trafikte motosikletlerin üvey evlat muamelesi görmesi
-
motosikletimi alalı 2 hafta oldu olmadı trafikte yeni yeni geziyorum ve bir kaç tecrübe edindim.
özellikle taksiciler afedersiniz şerefsiz oluyorlar. direk öldürmeye direksiyonu motosikletli kişilerin üzerine kırıp makasa giriyorlar.
bugün evden çıktım ana caddede ilerliyorum 100 metre ileride sokaktan ana caddeye çıkmaya niyetlenen bir lada samara gördüm.
korna yaptım selektör yaptım beni gördüğü halde çaat diye caddeye çıktı zor manevra ile sıyırdım. bir de el kol yapıp "dursana la" diyor.
kimse sallamıyor.
sollamak için otobüsün yanından geçiyorum beni orta şeride sıkıştırıyor.
kavşaklarda dönerken motosikletlileri ezmek için çaba harcıyorlar.
yemin ederim full ekipman gezdiğim halde şansa bala yaşıyoruz. allah yardımız olsun.
Reklamlar
-
Survivor`a hoşgeldin gardaş..
Biz yillardir uğraşiyoruz..
-
motosıklet ıle alakalı degıl pek şöyle ki , bızım ınsanımız da trafık kulturu yok . eger altında kı arac buyukse korkarlar senden eger ufak bır arac varsa takmazlar .
bu ufak araç sadece motosıklet degıl mesela cık smart ıle trafıge aynı seylerı yasarsın . altında kamyonet gıbı bı range olsun ( hastasıyım ) tırsarlar senden .
kazasız belasız
-
bizdeki trafik kültürü
"büyük balık küçük balığı yer"
eyyorlamam bu gaddar.
-
Türkiye'de trafikte motosiklet kullanıyorsan agresif olacaksın, tehditkar olacaksın.
Mesela baktın yan şeridindeki araba senin şeride doğru yavaş yavaş kayıyor. Aman güvenlik balonu yapayım deyip şeridin diğer tarafına kaçarsan adam üstüne çıkar seni yolun dışına atar. Ama senin şeridine giren adamın kapısına yanaşıp kornaya asılırsan kendi şeridine geri dönüp özür diler.
-
Adamlar herkese karşı öyle de motorda olunca daha çok dikkat ediyorsunuz.
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Adamlar herkese karşı öyle de motorda olunca daha çok dikkat ediyorsunuz.
Ben kamyondayken bana karşı öyle yapan olmuyor. Yada olamıyor.
Kamyonda çok çok nadir oluyor. Motorda var baya. Bisiklette ise takan yok.
Reflektörlü sarı yelek ile motordaysam çok dikkatliler. Polis sandıkları için. 😁
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Reflektörlü sarı yelek ile motordaysam çok dikkatliler. Polis sandıkları için.
Geçen hafta kask aldım daha görünür olayım diye bir an polis kaskı rengi olan modeli alacaktım da vazgeçtim, çok cırtlak yahu. O kaskı alıp bir yelek ve çakar sis far alsam demek ki takır takır çekilecekler yoldan
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------
Gerçi o dediğim olsun diye görmeleri gerekiyor, bakmaları da yetmiyor...
-
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Türkiye'de trafikte motosiklet kullanıyorsan agresif olacaksın, tehditkar olacaksın.
Mesela baktın yan şeridindeki araba senin şeride doğru yavaş yavaş kayıyor. Aman güvenlik balonu yapayım deyip şeridin diğer tarafına kaçarsan adam üstüne çıkar seni yolun dışına atar. Ama senin şeridine giren adamın kapısına yanaşıp kornaya asılırsan kendi şeridine geri dönüp özür diler.
Çok doğru en güzeli o başka türlü anlamıyorlar zaten
-
29 Aralık 2018, 01:50
Beyaz bi NC, beyaz bi nolan birde reflektörlü yelek. Yollar senin
-
29 Aralık 2018, 03:19
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Reflektörlü sarı yelek ile motordaysam çok dikkatliler. Polis sandıkları için.
Bir ara sarı yelek ve beyaz kaskım vardı. Emniyet şeridinden beyaz çakarlarla girdiğim anda, çakarlı sivil araçlar bile yol veriyordu
Şimdi motorda sadece motor ve aks koruma takozları var
-
29 Aralık 2018, 04:20
-
29 Aralık 2018, 07:06
Kendi aracından ufak bir araç sende psikolojik olarak bir tehdit oluşturmuyor diye düşünüyorsun. Belki sen de bisikletliyi veya yayayı farketmeyeceksin. Aynı şekilde tırlar da arabaları farketmeyebiliyorlar. Aynaların da kör noktaları var, çoğu zaman kör noktada kalabiliyoruz. Bunların üzerine bir de memlekette trafik adabı, kültürü dediğimiz şey de olmayınca hergün yollarda başımıza bin tane tehlike gelebiliyor. Burada biz ekstra dikkatli davranmalı hatta hareket edebilen,edemeyen her cismin bize zarar vereceğini düşünerek sürmeliyiz. Zamanla paranoyaklaşıyorsun. Her durumda değil ama çoğu durumda o paranoyaklık seni kurtaracaktır. Motor kullanırken bakışımız evet ileride olmalı ama bir radar gibi de sık sık yanları, arkayı da taramalıyız. Son olarak memleketin taksisi, minibüsü, Doblosu, şirket arabası bitmez sinirlenmek,üzülmek yok, yola devam etmeliyiz. mustafa_325 arkadaşın uyguladığını ben de bazen yapmaktayım ama şeride girmeye çalışan arabanın sürücüsü ağır sığır olabilir, yüksek sesle müzik dinliyor olabilir ya da çok inatçı bir tip olabilir o zaman bizi çiğneyebilir. AEA'nın dediği gibi haklı ama ölü olabiliriz.
-
29 Aralık 2018, 09:28
Yazıdan sonra bir an hangi şehir diye baktım "Adana" diyince tamam dedim
Merak etme her yerde buna yakın durumlardayız.
-
29 Aralık 2018, 09:34
emirs adlı üyeden alıntı
motosikletimi alalı 2 hafta oldu olmadı trafikte yeni yeni geziyorum ve bir kaç tecrübe edindim.
özellikle taksiciler afedersiniz şerefsiz oluyorlar. direk öldürmeye direksiyonu motosikletli kişilerin üzerine kırıp makasa giriyorlar.
bugün evden çıktım ana caddede ilerliyorum 100 metre ileride sokaktan ana caddeye çıkmaya niyetlenen bir lada samara gördüm.
korna yaptım selektör yaptım beni gördüğü halde çaat diye caddeye çıktı zor manevra ile sıyırdım. bir de el kol yapıp "dursana la" diyor.
kimse sallamıyor.
yemin ederim full ekipman gezdiğim halde şansa bala yaşıyoruz. allah yardımız olsun.
-
29 Aralık 2018, 09:52
Eğitim almalısınız. Nokta.
-
29 Aralık 2018, 10:52
Bu işlere yeni başladığın için sana naçizane yegane tavsiyem, yoluna odaklanman, hiçbir şeye kafanı gerektiğinden uzun takma, motorda göz hareketleri 1 saniyeden fazla yol haricinde odaklanırsa başın belada demektir, bu işin sırrı motora bindiğinde sinirlerini aldırmak ve sadece gideceğin yere odaklanmak, yol haricinde neye taktıysam bana sıkıntı yarattı, şu an pamuk gibiyim, bu yüzden çok ekstrem durumlar olmadığı sürece sürüşüm kaliteli ve güvenli oluyor.
-
29 Aralık 2018, 11:05
emirs adlı üyeden alıntı
kimse sallamıyor.
yıllardır motor suruyorum kasten sıkıstırma bi elin parmagını geccmez bence siz konum almayı bılmıyorsunuz. Sıgıntı gibi şeriti ortalamadan sacma sekılde gıdersenız adam haklı olarak yandan gecmeye calısacak sonra yok arabalar katil yok bizi gormuyolar yok bizi fark edin ohooo. Bence ya sürmeyi ogrenın yada motoru bırakın
https://www.instagram.com/besafes1kr/
-
29 Aralık 2018, 12:03
Dostum trafiği okumalısın, o adamın yola çaat diye atlama ihtimalini hep düşüneceksin yol benim diye bir şey yok. Diyelim ki haklısın kaza yaptın e kolun bacağın kırıldı lan haklı olsam ne yazar. Gitti bi kere, o yüzden bilinçli olmaktan bahsediyoruz, sen bilinçli olmalısın başkalarının bilinçli olmasını umarak süremezsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)