http://www.motosiklet.net/forum/etki...rupa-turu.html
2016 yazında bu turu gerçekleştirmiştim. Sabah istanbuldan çıktım. Bulgaristana hamzabeyli sınır kapısından girip, transit geçerek akşam üzeri Bükreşe vardım. Daha sonra transfagaraşan geçidinden geçip Braşov'a gittim. Braşov'dan Moldova'ya, oradan da Odessa'ya geçtim. Odessa'dan Vinnytsiya ve Lviv'e geçip oradan Polonya'ya doğru devam ettim.
Kısaca söyleyebileceklerim:
-Sınırlarda hiçbir sorun yaşamadım, kask üzerindeki kamerayı çıkarmayın, işlemler sorunsuz hallediliyor.
-Transfagaraşan mutlaka geçilmesi gereken oldukça güzel bir etap.
-Braşov güzel bir yer, transilvanya ve kont drakula'nın (kazıklı voyvoda) mekanı görülebilir.
-Braşov-Moldova arası yanlış hatırlamıyorsam 11A yoluna girmiştim (Oneşti'den sonra olması lazım) Yol eskimiş beton bloklardan oluşuyor ve inanılmaz bir titreşim var. 100 km fln sonra motorun elcik vidaları döküldü, bende de böbrek taşı fln varsa hiçbirşey kalmadı. Google mapsten yol detaylarına bakın, o yoldan mutlaka uzak durun
-Moldovanın yolları oldukça güzel, kişinevde hiçbir şey yok, uğramaya bile değmez
-Ukraynada Odessa-Kiev otoyolu güzel durumda, Lviv'e gitmek üzere sola döndüğünde ise E50 yolu rezalet ötesi. Araba boyunda çukurlar var, ya yavaş gidip sürekli çukurdan kaçacaksın ve güzergahı 2 günde bitireceksin. Ya da motoru ve kendini parçalamayı göze alıp basacaksın. Uzak durmanızı tavsiye ederim.