Mesela kask alıyorlar 2-3 gün kullanıyor küçük geliyor satılığa çıkartıyorlar
Mesela kask alıyorlar 2-3 gün kullanıyor küçük geliyor satılığa çıkartıyorlar
Yahu adamda karşısındakinin yaşını, tecrübesini, sürdüğü motosiklet sayısını ve hatta zekasını bile sadece forum hesabından anlayabilecek kadar üst düzey bir varlık alametleri var belli ki. Siz ne diye ona cevap verip biz alt tabaka varlıkları ezmesine yol açıyorsunuz. KıRAL sensin deyip geçin.
kardeşim ikinci el kask alabilirsin sorun değil shoei de güzel markadır.. ama üretim tarihi önemli ona bakman lazım ikincisi bir darbe almışmı kask ona bakman lazım dışı kabuğu sağlamdır ama içindeki köpüğü zedelenmişse zaten esas kafanı koruyan o içindeki köpükdür yabancılar macun der o kısımdır oraya bakman lazım.. artıkafana giymen lazım olmaya bilir kafanın ergonomisi kafa yapınla ile uymaya bilir.. yoksa shoei güzel kaliteli markadır.
o açıdan arkadaşların mt al o fiyata tezine katılırım bakmadan alıcaksan git dükkan dan kafana giyip test edip sıfır al .. mt snake carbon elyaf karışımlı olanlar iyi bakmanı bir tavsiye ederim.
ben bu konudan bugün motor büyüdükçe testosteronun da büyüdüğünü anladım..
Kaskların bir raf ömrü ve kullanım süresi vardır, bırakın temiz kullanmayı, kask 3 yıl kutusunda dursa bile ömrü dolar, azten 3-4 yılda bir yeni kask almak tavsiye edilir. kaskların içindeki koruyucu malzemeler zaman geçtikçe kendi kendine koruma özelliğini yitirmeye başlar çünkü. Bu yüzden 2. el kask almayın denir en başta. Kirli saçlarıyla giymiştir falan kısmı işin hijyen tarafı, o da önemli ama süresi dolmak üzere olan kask alınmaz.
ikinci eli çok zora düşmedikçe önermem hiç bir zaman ama alınıcaksada yukarda yazdığım kontollerin yapılması kafaya takılması şart ..
yeni kask satanlarda oluyor ikinci elde.. adam motoru değiştirmiş 5-6 aylık kask daha yeni rengi aldığı motorla uymuyor diye değiştiriyor yada motorun tarzıyla kaskın tarzı uymuyor diye değiştirmek isteyenler oluyor ilk başlarda çok beğenip zamanla buğu ses yada ağırlığından ötürü kafasını boynunu ağrıttığı yorduğu için satanlar oluyor .. artçı kaskı diye alıp artçısıyla yolları ayırıp kask artçısını hatırlattığı için satmak isteyenler olabiliyor böyle belli nednelerden ötürü bir yaşında 5-6 aylık kaskları satanlar oluyor .. ama tabii ne olursa olsun ikinci el neticede uygun rakama almak önemli..
yani 7 yıl rafta kaldıktan sonra alıp kullanamıyor muyuz? bu mantıkla rafta 7 yıl dolarsa sıçtık o kask bitti. o zaman rafa çıktıktan en geç 2 yıl sonra alıp 5 yıl daha kullanıp atmak lazım senin mantığına göre? gerçi son istişare ettiğimiz konu üzerinden düşünecek olursak senin mantığına güvenmek ne kadar doğru bilinmez ama..
Arai diyor, ben demiyorum. Gidip Arai'nin sitesine bakınız.
Arai'yi muhatap almıyorsanız ben ne diyeyim. Oğlunuz değilim.
nereye kadar sabredilecek diye takip ettim.. buraya kadarmış.
Üniversite öğrencisiyim motorumu kendim aldım sigortasını ruhsatını kendim çıkarttım hepsi bir yana kaskımı ekipmanımı da kendim aldım cekette bir nebze ikinci ele kaçılması mantıklı olabilir. ama şöyle bir gerçek var. Bilimsel gerçek bu bu günn okuldaki motorcu arkadaşlar da temiz 2.el kask al dediler. o kask adam akıllı 1 kez yere düştüğünde dış kabuk her ne kadar belli etmese de Koruma yüzde 30 azalıyor. aslında kask görevini tamamlamış ve kafayı korumuş sayılıyor yeni kask alınması gerekiyor gittim bu gün paşa paşa 600 liraya 2018 üretim mt revenge aldım. illa 2000 liralık birşey alacağım dersen kask alana kadar binme motora bekle
Bilgi tamamen yanlış, kimden ve nereden öğrendiyseniz uzak durun. Kaskın kullanım ömrü yoktur, tavsiye edilen optimum kullanma ve raf ömürleri kabuk ve üretim yapısına bağlı olarak markalar tarafından satın aldığınızda kutusunda yer alan kılavuzda yazar. Dünyanın en itibarlı sertifikası olan Snell 20 sene önce testini yaptığı şahit kaskı tekrar teste tabi tutuyor ve kask geçer not alıyor yine. Dayanaksız yorumlara kulak asmayalım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------
Verdiğiniz bilgiler tamamen doğru ancak eklememiz gereken kelime ''tavsiye edilen kullanım ömrü'' yani bir dayanağımız veya delilimiz yok bununla alakalı yalnızca ortalama 5-7 yılda bir kasklarınızı yenileyiniz diyorlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)