Vergi indirimi, euro kufu vs. bir kenara şu an 25 bin tl civarında bir motor almak sizce akıllıca mı? Demek istediğim:
Her gün kullanılmayacak, haftada 1-2 keyif için binilecek bir durumdn bahsediyorum. Sıfırı 25 bin olan bir motoru ele alalım.
Düşünüyorum da 25 bini bankaya koysan yılda 5000 tl getirisi olur. E motorun fiyatı seneye 5000 tl artar mı bilemiyorum. (sanmıyorum). Euro kuru ertarsa tabiki ama garantisi yok hatta düşebilir. Sabit kaldığını varsayalım. Diyeceksiniz ki o zaman kullandıgına say. Peki sayayım. Taş çatlasın 2-3 bin km kullanılacak. Ama seneye motor 2.el olacagı için 20 bine düşerse fiyatı zarar reelde 10 bin tl olacak. (25 e alınmıstı 5 de paranın getirisi toplam maliyet 30) O zamanda çok pahalı bir keyif haline geliyor bu iş gibi düşünüyorum. Vergisi bakımı vs hiç saymıyorum onlar tabiki olacak. Ve 1 yılda fazla bir şey tutmaz. Gözardı ediyorum.
Peki aynı motorun biraz daha eskisini (3-5 yaşında 2. elini) 20 ye alsak? Bu sefer satarken değer düşüşü daha az olabilir. Sıfır kadar değer kaybetmez sanırım. Ama yeni kasa vs çıkarsa elimizdeki eski kasa olur, o zaman değer kaybı daha da yükselebilir bence.
Yani her gün kullanıp asli ulaşım aracı olmayacaksa sizce gene de almalı mı almamalı mı? Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum paylaşırsanız çok memnun olurum.