Festivaller ne işe yarar ?
-
08 Ağustos 2006, 16:22
Bu yıl yapılan motosiklet festivallerinin çokluğundan dolayı bazı festivaller seneye ertelendi.
Ben , katılımların yoğunluğunu göz alarak bu festivallerin daha da artmasının gerektiğini düşünüyorum..
Motosiklet sürücülerinin trafikte büyük bir yer edinmeye başladı şu günlerde toplum bilincinin oluşturulması adına sonuca varılacak çalışmaların yapılmadığı kanısındayım.
Bu festivallerin gerçek amacının bu olması gerekirken panayır havasından kurtulamayan toplantılar haline geldiğini görüyoruz.
Belli bir kitleyi hedef tutan kurumların düzenlediği bu toplantı panayırlarının çoğu zaman sadece kendi reklamlarını yapmaya yönelik düzenlemelerle bilinçsiz ve başarısız festivallere dönüştüğünün farkındamıyız ?
Bilinçli ve paylaşımcı kişilerin kurduğu kulüp , websitesi ya da mail gurubu gibi oluşumların içinden çıkan bu organizasyon cengaverleri malesef gerçek amacın toplum bilinci oluşturmak olduğunu unutup sadece eğlence ve promosyona ağırlık vererek festivallerin hedefine varmasını sağlayamıyorlar.
Her işin bir erbabı vardır. Festival düzenlemenin de profesyonel kişi ya da kurumlarca yapılarak doğru hedefi vurmanın mümkün olacağını düşünüyorum. Ya da gerçek bir festival komitesi oluşturarak uzun bir çalışmanın ardından doğru adımlar atılarak yapılması gerekene ulaşılabileceği kanısındayım.
Şimdi soruyorum size , bu yıl yapılan hangi festival motosiklet bilincinin oluşmadığı hatta yanlış oluştuğu ülkemizde ne kadar yararlı olmuştur ?
Bence bu kamplı toplantıların eğitici yanının ağır basması hatta amacının bu olması gerekiyor.
Bunlar benim düşüncelerim. Sizlerle paylaşmak ve forum platformunda tartışmak istedim. Hiçbir emeği aşağılamak ya da yok saymak niyetinde değilim. Benim de katıldığım EnduroClub festivali çok keyifli ve iyi ki de katılmışım dediğim birkaç çok önemli şeyden biridir.
Reklamlar
-
08 Ağustos 2006, 16:35
çoğu festival ticari kaygılarla düzenleniyor.ve daha çok eğlence amaçlı oluyor.ben kendi şahsıma ticari olarak düzenlenen hiç bir motorsiklet festivaline katılamam vede katılmak istemem.ama EC öyle değil benimde oluşumunda bulunduğum bu festival kesinlikle kulübün kurulduğu yıldan beri bu sene düzenlene 6,cı festival tümüyle üyelerinin şahsi gayret ve çabaları ve maddi ve manevi destekleri ile sürdürülen bir etkinlik.kimseden en ufak bir maddi menfaat beklenmeden düzenlenen bu ve bu gibi etkinliklerin çoğalmasına bende taraftarım.
Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular
-
08 Ağustos 2006, 16:38
doğal olarak adı üstünde "festival".
festivalde laylay lom olur.
senin istediklerin "seminerde", çalıştayda, kurultayda, kongrede falan olur.
festivalin amacı başka, sosyal bilinç oluşturmak başka. hatta eğitim de işin içine girince onun adı kurs olur.
-
08 Ağustos 2006, 16:50
gupilya adlı üyeden alıntı
doğal olarak adı üstünde "festival".
festivalde laylay lom olur.
senin istediklerin "seminerde", çalıştayda, kurultayda, kongrede falan olur.
festivalin amacı başka, sosyal bilinç oluşturmak başka. hatta eğitim de işin içine girince onun adı kurs olur.
çok abartmışsın alakası yok bence dediklerinin . yani festival olunca bişeylere tepki verilemiyo veya bundan ders alınamıyo gibi bişey yok .
-
08 Ağustos 2006, 18:01
dediğin gibi Her işin bir erbabı vardır. Festival düzenlemenin de profesyonel kişi ya da kurumlarca yapılarak doğru hedefi vurmanın mümkün olacağını düşünüyorum. Ya da gerçek bir festival komitesi oluşturarak uzun bir çalışmanın ardından doğru adımlar atılarak yapılması gerekene ulaşılabileceği kanısındayım.
inşalla en yakın zaman da bu adımlar atılır...
-
29 Ağustos 2006, 18:12
tamam ben nezih abinin dediklerinede katılıyorum ama insanların hepsi aynı şeylerden hoşlanmıyor. kimisine göre eğitimde olmalı, kimisine göre eğlence olmalı bence bunun ikiside olmalı ve dengeli olmalı.
KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler