Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Deri mont mu Tekstil mont mu ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Herscel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2017
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KTM 1290 Super Duke GT - 2021
    Alıntı liquem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konu hakkındaki forumdaki geçmiş konularada baktım ama şöyle bir durum var hereks soğuğu tuttuğundan ve sıcakta sıcak bastırdığından bahsetmiş. Benim açık açık cevap aradığım soru şudur. 1.3-1.4mm 1000 liraya kadar Dana derisinden yapılmış CE Korumalı bir deri mont mu beni asfaltta ya da kaza anında daha iyi korur yoksa 1000 liraya kadar olan tekstil montlarmı ? Soru açık ve net sıcağı ve soğuğu yaşayacak olan deri ceketin ağırlığını gözetecek ve çekecek olan benim lütfen Sadece Hangisinin koruma bakımından sizce daha iyi olduğunu yazarsanız çok sevinirim.

    Mevzu sadece asfalt ise deri mont daha başarılıdır. Fakat 1000liraya kaliteli bir deri montu 0 olarak almak biraz zor. Onun yerine sahibinden üzerinden 2. ellere bakabilirsin.

    Ayrıca işin konfor kısmı için de bir tavsiyede bulunayım. Deri mont üşütür mü? EVET. Eğer ki içine teknik termal şeyler giymezsen üşürsün. O yüzden mutlaka kış için windstopper ve termal olmak üzere içlik edinin. İlla en alt katman olmak zorunda değil, ince ceket gibi içlikleri de kullanabilirsin. bknz: Knox Windbuddy 2haftadır kullanıyorum ve acaip memnunum. Hem motor kullanırken hem de motordan inince.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Sürtünmeye karşı deri, darbeye karşı çelik. İkiside darbeden korumuyor kaza yaptığımda üzerimde deri mont altımda kevlar pantolon vardı. Yara bere olmadı ama kalçamda vs ezikler, köprücük kemiğimde de 2x kırık vardı.

  3. #43
    muhammetcon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-09 (2018)
    Hacı yazın da aynı montla mecbur kullanırım diyorsan deri alma.Kışlık kullanımda güzel bi tekstil de işini görür ama illede deri diyorsan kaliteli bi deri mont (içine eksta termal ürünler giymek kaydıyla) işini görür.Yaz için de bir tane file mont alırsın misler gibi..


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)