Hokahey sende hangş motor vardı? Birde stock lastikle 18000 km fazla değil mi yav benimkiler 10bine yaklaşıyor değiştireceğim
Hokahey sende hangş motor vardı? Birde stock lastikle 18000 km fazla değil mi yav benimkiler 10bine yaklaşıyor değiştireceğim
Geçmiş olsun hemşerim, kızıl çamırsa fena kayıyor:-)Cadde lastikleri iş yapmıyor.
cok sagolun arkadaşlar.
@rideforlife cbf150 var bende. üzerinde gelen lastikler 18.000 km oldu..
@memcos48 evet kizilicamurdu. yağ gibi kaydı.
Geçmiş olsun.İyi lastik avantaj olsada yağmur yeni yağmaya başladığında yerler sabunlu su dökmüşler gibi olur.Ekstra dikkat etmek lazım.Arka fren yapıp arka kaydığında bakışı ileride tutup bakışı düşürmezsen arka yanına gelse bile düşmezsin.
Senin durumun için söylemiyorum genel bilgi olsun diye.
Hoka, daha bu gün, hava mis gibi olduğu hâlde, yerler kupkuruyken, tam sağa dönüş yapacağım noktada ıslaklık vardı, refleks olarak sağ ayagı açmamla arka tekerin gitmesi bir oldu, sağ ayağı uzatma sayesinde kurtuldum.
Elimizden geldiğince maksimum öngörü, maksimum refleks.
Vardir bi hayır, en kötü kazan bu olsun takma kafana, geçmis olsun tekrar.
18.000km değil,48.000km bile dayanir o lastikler.hee üzerindeki sürücü dayanir mi orasi tartişilir..
Anlas çapra cbf takim yaz ön arka 400tl
1.5 aylik sigara paran..
Yinede en iyisini sen bilin..ben vazifemi yaptim...gayri bundan öte köy yok...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------
Tvs nin uzerinde gelen stok lastikler,hokanin cbf lastiklerini her türlu katlar,hele kuruda asfalttan kazir..ona rağmen yumuşak hamur lastik aldim..yaz icinde pilot street alacagim..lastige verilen paraya acimam aga..
Ulan ayagimiza kislik bot alirken bile magazada tabaninina bakiyoruz..yumusak mi,sert mi..hesabi..
@mrmud saol mud kardeş
@leventim haklısın en kısa sürede lastikler değişecek. sağolasın.
ben yağmurlu havada son 2 düşmemden sonra lastikleri değiştirdim birinde awm otoparkında yerler ıslaktı çok yavaş kalkış yapmama rağmen motor altımdan kaydı gitti,diğerindede tramvay rayından yola çapraz şekilde geçiyordum yine kaydı gitti raylardan geçmem riskliydi belki ama daha önce yağmurlu havada artçıyla bile sorunsuz bir şekilde kaç kere geçmiştim bu kazalardan sonra lastiği değiştirmeye karar verdim bende
Walla bir arkadaş var, cbf150 sahibi idi. Buna olm lastiklerin ufak çaplı, ucuz, git kendine bir set pilot street al diyordum. Bana kanka yaz zaten. Bu lastikler hindistan'daki sıcağa göre yapılmış. Boşuna para harcamam cart curt diyordu. Sonra birgün kaza yaptı, karşı taraftan uzlaşma parası aldı. Gidip beleş die lastik değiştirdi. Dediği ilk cümle; ben boşuna o lastiklerle gitmeye çalışıyormuşum.
Motorda veya arabada farketmeksizin yapılacak ilk şey lastikleri değiştirmektir. Her zaman ihtiyacın olmaz. 1Kez bile seni kurtarsa kafidir. Düz yolda hepsi düz basar.
Ha benim gibi ebatlarla oynayıp boku çıkınca, hep düz basıyor. Orası ayrı konu
Kafaya çöp poşeti yeyip düşmekten iyidir sıkma canını hokahey ama lastikleri de değiş artık.
Yokuş aşağı niye arka fren sıkıyon dayı diyeyim de tartışma başlasın
Geçmiş olsun abi
Koruma demirleri olması iyi olmuş... CR1'de vardı; bir kaç kere düşürdüm, iyiydi koruma demirinin olması, hem motor, hem ayak bacak bakımından...
250 cc'likte, su soğutmalı olduğundan, radyatör falan feşmekan, 150 cc'liklere takılan standart koruma demirleri olmuyor, orta şaseye bağlanamadığından... Yaygın da olmadığından irf motor irfan bey bile özel yapmak lazım dedi, hazır yok...
Ne edip edip bi koruma demiri buna da taktırsam iyi olacak... Şimdilik bir topuz taktırdık... Koruma demirini ihmal etmeyin arkadaşlar ...
Lastiklere gelince; CR1'in üzerindekiler, 4 yılda 12 bin km yaptı... kışın zaten binmezsin, yaza değiştiririz dedi motoru bakıma götürdüğüm servis... Limitlerinde kullandıktan sonra, sorun olmadı aslında ... sonuçta rosso 2 değil... (rosso 2'yi de bildiğimden değil, burada okuyup da iyi olduğunu duyduğumdan...)
Ama seninkiler zaten 18 bini geçmiş.. daha ne bekliyorsunuz?! Değiştirin eğer kışın kullanacaksanız ...
BN251'in üstünde gelen Metzeler lastiklerden, bir iki kullanıyorum arada, bir sıkıntı yok, evelallah...
Yine de, daha bir tedbirli kullanmak lazım... yağmurda, çamurda, hele ki bayır aşağı ...
Geçmiş olsun...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)