Bundan iki ay önce yeni lastiklerimi deneme amaçlı şile yollarında bir arkadaşımla gezerken Jandarma trafik polisi tarafından durduruldum, haklı olarak çakarın yasak olduğunu sökmem gerektiğini söyledi, bugün de Gayrettepe civarında polis tarafından yine durduruldum, aynı şekilde yine bana sök yoksa ceza yazarız dendi.
Peki diyelim ki sadece sis farına çevirip, kapalı tutsam da ceza keserler mi? Keserler diye biliyorum ama yine de sorayım
Benim gibi bir iki derken, çekirge üç olup çakardan söktürtülen ve ceza yiyen arkadaş oldu mu aramızda? Bin küsür TL falan deniyor?
Çakar değil de sadece sis farı olarak orjinal olmayan bu sistemi ruhsata işleme şansı var mıdır?
Polis bu uyarıyı bir yere kaydediyor mu? Mesela sökmeyip, sis harç kullanmasam, açık tutmasam da başka bir polis daha önce uyarıldığımı sistemden görüyor mu? Yoksa polislerin korkutma taktiği midir?
Motor ufak ve çakar ya da sisler olmazsa cidden sıkıntı çekiyorum, farlar msx'in 2016 ve sonrası modelini bilen bilir, yuvarlak değil, incecik bir aralıktan ışık veriyor ve çamur olunca gerçekten aydınlatmıyor, benim asıl amacım da bu sıkıntıya girmemek, çakar çok önemli değil. Tabi bunu polise anlatma şansım olmuyor. Bunun dışında yasal olan bir yöntem tavsiyeniz var mıdır?