Ruhsat ve ehliyetten başka bir şey koymam. Polisler ehlyet ruhsat dediğinde ikisini aynı yerden çıkartır anında işim biter. Ehliyti hiç bir zaman cüzdanda taşımam.
Ruhsat ve ehliyetten başka bir şey koymam. Polisler ehlyet ruhsat dediğinde ikisini aynı yerden çıkartır anında işim biter. Ehliyti hiç bir zaman cüzdanda taşımam.
2 tane telefon(zaten bütün yeri bunlar kaplıyor), ruhsat, bazen gözlük ve kol saatimi koyuyorum. Eldivenim rahatsız ediyor kolumda saat varken mecburen cebime koymak zorunda kalıyorum ben de
Garaj kumandası, ev anahtarı , ehliyet & ruhsat , telefon . Daha fazlası için arka çantayı açmam gerekiyor
kulak tıkacı ve otopark kumandası
sol cepte; iki tane telfon.
sağ cepte:anahtarlar ve çakma bir isveç çakısı göğüs cebinde de ruhsat
no pain, no gain ...
Ben ceketi zor taşıyorum... Cepler daima boş.
Bu arada merak ettim kulak tıkacı kullanan arkadaşlar neden gerek duyuyorlar tıkaca ?
Uzun yolda takınca farkı anlıyorsun. Keyif artıyor.
Uzun yolda saatlerce rüzgâr uğultusu hem kafayı yorar hem de kulaklarda kalıcı hasar bırakır zamanla... Ben İatanbul içi yüksek süratle sürekli ancak 5-10dk gidiyorum o yüzden ihmal ediyorum ama uzun yolda (süratli giderken) kesinlikle şart.
Sol göğüs cebimde ruhsat duruyor. Bacak çantası kullanıyordum lakin her zamanda pek kullanışlı olmuyor. Çok fazla terletiyor...
herkes ruhsat demiş. ruhsatı sele altına bir ben mi koyuyorum acaba. Montun iç cebine cep telefonu, yan cebine ev anahtarları her zaman olmasa da bir paket de sigara malesef. Yazın hepsini bel çantasına atar sele altı bagaja koyarım. Reflektif yelek ceplerinde ise hgs kartı ve kulak tıkacı var.
Hgs kartini neden tasiyorsunuz ki? Bildigim kadariyla 6.sinif kartlarin manyetik bir ozelligi yok sistem plaka okuyup bagli hesaptan dusuyor kartlik bi durum yok yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:33 ----------
[/COLOR]Herkezin tarzı farklı tabi, ama size ikazda bulunan korna çalan araçları (şahsi araçlar, ambulans ,polis , itfaiye)nasıl duyabiliyorsunuz?
Sizin ve diğer araçlar için biraz risk teşkil etmiyormu ?
ceket cebinde ruhsatı anlarım da, isviçre çakısı nedir arkadaş, bi kaza anında bi tarafınıza girse onun uçları belki sıyrıklarla atlatacağınız olayı kendi kendinize sıkıntılı hale getireceksiniz.
Özel ürünler var Nonoise vb. onlar rüzgâr ve motor uğultusunu kesiyor ama korna siren vs yine duyuyorsunuz, hatta intercom'la konuşabiliyorsunuz falan. Biraz araştırın çok iyi ürünler var. (Kimisi silah atışları için kullanılanlardan kullanıyor, motosiklete özel ürünler aynı işi yapmasına rağmen biraz daha pahalı olabiliyor...)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
Nasıl açılacak ki? Ben elimle zor açıyorum
taşıma zorunluğu yok tabi otomobillerde de öyle etiketi okumadığı zaman cezalı geçiş gösteriyor ama plakadan düzeltiyorlar bakiyeyi. Etiketin motosiklette yapışacağı yer olmadığından ötürü kart tasarlanıyor ve o da çipli diye biliyorum. Dışardan belli olmuyor ama içinde anteni olmalı. Kartı biliyorsunuz ve emin misiniz manyetik özelliği olmadığından? Çünkü ona göre kart tutucu yapıştıracaktım cama belki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------
Hiç bir kulak tıkacı yüzde yüz sessizlik sağlamıyor zaten. Uğultu şeklindeki rüzgar sesini keser, motor sesi, korna ve siren her halükarda duyuyorsunuz. Kaliteli olanlardan bulundurmak lazım özellikle şehirlerarası yolda şart. Yoksa rüzgar gürültüsü bayağı rahatsız edici olabiliyor. Hiç olmadı pamuk da bir nebze işe yarıyor denenmiştir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------
Kasap bıçağı değil ya bu, adı üstünde isviçre çakısı, varlığını dahi unutursunuz çakmak kadar bir şey. kapalı iken sivri bir ucu yok ki bir tarafa girecek.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)