Kardeş,ortamini,çevreni değiştir,maddi durumunda iyiymiş,başka bir şehire yerleşmek gibi..spor ile ugraş,baliga git,avcilik ile ugras ulen ne bileyim,nevsehire git balona bin..yap birseyler..uzanip yatma evde..
Hee hiç birşey yapmayacaksin,bari parasi olmayip gezmeye,hobilere can atan birisine maddi destek verde sevinsin yavrucak..
Zaten sıkıldığın şeyler arkadaşların da sana tavsiye ettiği şeyler. Yeni şeyler yapmaya kalksan bir süre daha zevk alacaksın ama yine sıkılacaksın bunalacaksın. Bunaldıkça da bunalımlarını unutmak için kendini içkiye ya da başka şeylere vereceksin. İnsan midesini doyurduğu, sağlığını koruduğu kadar ruhuna önem vermezse bunalımların başına gelmesi kaçınılmazdır.
Her türlü ideolojiden, partiden, cemaatten şudan budan ayrı bir şekilde Allah'ın istediği bir hayata yönel. Kur'an'ı al oku yaşa. Çünkü gönüller ancak Allah ile huzur bulur. Çünkü Allah kalıcıdır. Allah'ın verdiği şu geçici zevklerin peşini bırakıp Allah'ın kalıcı olarak sunduğu nimetlere, sonu ölüm olan bir hayatın sonucu olan cennetlere koşmanı tavsiye ederim.
Yapmadım mı sanıyorsun televizyonda çıkan ne olduğu belirsiz hocalara inat bir dönem din üzerine araştırmalar yaptım her akşam oturup kur’an’ı okurdum dahada sorgulamaya başladım. İnancım iyice körelmeye başladı hep dua ederdim allahım yolundan ayırma diye şuan bana tek iyi gelen şey iyilik dini iyi insan olmak bazende namaz kılınca vicdanımı rahatlatıyorum o kadar.
Birşeyler eksik gibi kardeşim,yerine oturmayan taşlar var.
Birisinin Ahını aldın mı?dolayli olarak yetimi öksuzu aglattin mi?
Dediğin herşeyi yaptım denedim sanki bu hayatta yapcak birşey kalmamış gibi geliyor. Gittim tüfek aldım ilk hayvanımı vurduğumda tüfeği attım elimden poligona devam ettim bıraktım. Küçüklüğümden beri dalgıçlıkla uğraşıyordum oda sigaraya başladığımdan beri eskisi gibi olmuyor bıraktım. En kötü şeyleride denedim sırf denemiş olmak için ama ne kadarda yeni birşey bulsan yinede sıkıyor bugüne kadar kalıcı zevk veren birşey bulamadım bilgisayar bağımlısıydım 12-13 senedir oynarım o bile artık sıkıyor. Sigarayı bile bıraktım alkolü bıraktım ama yok yani.
Bir insanı mutlu etmek gerçekten o insandan daha çok mutluluk veriyor fakat bu devirde kimin neye ne muhtacı olduğunu kestirmek güç herkes çakal olmuş. Bir dikiş tutturamadım gitti.
Kalbin huzur bulması ile mutlu olmayı birbirinden ayırmak lazım. Birilerinin sürekli olarak tekrar ettiği gibi Allah dini dünya ve ahiret mutluluğu için göndermedi. Dünya imtihan yeri, sıkıntı yeri, problemlerin asla bitmediği bir oyun ve oyalanma mekanı. Bunları çok iyi kabullenmek lazım. Bu dünyanın aldatıcılığına kanmadan kalıcı mutluluk diyarı olan cennetlere hazırlık yapmak gerekiyor. Çünkü bizi cennetlerin kapısından geçirecek bilet bu dünyada yapılan işlerin karşılığı bize verilecek. Allah da bunu kısaca iman etmek ve ıslah eden işler yapmak olarak tarif ediyor.
Kalbin de vicdanın da huzur bulsun inşaallah.
Kendine bir hedef belirle.
Yaşın daha genç, iyi maaşlı bir işin de var. Mümkünse yabancı gemilerde çalış, maaş daha iyidir hem azmanında öderler diyeceğim ama piyasayı benden iyi biliyorsundur zaten.
Bir yelkenli tekne edinmeye bak. 8-10 metre arası bir yelkenliyi tek başına kullanabilirsin, yani hiç kimseye muhtaç olmazsın. Bir yerden sıkıldın mı, palamarları çöz, ya da demir al git başka bir koya demirle. Kendi kayığınla kimseye bağlı olmadan canın nereye isterse gidebilmek yani amatör denizcilik, dneizciliği gemilerde meslek olarak yapmaktan çok daha farklıdır. İnsanlar sıkıyor belli bir süre sonra sıkıldım dersen istediğin yere gidebilirsin hem tekne aynı zamanda evin de olacağı için giderken evini arkada bırakmamış olursun.
Ama tekney hemen alma.
25 yaşındasın, böyle bir hedef koyarsan önüne, 5 ya da 10 yıl içinde bunu yapabilecek maddi imkann olur. Yani dünyayı dolabilecek sağlamlıkta bir tekne ve gezerken para derdi olmaması için mesela kira geliri getirebilecek istanbulda bir daire alırsan sonra emekli gibi yaşarsın rahat rahat. En fazla 10 yıl sonra 35 yaşında olacaksın, 35 artık hala genç sayılıyor. Kendine böyle bir hedef koyarsan günlük eğlenceler dışında zaten para harcamayı sevmiyormuşsun, çok rahat yapabilirsin.
Herkese çok teşekkür ederim 2 senedir aklımda bu tekne işi çok fazla anlamam gemiye benzemez ama hep düşünmüşümdür ev almayıp bir teknem olsun gezen bir evim olsun düşüncesi hep araştırdım bugüne kadar daha iyi anlayan birini bulduğum zaman istediğim tekneyi alıcam inşallah daha bu yaz ufak bir bot almıştım kendime onda aldığım keyfi hiçbirşey vermemişti ki tekne bambaşka olur benim için yemin ederim keyfim yerine geldi oh be🙏🏻
İyi bir karavanı da düşün. Tekneye göre daha özgür olur, bakımı daha az, fırtınası, batma derdi de olmaz.
Tekne , motor, araba, spor, müzik aktüel bir şeyler bulup kendinizi oyalayabilirsin, günler aylar geçip gider bu şekilde. Benim ise en büyük motivasyonum geriye dönüp baktığında bu dünyaya dikili bir ağaç bırakmış olmak, bir şeyleri düzeltmiş/düzeltmeye uğraşmış emek vermiş olmak. Geldiğimde ki hali ile terk ettiğim günkü hali arasında benim katkım olan bir iyileşme olmalı, güzellikler katmış olmalıyım giderken, gerisi boş.
Düşenin halinden düşen anlar, sana damdan düşen biri lazım. Manevi iç boşluğun var, galiba sol göğsünde bir sancı hissediyorsun , sende biliyorsunki bu sancı maddi olan hiçbirşeyle geçmeyecek , ruhun sana sıkıldığını, bunaldığını söylüyor,Belki çok geç yatıyorsun nekadar uyusanda yine yorgun ve yıpranmış uyanıyorsun.Belkide rahmet pınarını arayan bir damlasın, denize girmekten korkuyorsun,veya Denizin çok büyük ve derin olması seni korkutan, Çölden denize yürüyen insan nasıl denizin kokusunu alırda bir ferahlık hisseder, sende yürü denize korkma, şüpheye düşme kokusu ve ferahlığı sesi geliyorsa deniz ordadır bunda şüphe etme zira herşey görmeyle ispat isteseydi körlerin vay haline, gönülgözü kafa gözünden daha iyi görür...Ehli Sünnet üzerine sohbetler dinlemeni tavsiye ederim. Maddiyat cebini ve mideni doldurabilir, birtakım zevklerini gayrimeşru yollardan sağlamaya yarar ama içindeki boşluğu ve kalb ferahlığını asla sağlamaz.
Muğla taraflarına gelirsen tanışmak,dinlemek isterim seni.
evlen, çocuk yap. hanımın dırdırı başka şeyler düşünmeni engeller.
çocuğun olunca onu senden daha değerli bir varlık olarak göreceksin ve onu korumak için hayatta kalmak gibi bir güdü oluşacak sende.
Benimde öyle manitam var ama pek renk katmıyor hayatıma en büyük zevkim ve hobim motorum çekiyorum Güzelyalıda bir kafenin önüne karı kız kesip biramı yudumluyorum. Bana maliyeti ayda 200lira. Bunu yapmak benim hoşuma gidiyor. Hoşuna giden birşeyler bulsan fena olmaz.
En önemlisi sağlık , bir ay civarı sürekli mutsuzluk hissediyor ve insanlardan izole ediyorsan kendini, doktor yardımını da gözden geçir. Buna ilaveten. .
Spor yap..
''Kız arkadaşım yok belki olsa bir süreliğine hayatıma renk gelir ama ondanda çabuk sıkılan biriyim olsun diye hiç can atmadım.'' Çabuk sıkılacak olsan da boşlama, kavgasız gürültüsüz bi birliktelik ruhsal açıdan iyi gelir..İçini okuyabildigin kadar huzur verecek olursa daha iyi..
''Sanki ülkenin üzerinden uğursuzluk mutsuzluk bulutu geçiyormuş gibi geliyor.'' Bu genel olarak doğru zaten, sebebine sayfalar yetmez.. TV'yi hayatından tamamen çıkart, çevrende mutsuz edenler varsa görüşmeyi kes..Dünyayı çok izlemek yerine, kafana gore takilip ileriye yönelik ekonomik plan oluşturman iyi olacaktir (belki iş planı da dahil buna) ve simdi idare ederken, özel hayatınla ilgili alacagin kararları biraz da zamana yapabilirsin. .
Elindekileri memnun olman gerekiyor bence anlattıklarından, on milyonlarca insan açlık sınırı altında yaşıyor buralarda, üç beş milyon işsiz insan var, işten ümidini kesmiş üniversitesi öğrencileri. Yani gelecek hayali olmayabilecek milyonlar.. İmkanin varsa çevrene yardım et iyi hissettirir. Çalış, kendini gelistir, bahçe işi yap onu sen bilirsin, fakat sakın yatma sıkılıyorum deyip..
Ne kadar doğrudur bilmiyorum, araştırmalara göre insan kariyerinin zirvesinde otuzbeslerinde oluyormuş, daha çok çalışmak için vaktin de var. İmkanin varsa birikim yap, birikim yap ve yine birikim yap, tabii değerlendirmeyi ve yaşamayı unutmadan. Şimdi değil de on onbes yıl sonra faydasını görürsün.İyi kazanıyorsan gerçekten, duruma göre erkenden emekli edebilirsin kendini ! istersen hobi olsun diye iş kur sonra ister otur..Zamana çare yok ve boylelikle zaman kazanacaksın, ölüme çare yok sağlığına dikkat et..Gerisini koyver gitsin..
Selametle,
Meslektendir o...
Denizciliğin eski tadı kalmadı, kaba tabirle b.ku çıktı. Burada sana kim ne tavsiye veriyorsa kâr etmeyecek biliyorum, meslegin insanın hayatını nasıl zapt altına aldığının en güzel örneklerinden biridir denizcilik.
Çok deniz tecrubem yok ama tecrubem kısa da olsa bilirim denizi. Yasattiklarini, izlerini bircok denizci uzerinde gördüm. Zaman zaman gemiye kuru fasulye pilav yemeye, muhabbete çıkardık; içlerinden geçenlerden, ifadelerinden anlardim bazı şeyleri.
26 yaşındayım ben de. Vardiyalı çalışıyorum ve maaşım da kötü. Aynı huzursuzluk bende de var.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)