Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Herşeyin Başı Sağlık (MI?)

REKLAM ALANI
    SuSpect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys KLE 650
    Merhaba Arkadaşlar

Hani herzaman söyleriz, herşeyi başı sağlık, sağlık olmadan ne olursa olsun bir faydası olmaz diye. Peki sağlığımızı ne ölçüde koruyoruz? Her konu için aslında sağlık hakkında yorum yapılır, ozaman bizde motor için sağlık muhabbeti yapabiliriz.

Peki biz sağlığımıza ne kadar dikkat ediyoruz? Motor kullanarak zaten belli ölçüde kendimizi riske atıyoruz, birde sıcak veya zaman kaybı diyerek giymediğimiz en önemlisi kask ve mont,eldiven,dizlik,slopet vs... aslında bizim can damarlarımızdır. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsak, motor kullanıyorsak var olan riskleri arttırıyoruz birde motorcuların ihtiyaç duydugu bu kıyafetleri giymemek buyuk yanlışlık.

Özellikle evlere servis anlayışının türemesi ile hem acele eden hemde kasksız montsuz trafikte seyir eden kişiler hayatlarını buyuk riske atıyor, Geçen gun beşiktaş barbaros bulvarındaki yola dükülen çok az kum birikintisi yüzünden 2 genç yaşamını yitirdi. Belki Kaskları, montları, eldivenleri, dizlikleri vs... tum ihtiyaç duyduğumuz giysileri giymiş olsalardı kurtulma şansları artacaktı. Belki ben motor camiasında yeniyim ondandır belkide gerçekten kendimi guvende hissetmediğim içindir bilemiyorum ama ben kask+mont+eldiven giymeden dışarı çıkmıyorum, ki gecen 6/8/06 riva gezisine giderken bile o sıcaga ragmen giydim. Diger insanların bu sıcakta terlemiyormusun gibi tavırlarına önce guvenlik+sağlık diyerek geçiyorum. Sadece uzun yollar katederken değil evimden 200-250metre uzaklıktaki bir marlkete giderken bile kaskımı mutlaka takarım ama eldiven takmıyorum oda benım hatam.

Peki sizler ne yaparsınız? yani aman kask, mont, eldiven, dizlik takacanda ne olcak sanki ben usta motorcuyum trafigi çok iyi okurum nerden ne cıkacağını bildigim için onceden hareketimi ayarlayabilirim o yusden kaska monta gerek yok, mu derdisiniz? Yoksa herşeyi giyip gidersiniz ama 300metre uzaklıktaki bir markete gitmek için kask kullanmazmısınız?

Motor camiasında yeni olduğum için diğer motorcuların nasıl bir tavır takındıklarını gerçekten çok merak etmekteyim.

Siz siz olun, sizin için yapılmış olan güvenlik önlemlerini dikkate alın.
    Soda Ayran Cool

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Şimdi bende yeni sayılırım ama 125cc lik scooter için aldıklarımı görsen abartmışsın dersin. Ne yapayım canım kıymetli

Mili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    katılıyorum arkadaş sana kesinlikle motorcular kendileri için tüm güvenlik önlemlerini almalılar.

Ayrıca evlere servis yapan arkadaşlara buradan sesleniyorum. Bazen öyle oluyor ki adamlar kaldırımdan gidiyorlar sonra çekil kenara diyorlar.
    Geçen gün başıma gelen bişeyi anlatmak istiyorum. Alisamiyen stadının orada kaldırımdan yürürken trafiğin sıkışık ve yoğun olmasından Motorcu vatandaş kaldırıma çıkmış yürüyen insanların içinden durağı geçerek tekrar yola geçmeye çalışıyor. Ve tam önüme çıktı çekil kenara diyor. Çok kızdım bi anda ve çekilmiyorum dedim benim yürüme yolum burası dedim çekil çekilme derken olayı büyütmeye başladı. Ve ısrarla çekilmedim bende sonra motorun direksiyonunu kırarak başka yöne çekilmeye başladı fakat insanların tepkisine maruz kalınca trafiğe tekrar girdi ve beklemeye başladı. Bu tarz kişilikleri anlamıyorum acelen olabilir ama hiçbir şekilde yaya yoluna çıkma hakkı vermez bu durum sana. Çünkü bahsettiğim yerde geçen yıl otobüsden inip kaldırıma çıkan bir gence kaldırımda seyir eden bir motorcu çarptı çok hızlı değlidi haliyle fakat yaya yolunda çarptığı gençin bacağına öyle bir geçirdiki çocuk dengesini kaybedip düştü ve hiçbirşey olmamış gibi pardon abi deyip devam etti.

Kendi sağlımızı düşünürken ve kendi canımızın kıymetini bilirken başkalarının hayatlarınada dikkat etmemiz gerekir.
    Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında...

SuSpect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys KLE 650
    Eft dostum kesinlikle katılıyorum evlere servis yapanların iş şartlarını bildigim için onlarıda biraz anlayabiliyorum, sipariş verildikten 30dk. sonra elinde olaması lasım müşterinin yoksa müşteri para ödemeyebiliyor ve o siparişte motorcunun maaşından düşülüyor.
    Ama nekadar zor şartlar olsada önce güvenligini tam yapacaksın kaskını giymek 1 dk. almaz mont giymek 1 dk. almaz. taş çatlasın butun kıyafetleri sıfırdan giysen 3dk. ya harcar yada harcamassın. 3dk. lik bir kıyafet giyimi yüzünden hayatını riske atmaya deymez.

Ayrıca Trafik sıkışık diye başkalarınıda yaralayacak şekilde seyiretmemek lasım örnegin kaldırım gibi çok gusel anlaşmış arkadaş.

Ayrıca bende de cbr 125 var ve öyle bir giyiniyorumki sanırsınki cbr 1000 RR kullanacam, ama olsun benim için insanların bakışları değil, benım riskleri ne kadar azalttığım önemlidir.

Ben zaten kimse ile ilgilenmiyorum kendi halimde müziğimde, sporumda, motoruyla gezen biriyimi başka insanların bakışları beni ilgilendirmez.
    Soda Ayran Cool

Mili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tabiki başkalarına karizma görünceksin diyede korumasız yola çıkmayacaksın Önce senin güvenliğin boşver bakışları
    Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında...

velespit-cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09` cbr 125
    herzaman güvenlikkk...

FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Herzaman karizma güvenlik

arinrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X9 250 Evo
    Ben de Kemal gibiyim. Scooter için kask, mont, eldivenin yanında geçende gidip kendine omuzdan askılı sırtlık bile aldım montun içine onu giyorurum. Hepinize tavsiye ediyorum. Ama dizlik yok

trenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var işte...
    o eskidendi be arkadaş. artık devir değişti biraz. çağımızda para olmadan sağlık ta olmuyo.
    tam koruma şart o korumalar içinde para şart
    Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.

Motosikleti
    1000RR06
    ben racing çiyim kask asla takmadım (uzun yol haricinde) ama mont 50 derecede olsa giyerim ayrıca motoru karizma olsun diye binenlerdenim iş yada ulaşım olsun diye değil
    Acımadıki, acımadıki

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler