Gürcistan - Azerbaycan Seyahati
Reklamlar
-
Merhaba Arkadaşlar
Mart - Nisan ayı gibi Ankara'dan çıkıp Gürcistan-Azerbaycan seyahati gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Yolu 3'e böldüm Trabzon - Tiflis - Bakü şeklinde. Toplam 12-14 gün sürmesini planlıyorum.
Öğrendiğim kadarı ile Azerbaycan vize istiyor. Motosiklet ile hiç yurt dışına çıkmadım. Bu rotada bana ihtiyaç olacak evraklar nelerdir ?
Reklamlar
-
Merhabalar benimde kuzeye tur planım var seneye ama o vakte denk gelir mi bilmiyorum. Kara yoluyla sadece Gürcistan yada İran üzeri girmek zorundasın Azerbaycana. Zaten Gürcistan planında olduğu için avantajlısın. Ben geçen sene motorla Gürcistan turu yaptım herhangi bir evrak istemiyor sadece sigorta yaptırmak gerekiyor max 50 lira. Birde motor senin adına olmalı tabi yoksa vekalet almak zorundasın. Azerbaycana gitmedim o yüzden bilmiyorum ama gitmeyi planlıyorum. Vizesi online alınabiliyor fakat araçla giriş hakkında bilgim yok.
Sonuçta hepimiz ölecez...!
-
Merhaba benim tarih biraz esnek mayıs-hazirana da kayabilir. Motor benim üstüme uluslararası sigortadan başka uluslararası ehliyet - triptik - gümrük geçiş belgesi gibi evraklar lazım mı merak ediyorum..
-
Mart- Nisan o bölge için erken tarih olamaz mı
-
Azerbaycan için ülkeye giriş yeriniz ve şeklinize göre asanvisa kullanımı oluyor. Her şartta geçerli değil diye biliyorum, bi araştırın sitesinde bilgi var. Gürcistan için iyi araştırma yapın ilk seferim çok pahalıya patlamıştı, ikinci seferim gayet ucuzdu. Tokatlamaya meyilli o taraf, güvenliği ön plana alın gece sürmeyin, çok tenhaya girmeyin bölgeyi bilmiyorsanız. Sıkıntı çıkmaz ama pek güvenli yerler değil. Azerbaycan gürcü sınır bölgesi dağlık olduğu soğuk olur bayağı ama diğer yerler ılık olacaktır.
-
Rhombeuz adlı üyeden alıntı
Merhaba benim tarih biraz esnek mayıs-hazirana da kayabilir. Motor benim üstüme uluslararası sigortadan başka uluslararası ehliyet - triptik - gümrük geçiş belgesi gibi evraklar lazım mı merak ediyorum..
Triptiği iran istiyor Gürcü istemiyor ama Azerbaycanı bilmiyorum yine. Geçişte sadece sigorta istiyor Gürcüler, oda önceden yoktu yeni uygulama. Ben Tiflise kadar gittim geldim, gerçi polisle hiç işim olmadı ama, sıkıntı yaşamadım girip çıkarken.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Mart- Nisan o bölge için erken tarih olamaz mı
Abi siz hangi tarih düşünüyorsunuz size uyarım ben eğer çok geciktirmezseniz :-) Benim Mart sonu bir erzurum seferi çılgınlığım olmuştu zamanında, hemde bingöl karlıova, çat üzerinden. Ama bidaha yapmam öyle bir delilik
Sonuçta hepimiz ölecez...!
-
Mart ve Nisan ayları soğuktan ziyade yağmur açısından problemli olur diye düşünüyorum.
Soğuk tolere edilebilir ama yağmurda işkenceye dönüşebilir.
Gürcistan için kapı çıkışında sigorta yaptırabiliyorsun.
Fiyatı konusunda net bilgim yok. Ama 50-60 tl civarı birşey.
Sigorta süresine göre fiyatı değişiyor.
Yeşilkart/Uluslararası sigortaya (15 günlük 37,8 avro)gerek yok.
Azerbaycan için pek Bilgi Sahibi değilim ama bizim buradan endurocu arkadaşlar 4-5 gün için arada Azerbaycan’a gidip geliyorlar, prosedürlerin çok sıkıntılı olduğunu zannetmiyorum.
-
Peki bu ehliyet meselesi biraz tuzlu sanırım çıkarmak o belgeyi .. Zaman meselesi ise iş-izin alma ile alakalı bir durum. Ne zaman boşa çıkarsam artık yağmur vs çok takmıyorum ekipmanım var.
Bu seyahate çıkmama 1 hafta kala civarı buraya konu açarım gelmek isteyen arkadaşlarla planlama yapabiliriz ..
-
Uluslar arası sigorta,bazı ülkeleri kapsıyor(Gürcistan hariç,2018 yılı)
uluslararası ehliyet,triptik - gümrük geçiş belgesi,Gürcistan istemiyor
Bol bol yağmur görürsün
Gürcistan için en az 15 günlük sigorta yaptırdım,800 ruble (belki dahada az gün yaptırabilirsin,sigortacıları gezmekte fayda var)
Balıkçıların kullandığı mebranlı bir yağmurluk al
Ankara'da oturduğunu düşünerek,en güzeli Azerbaycan ve Gürcistan Konsolosluklarında blgi edine bilirsin,hersene farklı birşey isteyebilirler
Motosiklet kendi adına kayıtlı olması gerekir
Motosiklet kendi adına kayıtlı değilse,noterden,araç yurt dışına çıkabilir belge alman gerekli
3 ay önce Ybr il Türkiye,Gürcistan,Ukrayna,Rusya Turu yaptım,Gürcistanda sigorta yapmayınca,çıkışta ceza yedim 105 lari
-
25 Aralık 2018, 00:39
Arkadaslar uluslararasi ehliyet diye bir şeye gerek yok. Eskidendi o. Artik sadece ehliyetinizi yeniliyorsunuz yani yeni tipe geçiyorsunuz. O zaten evrensel. Yeni tipse zaten bir sey yapmaniza gerek yok.
Yurtdisina cikarken eger avrupa ulkesiyse sadece green card, yani uluslararasi sigorta yapip devam edeceksiniz. Ben sadece bu belgeyle 2 ay gezdim avrupada. Oyle gumruk gecis belgesiymjs triptikmis falan hic gerek yok. Baska bir seye gerek yok.
-
25 Aralık 2018, 11:52
Ne yaparsanız yapın ama sakın ola ki Ermeni sınırından geçiş yapmayın. Zira Azerbaycan sınır polisi çok sert ve yersiz yere sorgu odasına alıyor Ermenistan ile ilgili bir damga görürse. Sebebi ise Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ bölgesindeki hak ısrarları üzerine iki ülkenin savaşta olması. Aman diyim sakın yanlışlıkla bile geçmeyin, rotanızı iyi çizin.
Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.
-
25 Aralık 2018, 12:00
Abi siz hangi tarih düşünüyorsunuz size uyarım ben eğer çok geciktirmezseniz :-) Benim Mart sonu bir erzurum seferi çılgınlığım olmuştu zamanında, hemde bingöl karlıova, çat üzerinden. Ama bidaha yapmam öyle bir delilik[/QUOTE]
Düşünüyorum...o kadar
-
25 Aralık 2018, 14:59
Vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim ..
Ehliyeti yeniliyorum öncelikle. Ankara'da yaşıyorum konsolosluğa gidip vizeyide alırım. Sigorta meselesinide halledip yola çıkarım ..
Tarih Mart sonu - Nisan - Mayıs civarı planlıyorum. 10-12 günlük tur olacak bakalım heyecanla zamanın gelemsini bekliyorum..
Ermenistana yaklaşmayı düşünmüyorum.
-
25 Aralık 2018, 15:39
Vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim ..
Ehliyeti yeniliyorum öncelikle. Ankara'da yaşıyorum konsolosluğa gidip vizeyide alırım. Sigorta meselesinide halledip yola çıkarım ..
Tarih Mart sonu - Nisan - Mayıs civarı planlıyorum. 10-12 günlük tur olacak bakalım heyecanla zamanın gelemsini bekliyorum..
Ermenistana yaklaşmayı düşünmüyorum.
Oncelikle simdiden hayirli yolculuklar. Hangi motosiklet ile yola cikmayi dusunuyorsunuz?
-
25 Aralık 2018, 17:32
Şimdiden yolunuz açık olsun,
Mayıs ayı sonuna doğru gitmenizi tavsiye ederim havalar daha elverişli olur.
Vaktim olsa size katılmak isterdim, 2014 yılında 1 sene kadar Azerbaycan da Bakü'de yaşadım iş gereği, orada araç kullandım birçok şehrini de gördüm ancak kara yolundan hiç gidip gelmediğim için bu konuda çok bilgim yok. Kara yolundan gidenlerin vizeyi önceden alması gerekiyor, şuanda online olarak da vize veriyorlar.
Rota konusunda Azerbaycan için şunu tavsiye edebilirim, Yevlax dan Qebele istikametine doğru giderek ismailli üzerinden Bakü'ye geçebilirsin. Bu rota daha seyirlik ve yol kenarında mola verebileceğin yerlerin olduğu bir seçenek.
Azerbaycan da polisler sürekli trafiğin içerisindedirler bu nedenle trafik kurallarına dikkat etmen gerek, özellikle senin yabancı olduğunu bildiklerinden daha çok üzerine gelebilirler.
Neye dikkat edeceğim dersen;
Mesela yol boyunca bolca radar var, direk üzerinde ve öncesinde uyarı işareti yok.
Bakü de şehir içerisinde tek yön yol çok fazla bu nedenle yönünü bilmek yeterli olmuyor,
Işıkların olmadığı dönel kavşaklar var bunlarda göbeğin içerisindekine yol vermen gerekiyor,
Karşıdan karşıya geçen yayalara yol vermen gerek yaya geçidi olmasa bile,
Şeritlerde ki oklara uyman gerekli, orta şeritte durup sağa yada sola döndün diye durdurabiliyorlar.
kısaca burada farkında bile olmadığımız birçok kurala uymadın diye ceza yiyebilirsin.
İletişim konusunda genel olarak sıkıntı yaşamazsın ancak parayı seven bir millet olduklarından biraz Azerice kelimeler öğrenmen işine yarar.
Akaryakıtı Lukoil ve Socar istasyonlarından alabilirsin kalite konusunda sıkıntı yaşamazsın.
Azerbaycan deyince heyecanlandım, gerçekten vaktim olsa ve tecrübeme güvensem size eşlik etmek isterdim. Azerbaycan hakkında sormak istediğiniz birşey olursa cevaplandırabilirim.
Herşeyin çözüldüğünü sandığın an yanılırsın.
-
25 Aralık 2018, 22:10
Uğur Bilgili adlı üyeden alıntı
Oncelikle simdiden hayirli yolculuklar. Hangi motosiklet ile yola cikmayi dusunuyorsunuz?
Suzuki İnazuma ile gideceğim .. Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------
Y.o.K adlı üyeden alıntı
Şimdiden yolunuz açık olsun,
Mayıs ayı sonuna doğru gitmenizi tavsiye ederim havalar daha elverişli olur.
Vaktim olsa size katılmak isterdim, 2014 yılında 1 sene kadar Azerbaycan da Bakü'de yaşadım iş gereği, orada araç kullandım birçok şehrini de gördüm ancak kara yolundan hiç gidip gelmediğim için bu konuda çok bilgim yok. Kara yolundan gidenlerin vizeyi önceden alması gerekiyor, şuanda online olarak da vize veriyorlar.
Rota konusunda Azerbaycan için şunu tavsiye edebilirim, Yevlax dan Qebele istikametine doğru giderek ismailli üzerinden Bakü'ye geçebilirsin. Bu rota daha seyirlik ve yol kenarında mola verebileceğin yerlerin olduğu bir seçenek.
Azerbaycan da polisler sürekli trafiğin içerisindedirler bu nedenle trafik kurallarına dikkat etmen gerek, özellikle senin yabancı olduğunu bildiklerinden daha çok üzerine gelebilirler.
Neye dikkat edeceğim dersen;
Mesela yol boyunca bolca radar var, direk üzerinde ve öncesinde uyarı işareti yok.
Bakü de şehir içerisinde tek yön yol çok fazla bu nedenle yönünü bilmek yeterli olmuyor,
Işıkların olmadığı dönel kavşaklar var bunlarda göbeğin içerisindekine yol vermen gerekiyor,
Karşıdan karşıya geçen yayalara yol vermen gerek yaya geçidi olmasa bile,
Şeritlerde ki oklara uyman gerekli, orta şeritte durup sağa yada sola döndün diye durdurabiliyorlar.
kısaca burada farkında bile olmadığımız birçok kurala uymadın diye ceza yiyebilirsin.
İletişim konusunda genel olarak sıkıntı yaşamazsın ancak parayı seven bir millet olduklarından biraz Azerice kelimeler öğrenmen işine yarar.
Akaryakıtı Lukoil ve Socar istasyonlarından alabilirsin kalite konusunda sıkıntı yaşamazsın.
Azerbaycan deyince heyecanlandım, gerçekten vaktim olsa ve tecrübeme güvensem size eşlik etmek isterdim. Azerbaycan hakkında sormak istediğiniz birşey olursa cevaplandırabilirim.
Vermiş olduğunuz bilgiler değerli hocam teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım ..
-
26 Aralık 2018, 01:43
yanınıza saç kurutma makinası alın , 5 km de bir benzinlikte durur iç çamaşırı , montu botu kurutursunuz Mart nisan aylarında Karadeniz in kaç derece oldugunu ve metrekareye kaç litre yağmur aldığını biliyor musunuz ?
-
26 Aralık 2018, 04:27
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
yanınıza saç kurutma makinası alın , 5 km de bir benzinlikte durur iç çamaşırı , montu botu kurutursunuz
Mart nisan aylarında Karadeniz in kaç derece oldugunu ve metrekareye kaç litre yağmur aldığını biliyor musunuz ?
Ekipman sağlam 👍
-
26 Aralık 2018, 13:07
Batum'dan Tiflis'e gittiğinizde hemzemin geçitlerde bariyer açık olsa dahi mutlaka durun,ayağınızı yere koyup tekrar hareket edin.
Pusuya yatmış olan polis aracı sizi durdurup ceza yazabilir.
Bariyer açıktı, tren gelmiyordu, çok yavaş ve kontrollü geçtim demeniz sizi kurtarmıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)