Arkadaşlar motosikletimiz ile yolda giderken ve viteste iken birden kill switch'i (stop etme düğmesi) kapatırsak yada örneğin elimiz çarptı desek,sizce bu senaryoya göre neler olur?
Arkadaşlar motosikletimiz ile yolda giderken ve viteste iken birden kill switch'i (stop etme düğmesi) kapatırsak yada örneğin elimiz çarptı desek,sizce bu senaryoya göre neler olur?
makine ninja250r sanırım, bende ninja250r sahibiyim.
otobanda 150-160 giderken kornaya basıcam diye yanlışlıkla kill switch kapatmıştım, bişey olmuyor tekrar açıp devam ediyorsun.
hiçbir şey motor freni yapar düşül hızda teker kilitleyebilir
Gaz acik giderken, bir anda gazi tam kapattigini dusun.
Ayni oyle oluyor iste.
Acip devam edersin.
Cok Dusuk hizda, sokaga girerken falan kapanirsa, panikletir adami.
Rölanti hızında ok yavaş giderken aniden motor durduğu için teker kitlenip yavaşça yana devirebilirsin, fakat normal hızlarda giderken benzin bitmesi gibi motor ateşlemeyi keser ve kompresyona girer.
Açar devam edersin, eksoz patlatabilir büyük ihtimal.
Bazı motorlarda örneğin benim kullanmış olduğum Phantom 180'de kill switch i kapatıp gazı pompaladığımda ve kill switch i aniden tekrar açtığımda egzoz patlatıyor.. Bir zararı var mı bilmediğimden bunu kullanmıyorum.
ben tekeri kitler diye korkuyordum 60-80 km/s gibi hızlarda bu soruyu sorduğum ve sizlerin cevaplarını almam iyi oldu sağolun 😁
Hiç bir şey olmuyor, yukarıda söylediğindiği gibi, kill switch tekrar açılır ve marşa basınca motor tekrar çalışır.
Konuyla alakasız olarak bir tavsiye, kırmızı ışıkta eli kolu rahat durmayan arkadaşlarınız varsa ya killswicth iptal edin, yada arkadaşlarınızı sürekli sol tarafınızda tutmaya çalışın...
Motor stop etmez, taki durma noktasına gelene kadar, o yüzden düğmeyi eski konumuna getirdiğinde marşa basılmaz, kaldığın yerden gaz verirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------
Zamanında bu konu ile ilgili anket yapmıştık, bulursam eklerim.
Daha önceki anketin linkini buldum, veriler de aşağıda.
Teknik Sırlar kuşağı - Anket (Kill Switch) Sonuçlar Açıklandı 120km hızda yanlışlık ile "Kill Switch"i kapatırsak ne olur, Ne yaparsiniz?
O marş basılmaması gerektiğini söylemeniz iyi olmuş.
Ateşleme Kesiliyor.. paniklemeyip tekrar açın... benim karburatörlü motorumda kill switch kapat aç yapınca egzos patlatıyor...
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
zemin kötü ve dik bir yokuş iniyorsanız fren kullanmak korkutabilir , bu durumda kill switch i kapatıp gaz kolunu sonuna kadar açın , vitesdeki motorunuz daha çabuk yavaşlayacaktır..
Hiçbir şey olmaz, açıp devam edersin. CG'ci arkadaşlarımızın egzoz patlatma taktiklerinden biridir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)