+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Çok güzel, açıklayıcı, bilgi verici bir makale olmuş.
Ellerine emeğine sağlık MrMud.
"Special" denilince hep 2T 100kg alti motorlardan bahsedilir sanirdim. Megerse 4T imis onlar da. Birsey daha ogrendim. Tesekkurler @MrMud
Sonuna kadar her kelimesini dikkatlice okudum.
Her zaman tekrarladığım '' bilgi ayrıntılarda gizlidir '' düşüncemi yine doğrulayan bir yazı okudum.
Affınıza sığınarak işin teknik yönünü azaltan bir kaç cümle yazmak istiyorum.
4 zamanlı bir motorda, her iki devirde bir ateşleme vardır. Yani her iki devirde bir güç üretirsiniz.
2 zamanlı bir motorda ise her devir ateşleme vardır.
faydalı ve eğlenceli bir yazı teşekkürler. baştan sona merakla ve keyifle okudum
Teşekkürler öğretici ve eğlenceli bir yazı olmuş elinize sağlık. Yani hadi parayi bulduk diyelim (piyango cikti) bu special motorla hafif hafif bu islere baslanilmamali mi. illa gidip cok agir motorlar crf vs ile mi baslanmali yoksa ya bu special ların 125 ligi var onla baslanilir mi diyosun. bu ise baslamada nasil biyol izlenmeli buna iliskin biseler yaz lutfen
Piyango çıksa bir CRF450L Rally alır boğazını ciğerini açar gezerim...
Çok güzel bir yazı olmuş, elinize - emeğinize sağlık.
''Mixing gas slapping ass'' diyor ecnebiler 2Tler için :D 12-13 yaşlarındayken babama tamire gelen Yamaha Dt50 kullanmıştım. 5 vitesti abi :D Babam kasiste yavaşlama bişey olmaz derdi anlamazdım. Bir kere denedim o monoshock amortisör hiç bişey hissettirmedi. O günden sonra dedim ki bir gün gelecek ve bir enduro sahibi olacağım
Rise and shine Mr. Freeman. Rise and shine...
Tabi başlanir, 85cc special makine seçenekleri bile var, öyle pocket bike gibi minicik de değiller.
125cc standart bir motordan daha güçlüler.
Onun haricinde 125cc special makine ile de bu işe başlayabilirsiniz, her hangi bir motorda 5bin km tecrubeniz olması yeterli.
5bin km tecrübe diyorum, çünkü her ne kadar speciallerin en küçükleri olsalar da, motora dair hiç bir bilgisi olmayan insanın kolunu bacağını rahatlıkla kırabilecek kadar güçlüler
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------
Çok teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------
Aynen öyle :D
Kurcalarsan gazı, eline verirler sazı :D
Bir gün herkes toprak olacak, onun için altına girmeden üzerinde alıştırma yapıyoruz
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
Bunh birde, 1 metrelik WP'lerde yaşa, ön çamurluk lastiğe temas edince trambolin gibi fırlatacak herhalde diyo insan
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Emeğine sağlık gerçekten çok faydalı..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)