ben bu yüzden hiç bir zaman çok para verip motor almıyorum son motorum dışında .. oda nasıl oldu bende şaşırdım ama bunu satarsamda gene 10-15 bandına düşerim .. en azından kapıdan götürürlerse çok üzülmem çabuk toparlarım.. ama 50 -60 bin liralık hatta 90-100 binlik motoru götürürlerse kafayı yerdim herhalde.
Yılların gösterdiği çevremde şahit olduklarıma yaşadıklarımıza dayanarak söyliyebilirim ki 2 tip hırsız var gördüğüm kadarı ile.. bir tanesi bu işi para için yapan motoru alıp parçalatıp satan yada direk parçacıya satanlar.. ikinci tip genelde bunlar 15-20 yaş grubu çoluk çocuk oluyor gezmelik çalanlar..
çevremizde kendi yiğenimde dahil pek çok arkadaşımın motoru çalındı kapalı garajdan gidenmi istersin güvenlikli sitenin villasından çalınanmı istersin.. bulunan oldu bulanamayan oldu..
Bulunanlar genelde bu çoluk çocuk tayfasının aldıkları oluyor , geziyorlar motorun ağzına ediyorlar motor leş çöp oluyor bildiğin işleri bittimi bir arsaya tarlaya atıp gidiyorlar.. yıllar önce bir arkadaşımızın motoru kanaldan çıkmışdı sanırım motor arıza yapmış almışlar pisliğine iki yolun ortasındaki kanala fırlatmışlar çekici ile çıkartmışdık.. bir arkadaşımızın motoru 3 sene sonra çevirmede bulundu letgo üstünden satıyorlar motoru çocuğun tekine çocukda çevirmede yakalanıyor jandarma bir sorguluyor falan motorun çalıntı olduğu ortaya çıkıyor arkadaş çalınınca gittikendine yeni motor almışdı üstüne diğeride bulununca bir anda 2 motoru oldu..
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:47 ----------
Bir eklemede yapıyım genelde yukarıda yazdığım iki tipde piyasa işi çok satan şekilli afilli yada parça olarak çok aranan motorlara yöneliyorlar.. pcx,xmas cbr lar işte aklınıza gelicek piyasada çok tutan çok satan bütün diğer modeller..
Arkadaşımda kawa zx6r var adam kurtuluşda oturuyor apartmanının kendi otoparkına bile koymuyor ne olur ne olmaz diye paralı otoparka koyuyor bir tanede kanuni seyhanı var para etmiyor diye satmadı onu otoparka bile koymuyor kaldırımın üstünde zincirsiz kilitsiz üstünde branda duruyor öyle.. motora dokunan eden yok
üstüne binip biraz ittirsen alıp götürürsün .. işin komik yanı onun motorunun önünde bir çocuğun motoru varmış önceden zincirli kilitli o motoru çalmışlar diğerine el bile sürmemişler