artık kimse birbirne selam vermiyor ?
Reklamlar
-
Arkadaşlar önceleri her motorcu birbirine selam verirdi ama şimdi küçük motorlar büyükleri tınlamıyor büyüklerde küçük motorları tınlamıyor. Artık bende bundan sonra kimseye selam vermiyorum, bugün yolda iki tane cbf 150 gördüm selam verdim tınlamadılar, sonra r6 gördüm olsun ben yinede selam vereyim dedim o da tınlamadı. Allah korusun eğer bir kaza geçirirsek ambulanstan önce biz koşuyoruz birbirimize yardım etmeye, bir selam bir şey eksiltmez sizden yada kornanız bozulmaz. Herkeste motora binince bir ego baş gösteriyor her ne hikmetse anlayamıyorum.
Reklamlar
-
daha once motorcuların birbirine selam verme saçmalığı diye başlık açacaktım da tepki toplar, trol damgası yerim diye açamamıştım.
Yolda gidiyorum sürekli bir gerginlik,selam veriyo muu ahh selam verdi kaçırdım ayıp oldu,selam versem alır mı ? Bu nedir ya
Artık yola bakıyorum kimseye de selam melam yok,kafam rahat.
-
Ben Aydın'da oturuyorum, motosiklete hobi amaçlı binen herkes neredeyse selam veriyor. Bu durum büyük şehirler için farklı olabilir. Malum kalabalık,trafik,sürekli devam eden bir koşturma.
-
bugün sen 3 motorcu görmüşsün selam vermişsin... ben akşama kadar ortalama 100 motorcu görüyorum ve bunların 60-65 ini tanıyorum tahminen artık biz bile birbirimize göz göze gelirsek kaş göz işareti yapıp geçiyoruz birde herkese korna çalsak vay o semtin haline..
-
scooterci tayfa hep böyle.
-
-
Daha acemiyim, geçen yolda birisi el kaldırdı, ben de sağ elimi hiç düşünmeden kaldırdım hızım da az olduğu için motor bayağı sendeledi düşmediğime şükrettim. Motosikletten inince selamlaşmak, muhabbet etmek daha iyi. Kullanırken her daim yol yol yol...
-
şu aralar aynı tip motorların birbirine selam verme furyası var.r25 sahibi olarak tüm r25 ler bana selam verir ama başka hiç bir marka model vermezbende vermiyorum selam karşı tarafta belki böyle düşünüyordur ama selamın karşılığını tabiki alır herkes.
-
Benim kullandığım motor trafikte çok az, o nedenle yolda gördüm mü sevinçten ayı gibi kornaya basıyorum, adamlar da irkiliyor.
-
25 Aralık 2018, 23:56
Ortadoğulu gibi kornalı selam verenlere karşılık vermiyorum.
(gürültü kirliliğine gerek yok)
-
25 Aralık 2018, 23:59
tommygun adlı üyeden alıntı
Benim kullandığım motor trafikte çok az, o nedenle yolda gördüm mü sevinçten ayı gibi kornaya basıyorum, adamlar da irkiliyor.
Ben benim motordan trafikte bir görsem öküz gibi kornaya basacağımda yok yok yok
Şaka bir yana, bazı motosikletçiler dibine gelip uzun kornaya basınca insan irkiliyor doğal olarak.
-
25 Aralık 2018, 23:59
inzell adlı üyeden alıntı
Ortadoğulu gibi kornalı selam verenlere karşılık vermiyorum.
(gürültü kirliliğine gerek yok)
Ne alakası var ortadoğuyla , bizde ölüyorduk lütfen selam ver...
-
26 Aralık 2018, 00:02
Ben kornayı sadece uyarı veya teşekkür etmek maksadıyla kullanıyorum. Tabi ki biri selam verirse selamını da alırım.
-
26 Aralık 2018, 00:02
yağızkoç05 adlı üyeden alıntı
Ne alakası var ortadoğuyla
, bizde ölüyorduk lütfen selam ver...
ortadoğu'da yaşarsan anlarsın
-
26 Aralık 2018, 00:03
ufoz adlı üyeden alıntı
Ben benim motordan trafikte bir görsem öküz gibi kornaya basacağımda yok yok yok
Şaka bir yana, bazı motosikletçiler dibine gelip uzun kornaya basınca insan irkiliyor doğal olarak.
Hele motoru aldığım ilk ay adamı bir süre takip etmiştim muhabbet için
-
26 Aralık 2018, 00:23
Sadece motorculara değil, tenha bir köy yolundan geçerken de selam vermek güzel oluyor, traktörle gelene, yol kenarındaki yaşlı amcaya, kenardaki çobana ...
Sol elle ... veya, tam dönüyorken falan, başla ...
Kendimi, Vulkanlıların işaretini yapıyormuş gibi hissediyorum, beş parmakla \\// / ... dünyalı , biz dostuz ...
Motosikletlilerle, duruma göre kornayla veya sol el V işareti yerden göstererek selamlaştığım oldu ...
Daha çok çevre yolunda, uzun yolda... Yoksa, şehir içinde, zırt pırt, pek öyle kimse kimsenin umrunda değil zaten, olmasına da gerek yok ...
Aynı marka motor denk geldiğinde, şehir içinde de, sağa çekip muhabbet etmişliğimiz de oldu... CR1 ile ...
Danadan henüz buralarda başkaca göremedim
Selamlaşmak iyidir ...
Hatta geçende Antalya'ya inerken (bu son Antalya muhabbetini daha çok ederim ben, baya güzel geçtiydi ) , yolda giderken yanımdan ok gibi geçen ve sonradan CBR600F olduğunu öğrendiğim motosikletliyle de selamlaşmıştık... kornayla... Sonra ben ona yetiştim... yavaşladığı için ... yoksa yetişmem mümkün değil ... Ispartadan yarım saat sonra çıkmış benden, yolda yetişti.. ara ara 200 basmış, vay anasını ... ne diyordum... yetiştim ... bildiğin sol elle çay karıştırma işareti yaptım ... molaya girdik, çay içtik, tanıştık ... Antalya'ya birlikte indik ...
Ben bir ara önden gazladım, 140-144, ne varsa yardırıyorum ... CBR600F, mermi gibi geçti gitti yanımdan... artık kaça çıktıysa ...
Velhasıl, selamlaşmak iyidir ...
-
26 Aralık 2018, 00:25
yağızkoç05 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar önceleri her motorcu birbirine selam verirdi ama şimdi küçük motorlar büyükleri tınlamıyor büyüklerde küçük motorları tınlamıyor. Artık bende bundan sonra kimseye selam vermiyorum, bugün yolda iki tane cbf 150 gördüm selam verdim tınlamadılar, sonra r6 gördüm olsun ben yinede selam vereyim dedim o da tınlamadı. Allah korusun eğer bir kaza geçirirsek ambulanstan önce biz koşuyoruz birbirimize yardım etmeye, bir selam bir şey eksiltmez sizden yada kornanız bozulmaz. Herkeste motora binince bir ego baş gösteriyor her ne hikmetse anlayamıyorum.
Madem aynı motordan kullanıyoruz, sana benim selam vermeme/verememe hikayemi anlatayım..
Öncelikle motora YBR 125 ile başladım daha sonra R25'e geçtim ve YBR ile sürerken zaten çok hızlı gidemediğim için ve dik pozisyonda oturduğum için kornaları duyabiliyor ve tünel görüşüne hiç geçmediğim için herkese lay lay lom selam veriyor ve alıyordum. Ancak Bu S/S'a geçtikten sonra hem rüzgar türbinine girmemden hemde alışamadığım hızlara çok daha hızlı çıkmamdan dolayı yola odaklandığım için etrafıma dikkatimi az vermemden ya unutuyorum ya duymuyorum yada selam veremiyorum.
Belkide sebebi bu olabilir birde böyle bakmak gerekir konuya.
iyi Sürüşler dilerim Saygılarımla....
-
26 Aralık 2018, 01:12
izmirde bana surekli selam veriyorlar acemi oldugum icin beni korkutuyorlar acikcasi
-
26 Aralık 2018, 01:22
Ne selam vermesi arkadaşlar, gözünüz yolda olsun, dikkatiniz diğer araçlarda olsun. Emniyetle binin, emniyetle gidin. Ben şahsen biri geçse de selam versem diye düşünmem.
-
26 Aralık 2018, 01:36
bugün honda cbr 250 kullanan bir arkadaşa selam vereyim derken düşüyordum nerdeyse.
bende de var aynı motor görünce bir an sevindim.
sağolsun o da selam verdi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)