çevren doğru bakıyor bu işe yeni başlayan ,orta seviye süren ve uzun süre süren olarak bakman lazım olaya..
motora her sene onbinlerce insan heves edip başlıyor sonrasında o onbinlercesi içinden bir kaç yüz tanesi devam ediyor.. sahibindende bu tür dolu ilan bulabilirsiniz motoru bıraktım,motor dünyasına veda ediyorum, bana göre değilmiş , bir heves edip aldım ama sürmeye vaktim olmuyor gibi gibi....
istanbulda yaşıyorum 25 yıldır da bir fill bu trafikde motor sürüyorum daha üstü varda onu katmıyorum .. son 2-3 senede lanet ettiğim , kavga ettiğim,tartıştığım kadar hiç bu kadar nefret gelmemişdi trafikden.. Hadi arabanın motorcuya saygısı yok ona alışığızda artık motorcunun bile motorcuya saygısı yok..
trafikde eğitimsiz çok insan var şimdi birileri diyebilir eskidende vardı yok şu anda 10 misli fazla var bunun nedeninide ben kiralık rentcar tarzı araçlara bağlıyorum.. herkesin altında kiralık araçlar var haliyle 3 günlük ehliyeti olup yada 20 senedir ehliyeti olupda nerdeyse hiç araba sürmemiş normalde arabasıda olmıyan şirketin altına araba verdiği insanlar çok var.
bu dediklerimden gözün korkmasın ama bil ..
çalınma işine gelince o biraz altındaki motoroda bakar geçen bunun konusu vardı orda yazdım.. iki tip hırsız var diye biri bu işi para için yapar onlar profesyöneldir.. motorunu alıp kullanmaz yani direk parçalarlar..
bir diğeride yukarda roof unda yazdığı gibi benim üç beş arkadaşında başına geldi onunda motoru sürüp sürüp kanala atmışlardı çekici vinç ile çıkarttık böyle arıza genelde yaşları çok genç hatta reşit bile olmıyan tipler çalıyor gezmelik.. şanslıysan gezip gezip motorun ağzına edip bir tarlaya arsaya fırlatıyorlar. şanssızsan bizim arkadaşda olduğu gibi motoru alıp kanala atıyorlar yada roofun arkadaşında olduğu gibi yakıp uçurumdan atıyorlar..
bununda çok farklı önlemleri olsada kati bir çözümü yok.. bunda bana kalrısa önlemden önce motorun cinsi markası şekli ön planda geliyor arkadaşımda zx6r var birde eski seyhanı var kanuni zx6r otoparkda orda bile zincirli tam otoparkçının ofisinin yanında.. yani adamın gözü önünde..
diğer evin önünde seyhan ne zincir ne kilit üstünde bir branda var o kadar kaldırımın üstünde duruyor isteyen elle iter götürür.. yıllardır durur orda dokunan eden yok.. hatta önündeki çocuğun direğe zincirle bağlı motorunu uğraşmılar çalmışlar ona dokunmamışlar bile