Aksiyon kamerası aldım (Bir motovloggerin doğuşu.) Kaska yapıştıracağım ama 3m bant ile mi yapıştırsam yoksa bu hamur gibi olanlardan mı ? hamur gibi olan yapıştırıcılar çıkartıken kaskın kaplamasını da beraberinde getiri mi ?
Aksiyon kamerası aldım (Bir motovloggerin doğuşu.) Kaska yapıştıracağım ama 3m bant ile mi yapıştırsam yoksa bu hamur gibi olanlardan mı ? hamur gibi olan yapıştırıcılar çıkartıken kaskın kaplamasını da beraberinde getiri mi ?
https://urun.n11.com/outdoor-kameral...ati-P190053580
şu işini görür
https://youtu.be/FTIHmb730wY
(Youtube - Motoron - Alişan Fidan - Kask kamerası montajı)
Biraz zahmetli ancak tam merkeze yerleştirme şansınız var...
bu videodaki malzemeden aldım bide aşşağıdaki camcıdan çift taraflı bant rica ettim 10 cm kadar bi deniyim dedim çift taraflı bant ile açıkçası tuttu iyi de tuttu. ama benim kask mt revenge bide yana taktım şuan için. bantın tutmadığı çok az alan kaldı. yarın sürüş esnasında deneyip gözlemleyeceğim. İlerleyen dönemde kaliteli bant bulunca bu videodakini yaparım ufak tefek tutmayan boşluklar kaldı tam kavisi vermek lazım.
Normal çift taraflı bant biraz güvensiz olabilir, orijinal takma aparatıyla gelen yapışkan bant daha sağlam olacaktır. Bir arkadaş n11 bağlantısı paylaşmıştı, orada o yapışkan banttan vardı.
tek çözüm bu
3m vhb bant
ne kaska ne motora zarar verir hamuru çok kalitelidir ve yapıştı mı tam yapışır çıkartması da sıcak su ile ayrılır
ufak parça şeklinde satilmaz fakat ozalitciler yada reklamcılar da varsa 3 4 tl verip bi parça rica edersen verirler
https://urun.n11.com/yapistirici-ve-...0cm-P175893170
yada n11 den al kullanmadığını kötü gün dostu diye saklarsın 😁
Birçok farklı yapıştırıcıyı birçok farklı kaskta denedim. En başarılı olanı Sista' nın şeffaf silikonu oldu. Kuruması için zaman verin yeter, hem esnek hem sökülebilir hem de aşırı sağlamdır, tavsiye ederim.
Farklı boyutta ambalajlarda farklı amaçlar için satılır ancak içindeki aynı.
Veya yer sorunu olmazsa, daha başka birçok yerde de kullanabilmek için çok az bir fiyat farkı ile bunu da alabilirsiniz, dediğim gibi içindeki aynı şey. Bildiğiniz cam silikonu, ancak işe yaradığını garanti ederim
Eyvallah bilgiler için, aklımızda olsun.
konusu açılmışken bide ben soriyim.bu çene altına takılan kameralar hangi tertibatla tutturuluyor.sj4000 sanırım var bende içinden bilumum lego gibi parça çıktı.hangi parçalar hangisine giriyor ben bile bilmiyorum bu parçalardan bu bahsettiğim çene altı sabitleme yapabilirmiyiz.yoksa extra bir aparatmı almamız gerekiyor.3m li kafa üstüne denedim 100 den sonra sakat hem kask kalkıyor hemde kafayı yoruyor düşme tehlikesi de cabası.
En güzel çözüm. Çok para harcamak istemiyorsanız Karaköyde bantçılarda ihtiyacınız kadarını kestirip alabiliyorsunuz. Ben öyle yapmıştım Yapıştırdığın yüzeyin temizliğini sağlayıp fön makinesi eşliğinde yapıştırırsan çok sağlam oluyor. Yağmur çamurda kullandım hiç sıkıntı yaşamadım.
eken aldım ben de ama ekstra aparat aldım. zannedersem satın aldığım yer kutu içeriğinden kısmış. yanlış hatırlamıyorsam j hook lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------
Fön makinasını kullanmamak daha iyi olur. Kaskın içerisindeki köpükümsü ya da o alet her ne ise. Isıya karşı duyarlı bir yapıdan yapılır 50-60 derece doğrudan bir ısıyla karşılaştıgında büzülür. güzel bi temizleyip denerim
Direk sunfix basma kaska ömürlük kalmasın o aparak orda :D
Sunfixle kalıp alıp, 3m band ile sunfixi kaska yapıştırırsın. Ben öyle yaptım.
kaskın çenesine bundan yapıştır
oval yada düz hangisi uyarsa
üstüne j hook
bak bu parça kaderini belirliyor çeneye takmak için ve çeneden görüntü almak için
j hook un ucuna düz pivot bağlantı alıyorsun takıyorsun ucuna (kısa uzun seçersin)
düz pivot ucuna da housing (su geçirmez kamera kabı) kameranı takıyorsun tamam
çoğu parça universal(evrensel)dir birbirine uyar sorun çıkmaz.
hoop olay bitiyor
al bi video bırakayım
https://youtu.be/XtJwslXb0KE
en iyisi 3m bantlar.
aliexpresten 50 tanesini 30 liraya aldık geçen arkadaşla
sunfix veya epoxy kullanırsan bir daha sökemezsin. Doğrudur 200 dereceye hatta fazlasına bile dayanır. Ben eski makinamda debriyaj kapağına içten yama yapmıştım sunfix ile motor ısınınca kızgın yağın içinde 3 sene bir damla sızdırmadan kaldı. Sonrada sattım makineyi alan arkadaş hala o şekil biniyor. Sen kaska uygularsan sökerken ya kask kırılır yada camera
Yukarıda izah etmiştim, ne bant ne ısıtma ne sökülme ne esneme... İstendiğinde kolaylıkla sökülüp temizlenebilir de. Cam silikonunu deneyin...
Basitlik güzeldir. Ucuz ve kolay bulunabilir diye en iyi çözümlerden biri olduğu gerçeğini kabul etmekte zorlanmayalım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)