Aynı CC olan çift silindir makine ile mi pati çekmek kolaydır yoksa dört silindir makine ile mi? Merak ettim
Aynı CC olan çift silindir makine ile mi pati çekmek kolaydır yoksa dört silindir makine ile mi? Merak ettim
çok teknik bilgim olmamakla beraber silindir sayısı tek olan makineler yüksek beygir üretmezler ancak yüksek tork üretirler. yüksek tork daha çok patinaja sebep olur diye düşünüyorum.. yani mt25 ile duke250 yan yana gelse duke patinaja daha çok girme eğiliminde olur gibi geldi bana.. ha bu fark çok mu büyüktür cc sine ve dişli oranlarına vs. göre değişir. genel kanı olarak bu şekilde diye biliyorum sadece..
Üstat tek silindir makinelerin daha iyi tork ürettiğinde şüphe yok. Tek sorum arka kaydırmak, pati çekmek... Sadece gaz pedalı kullanarak
Cift Silindir Daha Cok Patinaj Ceker 4 Silindirlerin Alt Devirleri Kotudur Ust Devirleri Daha Iyidir Benim Dusuncem Budur
yani düşük silindir adetli ile pati çekmek daha kolay daha sert ve ani tepkisi olucak doğal olarak.mt07 ile pati çekmek r6 dan daha kolay olucak tabi her 2 motorunda devir sayısı aldığı güç farklı ama az silindir eşittir daha sinirli tepki
bir şeyi atlamışım daha anlaşılır olması bakımından.. mt 25 in 22.6 nm torku var ve bu torka 10.000 devirde ulaşıyor.. duke ise 24 nm olan maks. torkunu 7250 devirde üretiyor.. yani gaz kolu nasıl desem daha dolu daha kendini ileri atmaya hevesli bir motosiklet duke.. bu sebepten yüksek tork daha çok patinaj çekmenize sebep olur bence. bu arada mt25 ya da duke le ilgili şu iyidir şu kötüdür falan diyecek halim yok yanlış anlama olmasınikisi de kullanıcıları tarafından sevilen güzel makineler..
bu iki ucu çamurlu değnek gibidir.
kalkışta 2 silindir daha kolay pati çeker
ama hızını alınca yolda giderken 2 silindir bu sefer pati çekemez 4 silindir pati çeker.
Silindir sayısından çok motor torkunu hangi devirlerde veriyor o önemli.
Bazı motorlarda yüksek devirde yapabilir bazılarında alt devirlerde.
Mt09 ve z800 örneği vermek istiyorum. Tcs kapatarak veya modunu düşürerek ikisiyle de gazı aniden açarak yanlamak mümkün![]()
2 silindir kalkışta daha fazla patinaj çeker öne geçer devir yükselince 4 silindir öne geçer. Alır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)