Sanırım şanzımanı dagıttık
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Şuan fotosu yok ama şanzumanda sorun vardı kursun motorunun ustaya götürdük bu gidici dedi patronda böyle kullanılamazmı dedi gittiği yere kadar dedi yaptırmadı bir hafta sonra 100 km hızda şanzuman dağıttı dağılan parçalardan biri krankın arasına girince blok patlattı 200 lira için komple motordan oldular yani motoru falan at bi kenara üstendeyim 100 km civarı hız var ve kol çıkardı motorun kitlenmesini blok patlatınca bütün yağın boşalması arka tekerin yağ içerisinde olması ucuz atlattık eğer gittiği yere kadar diyorsan bu tarz durumlarada açık olmalısın
-
Geçmiş olsun bence kullanma arkadaşın dediği olursa 5 kuruş kar edelim derken 500 lira zarar etme
-
işte bu fotoğrafı çektiğin yerde kalabilirsin hocam yürümeyen bir motorla
-
oldcockroach adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun bence kullanma arkadaşın dediği olursa 5 kuruş kar edelim derken 500 lira zarar etme
Ne 500 ü hocam 2 sene önce 3000 tl fiyat vermişlerdi blok krank piston zart zurt haliyle yaptırmadılar çünkü motoru 3.500 tl ye almışlardı 200 tl den kaçınca motordan oldular iyimi oldu bence iyi oldu şimdi en ufak sorunda üç kuruşun hesabını yapmıyorlar
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
-
ayzek adlı üyeden alıntı
Ne 500 ü hocam 2 sene önce 3000 tl fiyat vermişlerdi blok krank piston zart zurt haliyle yaptırmadılar çünkü motoru 3.500 tl ye almışlardı 200 tl den kaçınca motordan oldular iyimi oldu bence iyi oldu şimdi en ufak sorunda üç kuruşun hesabını yapmıyorlar
yav o lafın gelişiydi :D Bencede iyi olmuş :D en azından bir şeyler değişmiş :D
-
Evet sanırım haklısınız daha büyük sıkıntı çıkarması muhtemel görünüyor. Az önce ustayla görüştüm o da aynı şeylerden bahsetti bir gün civarında tamamlanmış olur dedi. Komple şanzıman, contalar ve yağ değişimi (motul 5000) ustalı dahil 650 tl dedi.
ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw
-
Şanzımanı neden komple değiştiriyorsunuz ki? Sadece kırılan dişli değiştirilemiyor mu?
-
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Şanzımanı neden komple değiştiriyorsunuz ki? Sadece kırılan dişli değiştirilemiyor mu?
Aşınan parçada değişir sorun olan parça değiştikten sonra kullanılabilir ama ilerde örnek veriyorum 4 vites dişlisi değişti 3 de arıza çıkarabilir o kadar işe girişmişken bütçe müsaitse komple değişmesi daha iyi olur
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
-
ayzek adlı üyeden alıntı
Aşınan parçada değişir sorun olan parça değiştikten sonra kullanılabilir ama ilerde örnek veriyorum 4 vites dişlisi değişti 3 de arıza çıkarabilir o kadar işe girişmişken bütçe müsaitse komple değişmesi daha iyi olur
Aynen katılıyorum ben de durup dururken fazla para vermek istemem ama atıyorum bir ay sonra başka dişlide problem çıkar sonra uğraşmayalım yine hatta pistonun durumuna da baktıracam problem varsa açmışken o da değişsin maalesef çin malı arazi motorları böyle sıkıntılar çıkarabiliyor ama sağını solunu söküp takmayı seviyorum çoğu parçasını söküp taktım veya usta yaparken izledim artık kendim de yapabilirim henüz motoru indiremem belki ama bir gün onu da yapıcam kesinlikle yapılacaklar listesinde var ) tabi gönül isterdi ki bir crf , exc veya husqvarna'ya binelim ama maalesef o kadar zengin değiliz motorun karenajı benim motordan pahalı
-
Ucuz yedek parçalı motor kullanmak ne güzel tedbir olsun diye komple şanzıman değiştirebiliyorsunuz. Bende yıllar önce RS200 alırken parçası ucuz diye almıştım sonra zam yapa yapa japon fiyatına getirdi ekrem amca.
-
Zaten ucuz arazi motosikletinin artısı sıkıntı çıktığında uugun parça fiyatına sahip olması değil mi? Sonuçta arazide aleti yıpratmak kolay.
-
650 lira az mı moruk? geçiniz lifan bu. crf yi istediğin kadar zorla dağılmaz.
-
melez adlı üyeden alıntı
650 lira az mı moruk? geçiniz lifan bu. crf yi istediğin kadar zorla dağılmaz.
Moruk??? ben 650 lira az para demedim zaten işçilik, komple şanzıman,contalar,yağ,dahil fiyat sonuçta motor komple sökülecek ha bu başka yerde büyük şehirde daha uyguna belki yaptırılır orasını bilemem ama rizede varsa daha uygun yapan bir yer hemen götürelim. Ben CRF veya başka bir japon'la kıyaslama yapmıyorum ama istediğin kadar zorla dağılmaz falan asıl sen bu işleri geç kardeşim onu sadece şanzıman dişli seti 1500'den aşağı değildir bende o motora binecek g.t var ama onu arazide parçalayacak g.t yok ha sende varsa alabilirsin benim için sakıncası yok.
-
burakrak adlı üyeden alıntı
Moruk??? ben 650 lira az para demedim zaten işçilik, komple şanzıman,contalar,yağ,dahil fiyat sonuçta motor komple sökülecek ha bu başka yerde büyük şehirde daha uyguna belki yaptırılır orasını bilemem ama rizede varsa daha uygun yapan bir yer hemen götürelim. Ben CRF veya başka bir japon'la kıyaslama yapmıyorum ama istediğin kadar zorla dağılmaz falan asıl sen bu işleri geç kardeşim onu sadece şanzıman dişli seti 1500'den aşağı değildir bende o motora binecek g.t var ama onu arazide parçalayacak g.t yok ha sende varsa alabilirsin benim için sakıncası yok.
ayrıca kaskını hiç sevmedin çekirge
-
650 lira bana da çok geldi. Bi kaç yere sor bence. Fiyat al
-
volkanmet86 adlı üyeden alıntı
650 lira bana da çok geldi. Bi kaç yere sor bence. Fiyat al
Ardeşende Mustafa Canca var işini en iyi yapan o var bilenler olabilir zaten fazla bir seçenek yok ama ben hep ona giderim bu bölgede lifan çok yaygın olduğu için motorun bütün kronik arıza vs her şeyini biliyor ha fiyat konusunda pek bilgim yok zaten fikir almak için buraya yazdım ama çok fazla da bir seçenek yok diğer yerleri de bir arayıp fiyat isterim ama genelde en uyguna dediğim yer yapıyor en son bir daha arayıp gitmeden bir pazarlık yapmaya çalışacam
-
650 lira fazla falan değil. Pulsarın sadece dişlileri 1100 lira. Servise gidip aynı işi yaptırmaya kalksam benim en az 1500 lira vermem gerekir adam 650 liraya halletmiş hepsini.
-
650 lira büyük para arkadaşlar
-
İstanbul gibi yerde 300-350 lira civarı halledilebilir 150-200 civarı şanzuman set contalar tutsa 150 işçilik verse birde yağ parası verir halleder ama rizede olduğunu topu topu kaç tane tamirci olduğunu hele işinin ehli olan kaç usta olduğunu göz önüne alırsak fiyat uygunun biraz üstündede olsa kabul edilebilir ama burda önemli olan zaten komple set değişiyor bir nevi sök tak işlem biraz daha basit olacak belki biraz daha pazarlık payı olabilir bu arada internetten baktımda 111 tl gibi bir fiyatı var komple setin parça ve yağı sen alıp gitsen sadece değişim ücretini sorsan işçilik ödesen daha uyguna düşer gibi birde öyle teklif al belki 150 falan işçilik derse verdiği fiyatın yarısına hatta dahada altına halledebilirsin çoğu usta hem işçilikten hemde parçadan kitlemeyi seviyor ben 5 tl lik bujiye 65 tl ama sana 60 tl olur diyip ayak üstü öpecek tamirci gördüm adamıda aldım çıktım bujisini parçacıdan aldırttım ben değiştirip gönderdim o serviside gitmemesini söyledim farklı ustalarada yaptırabilirsin komple set değişeceğinden sorun olmaz kurulu halde gelecek sonuçta internetten baktığımda senin motor için büyük dişli set diye çıkıyor adımı öyle yoksa bu normalinden farklımı bilemedim
https://m.n11.com/lifan-x-plore-200m...902-P244596267
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)