim onlarda karbon falandı pahalıydı.bütçe dostu olarak givi kask kullanıyorlardı.bende de var 50.2 sniper iyi dedim adamların vardır bildiği.eşimede 2 sene önce artçı olarak ff352 modeli aldım 12/2015 üretimi şimdi baktım made in china yazıyor vallada billada bilsem almazdım avrupa üretimi diye aldım.hatta şimdi givi kaskımada baktım ondada made in china yazıyor kafa ışıl ışıl oldu benim.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Zaten bende internetten okuyabiliyor herkes diye söyledim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)