Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çokta umrunuzda olmayacak bir konu

REKLAM ALANI
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Ne dedilerse olmaz demişsin hocam.
    Bence iyi bir psikiyatrist bul ve en yakın zamanda git.
    Bu durumun altında yatan elbet bir sebep vardır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Ya olm şaka mısınız ? Adam denizci. Denizde aylarca su üstünde vasıtada çalışmak nedir bilir misiniz ? Adam bisiklet al demiş, evlen demiş, hobi edin demiş. Bunlara vakit yok vakit. Vakit bulsan, ortamın yok. Vasıtada 287638476237846 adamla aynı yerde kötü şartlarda yaşıyorsun. Balast tankları ile ciğerini zehirliyorsun. Sürekli deniz görmekten kendini çöl psikolojisinde hissediyorsun. Bunları yaşamayan anlayamaz.

Bak kardeşim 25 yaşında, çok genç adamsın. Hayatını denizcilik sektöründe heba etme. Ben de TANAP projesinin teknik ofis müdürüydüm. Proje bitti deniz defterini kapattım. Sana verebileceğim yegane tavsiye budur. Paraya ihtiyacın yoksa, yeterli birikmişin varsa benim gibi yap yurtdışına yerleş, sıfırdan bir hayat kur. İnsan ömrü kısa. Bulunduğum yerde 12 bin $ 'a orta direk 2. el bir SUV alır Uber yaparsın, akşam bisikletinle Uber Eats ile servis yaparsın. Süre tamamen sana bağlı, istediğin gün çalışır istemediğin gün çalışmazsın. Evet bir şey üretip bir katma değer yaratmazsın ama paraya ihtiyacın oldukça bu işi yaparsın, kitabını tamamlarsın, gitarına vakit bulursun. Misal ayda sadece 2 hafta yoğun çalışıp 2 hafta dinlenerek 4000 $ civarı kazanabiliyorum. Burada da her şeye yetiyor. Hele ki Nunavut, Manitoba, Saskatchewan gibi eyaletlere yerleşirsen hayat daha ucuz. Benden söylemesi.

Buradaki vizyonsuz önerilerin işe yaramayacağını sen de biliyorsun. O değil de Namibya'dan nasıl kurtuldunuz ?
    YasinC bunu beğendi.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Motosikleti
    N/A
    Alıntı HAZZILHAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya olm şaka mısınız ? Adam denizci. Denizde aylarca su üstünde vasıtada çalışmak nedir bilir misiniz ? Adam bisiklet al demiş, evlen demiş, hobi edin demiş. Bunlara vakit yok vakit. Vakit bulsan, ortamın yok. Vasıtada 287638476237846 adamla aynı yerde kötü şartlarda yaşıyorsun. Balast tankları ile ciğerini zehirliyorsun. Sürekli deniz görmekten kendini çöl psikolojisinde hissediyorsun. Bunları yaşamayan anlayamaz.

Bak kardeşim 25 yaşında, çok genç adamsın. Hayatını denizcilik sektöründe heba etme. Ben de TANAP projesinin teknik ofis müdürüydüm. Proje bitti deniz defterini kapattım. Sana verebileceğim yegane tavsiye budur. Paraya ihtiyacın yoksa, yeterli birikmişin varsa benim gibi yap yurtdışına yerleş, sıfırdan bir hayat kur. İnsan ömrü kısa. Bulunduğum yerde 12 bin $ 'a orta direk 2. el bir SUV alır Uber yaparsın, akşam bisikletinle Uber Eats ile servis yaparsın. Süre tamamen sana bağlı, istediğin gün çalışır istemediğin gün çalışmazsın. Evet bir şey üretip bir katma değer yaratmazsın ama paraya ihtiyacın oldukça bu işi yaparsın, kitabını tamamlarsın, gitarına vakit bulursun. Misal ayda sadece 2 hafta yoğun çalışıp 2 hafta dinlenerek 4000 $ civarı kazanabiliyorum. Burada da her şeye yetiyor. Hele ki Nunavut, Manitoba, Saskatchewan gibi eyaletlere yerleşirsen hayat daha ucuz. Benden söylemesi.

Buradaki vizyonsuz önerilerin işe yaramayacağını sen de biliyorsun. O değil de Namibya'dan nasıl kurtuldunuz ?
    Bizde bir laf var kıçına tuzlu kaçtımı artık bırakamazsın diye öyle olmamasını umarak hızlı bir şekilde birikim yapıp kendi işimi kurmak istiyorum. Ama anlamadığım işide nasıl yapıcam ki ? Bu türkiye şartlarında ticaret yapmak büyük risk gemiden karaya indiğin zaman sudan çıkmış balık gibi oluyorsun. Şuan ekmeğin fiyatını bile bilmiyorum 6 ay içinde değişen birçok şeye hemen adapte olamıyorsun.
    Namibia olayına gelirsek geçenlerde gündemde olan olay benimle alakalı değil fakat benzer durumu yaşadım olayı elçiliğe taşıtıp yardım aldım üstü kapandı gitti.

Motosikleti
    O laf zamanında umudunu kaybetmişler tarafından, umudunu kaybetmek üzere olanlara, kalan umudunu da kırmak için uydurulmuş bir laftır.

Namibya gibi sikko bir ülkeden sağ salim kurtulmana sevindim.

Kalan hayatında başarılar.

Motosikleti
    N/A
    O laf zamanında umudunu kaybetmişler tarafından, umudunu kaybetmek üzere olanlara, kalan umudunu da kırmak için uydurulmuş bir laftır.

Namibya gibi sikko bir ülkeden sağ salim kurtulmana sevindim.

Kalan hayatında başarılar.
    Çok teşekkür ederim abi bu kanada meselesi hakkında detaylı bilgi alabilme şansım var mı?

Motosikleti
    Alıntı capt.ooz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim abi bu kanada meselesi hakkında detaylı bilgi alabilme şansım var mı?
    Var. Internet'e giriyorsun; https://www.canada.ca/home.html adresinden aradığın her bilgiye ilk elden devletin kanun olarak koyduklarına ve nasıl bir yol izleyebileceğine kadar ulaşabiliyorsun. Browser olarak Google Chrome kullanırsan sayfaları da otomatik olarak Türkçeye çevirirsin.

Sonrasında YouTube'a girip şu kanalları aratıyorsun ve bilgi içeren tüm videoları izliyorsun;

Eray Karakuzu
    Sema Kuyuk
    Kanada Geyikleri
    Kanadalı Türk

Hızlandırılmış Kanada bilgilendirme kursunu bu verdiğim bilgiler ışığında bir haftada tamamlayabilirsin. Ben de bu yöntemi izledim, şiddetle tavsiye ederim.

Motosikleti
    N/A
    Var. Internet'e giriyorsun; https://www.canada.ca/home.html adresinden aradığın her bilgiye ilk elden devletin kanun olarak koyduklarına ve nasıl bir yol izleyebileceğine kadar ulaşabiliyorsun. Browser olarak Google Chrome kullanırsan sayfaları da otomatik olarak Türkçeye çevirirsin.

Sonrasında YouTube'a girip şu kanalları aratıyorsun ve bilgi içeren tüm videoları izliyorsun;

Eray Karakuzu
    Sema Kuyuk
    Kanada Geyikleri
    Kanadalı Türk

Hızlandırılmış Kanada bilgilendirme kursunu bu verdiğim bilgiler ışığında bir haftada tamamlayabilirsin. Ben de bu yöntemi izledim, şiddetle tavsiye ederim.
    Araştırmadığım konu değil tabi daha detaylı video olarak izliycem fakat 1. Ağızdan duymak başka.
    Daha önceki araştırmama göre iyi derece ingilice şartı vardı yapılan sınav sonucuna göre seni alıp yine puanına göre şehir yerleştirmesi yapılıyordu ve en az ön lisans mezunu olma şartı varı yanlış hatırlamıyorsam. Ki son 1 senedir göçmen alımını durdurdu diye hatırlıyorum.
    Az öncede bizim gemideki ruslara sordum aynı şeyi onlarda söyledi özellikle rusların bulunduğu şehir varmış.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kitap oku aga.

boşlukta kaldığımda hep yol göstermiştir sevgili Tolkien bana.

Motosikleti
    PCX,Pulsar,MT-25,MT-07
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birşeyler eksik gibi kardeşim,yerine oturmayan taşlar var.

Birisinin Ahını aldın mı?dolayli olarak yetimi öksuzu aglattin mi?
    Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Biara aynı sorunlar benim başımdaydı. O zaman kötü alışkanlık sahibiydik. Bütün işlerim ters gidiyordu ve hiçbir şey tat vermiyordu. Sonra kalbini kırdığım kim varsa aradım helallik istedim. Daha sonra bir abimizle tanıştık. Oturduk Kur'an dersleri aldık namaz kılmaya başladık. Daha sonra ( çevremiz geniş biraz ) çevremizden gönlünden ne kadar para koparsa misali bir yardım grubu kurduk. Her ay gittik ailelere yardım ettik. Sağlık ve hareketlilik açısından da diyete girip spora başladım,halı saha maçları vs. Maddi durumum aman aman iyi olmadığından çok fazla atraksiyona giremedim fakat kendi adıma ilk defa kurbana girdim ve işlerim düzeldi. İlk aracımı o sene aldım. Velhasıl gönlünü temiz tut,paylaşmacı ol,insanları kırmamaya çalış,hayata olumlu bak. Mesela maddi durum ve imkanım olsa turlarla ülkemizde ve dünya da gidilmesi gereken yerlere giderdim. Spor ile uğraşırdım. Dersler alırdım ki başta dans. Bunlar da fayda etmezse bir uzmandan destek almanı tavsiye edebilirim.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    tam da şairin dediği gibi;

Hadi söyle bana müziği seversin sen
    Nasıl çalar insan hapishanede
    Ağrılardan, sızılardan sonra
    Romatizmanın zincirlerin kemirdiği elleriyle.

a. kadir (İbrahim Abdülkadir Meriçboyu)

kendimizin iyi olması pek bir anlam ifade etmiyor,
    öte yanda seni de kendisine benzetmek isteyen asalak organizmalar ile uğraşıp duruyorsun.

ilk mesajından anladığım problem bu.

Umut'un içinde mut varsa
    Umutsuzluğun da içinde umut

cemal

sosyolojik olarak "bildiğim bütün hayatlar paramparça" tanımına doğru uçarak gidiyoruz,
    zira farklı bir durum olmasının imkanı şu an için görünmüyor.

hazzılın dediği gibi coğrafya değişikliği ile gelecek kültür değişikliği işe yarayabilir,
    farkındalığını da artırmayı denemelisin,
    maalesef yazıldığı kadar basit değil,

iradeni güçlendirmeyi dene hem uzun süre seni oyalayacaktır hem de tahmin edemeyeceğin şekilde dayanıklılık kazanırsın.

basit olarak yemek işlerinden başlayabilirsin,
    sırayla ilkel dürtülerin hepsini yoklarsın.

maddi açıdan bir sıkıntın olmadığını söylemen pek mantıklı değil,
    zira çalışmak zorunda olan herkesin maddi problemleri var olduğunu düşünürüm,
    maalesef ağzımızda gümüş kaşık ile doğmadık,
    yaptığın işi sevmiyor isen sevebileceğini düşündüğün bir işe yönel.

imdilik ahkamımı böyle kestim,
    yazdıklarımın seni mutlu edeceğinin bir garantisi yok,
    zira mutluluk yanılsamadan ibaret ya da nefes arası.

"mutlu olduğun anların bedeli kederle ödenecektir" (hızlandıkça azalıyorum)

biraz da umursamamayı öğren.
    SRDR KTM 390 bunu beğendi.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Motosikleti
    PCX,Pulsar,MT-25,MT-07
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tam da şairin dediği gibi;

Hadi söyle bana müziği seversin sen
    Nasıl çalar insan hapishanede
    Ağrılardan, sızılardan sonra
    Romatizmanın zincirlerin kemirdiği elleriyle.

a. kadir (İbrahim Abdülkadir Meriçboyu)

kendimizin iyi olması pek bir anlam ifade etmiyor,
    öte yanda seni de kendisine benzetmek isteyen asalak organizmalar ile uğraşıp duruyorsun.

ilk mesajından anladığım problem bu.

Umut'un içinde mut varsa
    Umutsuzluğun da içinde umut

cemal

sosyolojik olarak "bildiğim bütün hayatlar paramparça" tanımına doğru uçarak gidiyoruz,
    zira farklı bir durum olmasının imkanı şu an için görünmüyor.

hazzılın dediği gibi coğrafya değişikliği ile gelecek kültür değişikliği işe yarayabilir,
    farkındalığını da artırmayı denemelisin,
    maalesef yazıldığı kadar basit değil,

iradeni güçlendirmeyi dene hem uzun süre seni oyalayacaktır hem de tahmin edemeyeceğin şekilde dayanıklılık kazanırsın.

basit olarak yemek işlerinden başlayabilirsin,
    sırayla ilkel dürtülerin hepsini yoklarsın.

maddi açıdan bir sıkıntın olmadığını söylemen pek mantıklı değil,
    zira çalışmak zorunda olan herkesin maddi problemleri var olduğunu düşünürüm,
    maalesef ağzımızda gümüş kaşık ile doğmadık,
    yaptığın işi sevmiyor isen sevebileceğini düşündüğün bir işe yönel.

imdilik ahkamımı böyle kestim,
    yazdıklarımın seni mutlu edeceğinin bir garantisi yok,
    zira mutluluk yanılsamadan ibaret ya da nefes arası.

"mutlu olduğun anların bedeli kederle ödenecektir" (hızlandıkça azalıyorum)

biraz da umursamamayı öğren.
    şu yazıdan sonra bu tip konular sıkça açılabilir üstad
    The Dude bunu beğendi.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Hocam sen mutlu olamadığın ve ihtiyacın olmayan o maaşından aylık 2bin bana verirsen, sana hayattan nasıl zevk alınır ciddi anlamda gösteririm, "Lan vay be böyle yaşanıyormuş demekki" dersin.
    Yanlış anlama boş gezen insan değilim, ülke ortalamasının çok üstünde maaşım, ama buna eşit oranla giderim var haliyle borç harç kredi derken yetmiyor meret...
    Çok değil aylık 2bin ekstra gelirim olsa, inan bana hızına yetisilmeyecek tempoda, full aksiyon hayatım olur...

"Mesela nasıl?" mı diyorsun
    En basit örneği her hafta sonu enduro turu fix...
    Yüklerim motora bir çuval kedi/köpek maması, hem gezer hem mazlum mutlu ederim.
    Alın çantanıza envai çeşit hediyelik eşyalar gönlünüze göre, darülacezeye gidin, kimsesis yetişkinleri ziyaret edin, kimsesiz çocukları sevindirin...

Hafta içide zaten iş güç, hafta sonu planı derken ömür geçer...

Sizin mutluluktan kastınız nedir önemli olan o...

Kişi var, bir kırık çöpe çocuk sevinci yaşar, kişi var dünyalara sahip olsa memnun olmaz.
    Sizin amacınız yok, felsefeniz yok, bir yaşam biçiminiz yok.
    İnandığınız bir kültür yok.
    Siz, kimsede ki zorluğu, mutsuzluğu görmeden "En mutsuz benim ulan!" diyen birisiniz muhtemelen.

Bu dediklerimin hepsi boş geliyorsa size eğer, verebileceğim son tavsiye;
    Sessiz sedasız ölmeyecek kadar yaşayıp, bolca uyuyun ve yaşlanmayı ölmeyi bekleyin.
    "Boş dünya" nasil olsa, çekilin köşenize sizde boşverin.

Edit:

Denizci olduğunuzu okudum simdi yorumlarda, o zaman işinizi değişeceksiniz başka sanş yok.
    Yok değişemem derseniz edit yazısından önceki son satırları tekrar okuyun.

Selametle.
    YasinC bunu beğendi.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Montla sıç..
    Son Ütücü, The Dude, MrMud ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

aslında yakın gelecekte çoğu insanın düşeceği duruma erken düşmüşsün. belki de şöyle denilebilir ; erken "farketmişsin". muhtemelen senle aynı durumda olan birçok insan var ama durumun farkında değil.

şöyle ki ; yuval harari'nin 2015 (sanırım) tedx konuşması var, şöyle diyor ; "gelecek" işe yaramayan insanlar topluluğu ortaya çıkaracak. nasıl ki geçmişte dönem dönem insanlık köleler, burjuvalar, askerler, vs gibi sınıflara ayrıldıysa gelecekte de "işe yaramayanlar" gibi bir sınıf ortaya çıkacak ve teknolojinin gelişmesiyle bazı iş kollarını robotlar yapacak ve bu bahsi geçen insanlar hiçbir iş yapmayıp hiçbir işe yaramayacaklar. teknolojinin gelişmesi maalesef insanlığı kötü yönde etkileyecek.

arasıra bana da gelmiyor değil bu düşünceler. ama pek bir çare de gözükmüyor şimdilik. kendi çareni kendin bulacaksın sanırım.

zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300
    İyi ki başlığa yazmışsın Çok ta umrunuzda olmayacak bir konu diye ... Kimsenin derdi sıkıntısı küçümsenemez, bir çocuğun en büyük derdi emziğini kaybetmekken kimisi hastanede yaşam savaşı verir kimisi dağda vatanı savunur. Başkasının hayal ettiği hayatı yaşıyor olabilirsin..

just4techno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper, Sym Fiddle 3
    Herkesin dediklerini tek tek okudum çok güzel yorumlardı terapi gibi gerçekten.
    Bence ya maneviyatını arttırmalısın ya da yaptıklarınla var olmalısın.
    Bende biraz işe yarıyor gibi.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bağcılar'a git.
    The Dude ve MrMud bunu beğendiler.

CagrioneTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX
    Git fakir fukarayı sevindir biraz. Okuyamayan üst baş alamayan insanlar var onlarla zaman geçir ihtiyaçlarını karşıla. Hem onların yüzü gülsün hemde senin.

Vista86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    "Çokta umrunuzda olmayacak bir konu" derken haksızlık etmiş olduğunu en azından kabul et..

Birçok kişi elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış.. Yani yanılmışsın.. İnsanlar umursamış..

Yetmemiş olabilir, fakat birbirimiz için yapabileceğimiz şeyler sınırlı.. Sana çare öneren insanların da bir hayli sıkıntıları var.. Buna eminim..

Fakat bu sıkıntılarla baş edebilmeyi bir şekilde öğrenmişler..

Ben önerecek bir şey bulamadım.. Zaten yeterince önerilmiş..

Motosikleti
    Alıntı capt.ooz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araştırmadığım konu değil tabi daha detaylı video olarak izliycem fakat 1. Ağızdan duymak başka.
    Daha önceki araştırmama göre iyi derece ingilice şartı vardı yapılan sınav sonucuna göre seni alıp yine puanına göre şehir yerleştirmesi yapılıyordu ve en az ön lisans mezunu olma şartı varı yanlış hatırlamıyorsam. Ki son 1 senedir göçmen alımını durdurdu diye hatırlıyorum.
    Az öncede bizim gemideki ruslara sordum aynı şeyi onlarda söyledi özellikle rusların bulunduğu şehir varmış.
    O duyduğun söylentiler var ya, hah işte onların alayı yanlış. Verdiğim linkte devlet sana yolu gösteriyor. Hatta vizeyi bile oradan alabileceğini, konsolosluğun vize vermediğini göreceksin. Benim söyleyebileceklerimden çok daha fazlasını bulacaksın. OKUMAK öğrenmenin ilk adımıdır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)