Sürüş için ses/müzik sistemi tavsiye
Reklamlar
-
Reklamlar
-
bir kaç çeşit zalım şaomi kulak içi kulaklık kullanıyorum,
en son capsule modelini almıştım,
mükemmel değil,
yeterli.
bende yaklaşık 6-7 saat aralıksız kullanım sonrası ağrı yapıyor.
-
The Dude adlı üyeden alıntı
Daha öncede yazdığım gibi bende kısa sürede ağrı yapmaya başlıyor.Ama sadece Samsung'un standart telefon kulaklıklarını denedim.Belki kulaklıkların ergonomisi ile ilgili bir sorun var.Bir de üstüne kaskın kulaklara yaptığı baskı eklenince kısa sürece kulaklarda ağrı yapmaya başlıyor.
Ama bu tarz farklı kulaklık denemedim.Komplike çözümler aramak yerine ergonomisi daha iyi bir kulaklık denemek gibi basit bir çözüm sanırım daha mantıklı.Benzer bir kulaklık alarak deneyeceğim.En kötü ihtimal motosiklet sürüşü dışında günlük hayatta kullanılacak güzel bir kulaklığım olur.Tavsiye için teşekkür ederim.
-
Elim biraz yatkın böyle şeylere... ucuz yollu bir baş üstü kulaklık alıp parçaladım... bunların iç kulanlıklarının arkasına cırt cırt silikonla yapıştırdım ve kaska monte ettim... kablosunun ucuna da bir mikrofonlu bluetooth alıcı koydum..22 tl ye n11 den almıştım.3-4 saat kesintisiz çalıyor ve şarj esnasında çalışıyor bu cihaz.. montun sol üst cebinde küçük bi power bank koyarsam tüm gün müziksiz kalmıyorum... telefona bağlıyorum bu cihazı mis.. aksam unutmazsam buraya fotoğrafınıda eklerim..
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
-
Ben feyizoğlundan https://www.feyizoglu.com/LX-Max2-Bl...lik_50326.html bunu almıştım. Memnunum arada ses kesilmeleri oluyor olmuyor değil. Ama ses düzeyi iyi. Tek sorunum telefon çaldığında 3 çağrıdan sonra otomatik açılıyordu. Bunu nedeni iphone da ki bir ayar da olabilir ama bilemedim. Fp ürünü.
-
tarikcapar adlı üyeden alıntı
Elim biraz yatkın böyle şeylere... ucuz yollu bir baş üstü kulaklık alıp parçaladım... bunların iç kulanlıklarının arkasına cırt cırt silikonla yapıştırdım ve kaska monte ettim... kablosunun ucuna da bir mikrofonlu bluetooth alıcı koydum..22 tl ye
n11 den almıştım.3-4 saat kesintisiz çalıyor ve şarj esnasında çalışıyor bu cihaz.. montun sol üst cebinde küçük bi power bank koyarsam tüm gün müziksiz kalmıyorum... telefona bağlıyorum bu cihazı mis.. aksam unutmazsam buraya fotoğrafınıda eklerim..
Bu tarz kendin-yap işleri elimden geliyor.Ama asıl sorun güzel kaliteli ses veren bir kulaklık bulmak.Bir kaç yıl önce bir arkadaşa benzer sistem yapmıştık,şansa yüksek ses veren ucuz bir baş üstü kulaklık bulmuştuk ama yine pek pratik olmadı sonrasında kulaklıklar bozuldu bir daha da uğraşmadık.Tavsiye ettiğiniz bluetooth aparatının bir benzeri bende var ama sesi istediğim yükselikte ve kalitede değil.Bir de sizinde dediğiniz gibi şarjı çok uzun süre gitmiyor.İşin içine şarj powerbank vb.. girince de pek pratikliği kalmıyor.Yine de tavsiye için teşekkürler.
-
BT-S2 modelini 2.5 senedir kullanıyorum. Şarjı sanırım 10 saat civarı gidiyor.
Üzerindeki tuşlarla müzik başlat/durdur, ileri/geri değiştir, ses azalt/arttır komutları kullanılabiliyor. Yani standart bluetooth tuşları.
FM radyo, interkom ve harici ses girişi özellikleri de var.
Ses kalitesinden ve yüksekliğinden memnunum. Kaska iyi yapıştırmak gerekiyor yalnız. Eski LS2 kaskımda uyumlu delikler vardı, cuk oturmuştu. Nolan kaskımda; o delikler, kendi kulaklığı ile uyumlu yaptıkları için ufak kalmıştı. BT-S2'nin kulaklıklarının arkası boş kalmıştı dolayısıyla ve ses kötüydü. Arkasına sünger yapıştırıp çözmüştüm. Arkası boşken, dediğiniz gibi basları vermiyor.
Üstündeki tuşlar kışlık eldivenle de rahatça kullanılabiliyor.
Sevmediğim 2 olayı var:
1) Aleti kapatınca Bluetooth eşleşmesi hariç tüm ayarlar gidiyor. Tekrar açınca ses maksimumda oluyor, FM radyo ilk kanaldan başlıyor, başka interkomla tekrar eşleştirmek gerekiyor vs.
2) Kulaklık ve şarj girişi aynı soket üzerinden. Kulaklığı sök, şarj kablosunu bağla, şarj kablosunu sök, kulaklığı tekrar bağla derken yalama olabiliyor. Nazik davranmazsanız bir süre sonra temassızlık başlayabiliyor.
Not: Ben bundan 3 kere aldım. 1'i artçıma, 2'si kendime. İlk kendime aldığımın 1 sene sonunda soketi bozuldu, içini açıp lehimleyip düzelttim. Garanti olsun diye bir tane daha aldım sonra. İlkini 100TL'ye, diğerlerini 130TL'ye almıştım. Şu anki fiyatı da 180TL olmuş sanırım.
Not 2: Naked motorum olduğu için 100 km/h ve üzeri hızlarda rüzgar sesi, interkomu bastırıyor. Motosiklet kulak tıkacı kullanmak işi çözüyor.
-
En iyisi bu.
-
CagrioneTR adlı üyeden alıntı
Ben feyizoğlundan
https://www.feyizoglu.com/LX-Max2-Bl...lik_50326.html bunu almıştım. Memnunum arada ses kesilmeleri oluyor olmuyor değil. Ama ses düzeyi iyi. Tek sorunum telefon çaldığında 3 çağrıdan sonra otomatik açılıyordu. Bunu nedeni iphone da ki bir ayar da olabilir ama bilemedim. Fp ürünü.
Bu ürünün 90-110 km gibi seyir hızlarında ses kalitesi yükseliği nasıl.Net şekilde duyuluyor mu?Bas-tiz dengesi nasıl?İnterkom olarak iki kişi denediniz mi?Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.
Not:Çoğu telefonda otomatik cevap ayarları vardır.Bazı telefonlarda kulaklık-mikrofon takıldığında yada eşleştiğinde bu ayar kendi kendine devreye girer.Büyük ihtimalle de sizin telefonun interkom takılıyken otomatik cevap vermesinin sebebi budur diye düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:15 ----------
pea adlı üyeden alıntı
BT-S2 modelini 2.5 senedir kullanıyorum. Şarjı sanırım 10 saat civarı gidiyor.
Üzerindeki tuşlarla müzik başlat/durdur, ileri/geri değiştir, ses azalt/arttır komutları kullanılabiliyor. Yani standart bluetooth tuşları.
FM radyo, interkom ve harici ses girişi özellikleri de var.
Ses kalitesinden ve yüksekliğinden memnunum. Kaska iyi yapıştırmak gerekiyor yalnız. Eski LS2 kaskımda uyumlu delikler vardı, cuk oturmuştu. Nolan kaskımda; o delikler, kendi kulaklığı ile uyumlu yaptıkları için ufak kalmıştı. BT-S2'nin kulaklıklarının arkası boş kalmıştı dolayısıyla ve ses kötüydü. Arkasına sünger yapıştırıp çözmüştüm. Arkası boşken, dediğiniz gibi basları vermiyor.
Üstündeki tuşlar kışlık eldivenle de rahatça kullanılabiliyor.
Sevmediğim 2 olayı var:
1) Aleti kapatınca Bluetooth eşleşmesi hariç tüm ayarlar gidiyor. Tekrar açınca ses maksimumda oluyor, FM radyo ilk kanaldan başlıyor, başka interkomla tekrar eşleştirmek gerekiyor vs.
2) Kulaklık ve şarj girişi aynı soket üzerinden. Kulaklığı sök, şarj kablosunu bağla, şarj kablosunu sök, kulaklığı tekrar bağla derken yalama olabiliyor. Nazik davranmazsanız bir süre sonra temassızlık başlayabiliyor.
Not: Ben bundan 3 kere aldım. 1'i artçıma, 2'si kendime. İlk kendime aldığımın 1 sene sonunda soketi bozuldu, içini açıp lehimleyip düzelttim. Garanti olsun diye bir tane daha aldım sonra. İlkini 100TL'ye, diğerlerini 130TL'ye almıştım. Şu anki fiyatı da 180TL olmuş sanırım.
Not 2: Naked motorum olduğu için 100 km/h ve üzeri hızlarda rüzgar sesi, interkomu bastırıyor. Motosiklet kulak tıkacı kullanmak işi çözüyor.
Tam olarak aradığım yorum.Sanırım bu tarz interkomlarda ses kalitesi ve yükseliği kulakların konumunun tam olarak kulağa denk gelmemesinden ve kulağa tam sıkı sıkı oturmamasından kaynaklanıyor.Sanırım internet üzerindeki olumsuz yorumlar veya yorumların değişkenliği bu faktörden kaynaklı.Bir dediğiniz gibi okuduğum bazı yorumlarda şarj yuvasının biraz kırılgan olduğu ve universal micro-sub tarzı olmadığını kendi özgü fazla bulunmayan bir yuva olduğunu okumuştum.Sanırım alet işe yaradıktan sonra bu olumsuzluk göz ardı edilebilir.Çok teşekkürler.Yorumunuz fazlaca yardımcı oldu.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
27 Aralık 2018, 12:31
Thracian adlı üyeden alıntı
Bu ürünün 90-110 km gibi seyir hızlarında ses kalitesi yükseliği nasıl.Net şekilde duyuluyor mu?Bas-tiz dengesi nasıl?İnterkom olarak iki kişi denediniz mi?Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.
Not:Çoğu telefonda otomatik cevap ayarları vardır.Bazı telefonlarda kulaklık-mikrofon takıldığında yada eşleştiğinde bu ayar kendi kendine devreye girer.Büyük ihtimalle de sizin telefonun interkom takılıyken otomatik cevap vermesinin sebebi budur diye düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:15 ----------
Tam olarak aradığım yorum.Sanırım bu tarz interkomlarda ses kalitesi ve yükseliği kulakların konumunun tam olarak kulağa denk gelmemesinden ve kulağa tam sıkı sıkı oturmamasından kaynaklanıyor.Sanırım internet üzerindeki olumsuz yorumlar veya yorumların değişkenliği bu faktörden kaynaklı.Bir dediğiniz gibi okuduğum bazı yorumlarda şarj yuvasının biraz kırılgan olduğu ve universal micro-sub tarzı olmadığını kendi özgü fazla bulunmayan bir yuva olduğunu okumuştum.Sanırım alet işe yaradıktan sonra bu olumsuzluk göz ardı edilebilir.Çok teşekkürler.Yorumunuz fazlaca yardımcı oldu.
Bass tiz kaliteli bir ürün diyemem. Öyle bir ürün arıyorsan 450 tl değil 2.000 tl lik bir sistem bak derim. 2 ayrı intercom ile deneme fırsatım olmadı. Ses seviyesi beklediğimden iyi çıktı 150 ile bile gayet iyi bir ses alıyordum. Ama ara ara hızdan dolayı ses de kopmalar oluyordu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
https://tr.aliexpress.com/item/MH01-...73124c4dr0Sw5I
birde buna bak derim.
Burda http://www.motosiklet.net/forum/moto...rayanlara.html konusu açılmış.
-
27 Aralık 2018, 13:36
Müzik dinleyerek motosiklet kullanımı zor olmuyor mu ? Size yaklaşan araç sesini duymayabilirsiniz,anlık tepkiler,araç kornası gibi uyarıları duymadan sürüş yaparsınız. Bazen kulaklık takıp kullanmak istesem de cesaret edemedim açıkçası.
-
27 Aralık 2018, 13:48
chaqalqarlos adlı üyeden alıntı
Müzik dinleyerek motosiklet kullanımı zor olmuyor mu ? Size yaklaşan araç sesini duymayabilirsiniz,anlık tepkiler,araç kornası gibi uyarıları duymadan sürüş yaparsınız. Bazen kulaklık takıp kullanmak istesem de cesaret edemedim açıkçası.
Şehir içinde zaten müzik dinlenmez.Hem dikkat dağıtır hem de diğer araçların sesini kornasını duyamazsınız.Ama şehirler arası uzun yol giderken zaten rüzgar ve motor sesinden hiç bir şey duyamıyorsunuz o yüzden müziğin bir etkisi olmuyor.Çok uzun süreli yolculuklar bazen müziksiz can sıkıcı hal almaya başlıyor.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
27 Aralık 2018, 13:56
Şehir içinde zaten müzik dinlenmez.Hem dikkat dağıtır hem de diğer araçların sesini kornasını duyamazsınız.Ama şehirler arası uzun yol giderken zaten rüzgar ve motor sesinden hiç bir şey duyamıyorsunuz o yüzden müziğin bir etkisi olmuyor.Çok uzun süreli yolculuklar bazen müziksiz can sıkıcı hal almaya başlıyor.
uzun yolsa dediğiniz gibi mantıklı da ben süreklilik hali diye düşündüm. Şahsen çok dinlemek istememe rağmen genel olarak şehir içinde kullandığım için sadece hayran gözlerle bakıyorum şuanlık.
-
27 Aralık 2018, 14:02
tarikcapar adlı üyeden alıntı
Elim biraz yatkın böyle şeylere... ucuz yollu bir baş üstü kulaklık alıp parçaladım... bunların iç kulanlıklarının arkasına cırt cırt silikonla yapıştırdım ve kaska monte ettim... kablosunun ucuna da bir mikrofonlu bluetooth alıcı koydum..22 tl ye
n11 den almıştım.3-4 saat kesintisiz çalıyor ve şarj esnasında çalışıyor bu cihaz.. montun sol üst cebinde küçük bi power bank koyarsam tüm gün müziksiz kalmıyorum... telefona bağlıyorum bu cihazı mis.. aksam unutmazsam buraya fotoğrafınıda eklerim..
Bunlar güzel şeyler, keşke daha önce paylaşsaydınız
-
27 Aralık 2018, 14:31
Bu tarz kendin-yap işleri elimden geliyor.Ama asıl sorun güzel kaliteli ses veren bir kulaklık bulmak.Bir kaç yıl önce bir arkadaşa benzer sistem yapmıştık,şansa yüksek ses veren ucuz bir baş üstü kulaklık bulmuştuk ama yine pek pratik olmadı sonrasında kulaklıklar bozuldu bir daha da uğraşmadık.Tavsiye ettiğiniz bluetooth aparatının bir benzeri bende var ama sesi istediğim yükselikte ve kalitede değil.Bir de sizinde dediğiniz gibi şarjı çok uzun süre gitmiyor.İşin içine şarj powerbank vb.. girince de pek pratikliği kalmıyor.Yine de tavsiye için teşekkürler.
Ne yazık ki kalite ucuz birşey değil Bu iş için yapılmış bir cihaz almak en iyisi.. ben elimdeki imkanları değerlendirdim sadece... 3-4 saat kesintisiz çalışma bana yeterli geliyor.. molarlarda powerbankla şarj ediyorum...yüksek ses kolay 3-5 liraya bir D CLAS mini amfi devre alıp yanak pedlerini altına sabitleyebilirim..yaklaşık 1 lira ebatlarında bu engegre bi devre... gücünü de kaskın dışına bir bir kutusu ile 18650 pil çıkar ordan alırım... hatta bu 18650 pili blutooth alıcıyada entegre ederek süreyi 7-8 saatlere çıkarabilirim... ama bu maliyeti ve işçiliği arttırır :D ben 20 lira bluetoota 20 lirada kulaklığa verdim sadece..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:28 ----------
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Bunlar güzel şeyler, keşke daha önce paylaşsaydınız
ben yapım gereği eşyalarımı kişiselleştirmeyi seviyorum. fakat bunu paylaştığım kişiler sanki onlar için yapmışım gibi yargılayıp.. o öyle olmaz böyle yap demeye başlayınca... bende kendime saklamaya başladım elektrik, elektronik, mekanik ile ilgiliyim. tamir etmeyi yada kişiselleştirmeyi seviyorum... ama hepsi zaman ve maliyet istiyor... bende ise sadece birazcık beceri var
-
27 Aralık 2018, 16:24
bana en iyi gelen ve kulaklarımı (özellikle kaskı takıp çıkarırken) en az acıtan model: sennheiser cx 300
tavsiye ederim
-
27 Aralık 2018, 17:27
Knmaster kullanıyorum 2 senedir kötü kaskla bile 100+ da ses net. Hatta bazen kisiyorum bile
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)