Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Hava Durumu ve Motosiklet üzerinde hissedilen sıcaklık değerleri ?

REKLAM ALANI
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hissiyatını bilmem de, benim rekorum Ankara'nın -12 derecesidir. Hyosung GT250R'da ellerim hariç hiç bir yerim üşümedi, elcik ısıtma olsa o da sıkıntı olmayacaktı. Ekipmanlarınız yeterli oldukça sorun olmuyor. 2016'nın kışında da epey -8 -10 gibi soğuklarda 10-15 kere sürdüm.

Açıkçası aynı havada atkı-mont-bere-eldiven ile yürürken çok daha fazla üşüyorum (Eller hariç)

Şuan için -5'in altına düşmedikçe yerler kuruysa sürüyorum. Tabi bir bahar sürüşü gibi keyifli olmuyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin konsantrasyon iyiymiş demek ki Motorun üstünde kesseler acımaz modu...
    Ee 30 seneyi geçmiş motosiklet tepesinde... Alışmış kudurmuş ilişkisi olabilir belkide...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnanmak zor ama kendim yaşadığım için anlatıyorum.
    Yaklaşık 7 sene önce yine bu aylarda hava buz gibi... Ben Pendikten avrupa yakasında Atatürk oto sanayi sitesine gidiyorum. Arabamın elektronik bir parçasını tamire götürüyorum. Tabi adresi nokta atışı bilmediğimden arasa durup soruyorum filan.
    Enteresan olan kısım şu..
    Motoaiklet tepesinde o soğukta ilerlerken bişey yok. Ama motoru parkedip inip adres sorarken elime ayağıma çeneme hakim olamıyorum. Takır takır titriyorum. Tekrar motora biniyorum yola çıkıyorum bişey yok. Gayet normal kullanıyorum. Ama bi süre sonra yine iniyorum adres soruyorum sıtmalı gibi titreme tekrar başlıyor. Motora binince yine herşey normal.
    Bu durum defalarca tekrarlandı ama ben sebebini halen bilmiyorum.
    Yani demem o ki biraz motosiklet psikopatıysanız motor üstünde yol alırkenki hava sıcaklığı dururken olandan daha fazla olabiliyor...
    bu bende de olan bir şey sanırım motosiklet üstündeki odaklanmayla alakalı trafiğe yol durumuna hakim olabilmek için motosiklet kullanıcılarının kazadan sonra darbe alıp yola devam etmesi ve eve gidince ağrı sızı çekmesiyle aynı reaksiyon bence

Motosikleti
    Mondial mash -Hero dash- Hero Thriller- Cbr 250
    Bize öğretiler motosiklet üzerinde veya rüzgarla çıplak temasta her 10 km/h da rüzgarin etkisi 1 derece düşüyor örneğin hava 12 derece ve hızımız 120 km/h bu değerler hissedilen sıcaklığı 0 derece yapar, tabi bu nem oranı, rüzgar yönü,yağmur vb birsürü faktör etkeninde değisiklik gösterebilir

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)