SGK düzenli ödeme indirimi (MUHASEBECİ motosikletçilerden yardım talebi)
Reklamlar
-
15-20 yıldır işyerimizde çalışanların SGK primlerini düzenli olarak hiç aksatmadan yatırıyoruz.
Paramız olmadığı zaman olmuyormu oluyor tabiki.
O zamanlarda bankadan kredi çekip yatırıyoruzki devlete ve çalışanlarımıza borçlu kalmayalım.
Bu bağlamda işyerimizin SGK prim ödemelerine %5 lik indirim uygulanıyor. (SGK tarafından)
Bu akşamsa arkadaşlarım bir şey farketmişler. Henüz tam inceleyemedim konuyu.
Diyorlar ki;
SGK primlerini genelde ay sonu gelmeden ayın 26-27 si gibi yatırıyoruz.
SGK da %5 düzenli ödeme indirimi uyguluyor.
Ama ayın son gününe denk gelen 30'u veya 31'inde yatırınca SGK,
%5 + %X şeklinde extra bir indirim daha uyguluyor diyorlar.
Bana burada bir terslik var gibi geldi.
Bilen veya benzer şeyle karşılaşan varsa ve bilgi verebilirse çok memnun olurum.
Okuma sabrını gösterdiğiniz için teşekkürler,
Sağlıcakla Kalın
Not:
Normalde bu sorunun cevabını yarın SGK dan öğrenme şansım var.
Ancak çok kafama takıldı ve belki her akşam forumu okuyanlardan,
konuyu bilen biri vardır diye buradan sordum.
(Taktım kafaya bu gece internette bir cevap aranıp duracağım artık )
Reklamlar
-
-
brody adlı üyeden alıntı
Bu indirim şirket ortakları için. Şirket çalışanlarına geçerli değil.
Bizde SGK lı şirket ortağı yok.
Benim merak ettiğim şu;
SGK, çalışanların primlerini düzenli ve zamanından önce gecikmeye girmeden ödediğimiz için bize zaten %5 indirim uyguluyor.
Ama ayın son günü (30 u veya 31i ay kaç çekiyorsa , son günü) ödeme yapınca,
hem %5 indirim yapıyor, hemde ayrıca bir indirim daha yapıyor (%sini hesaplamadım daha).
Neden???
Ama bu %5 in dışındaki ekstra indirimi, primleri ayın diğer günlerinde, hemde
daha erken zamanda yatırmamıza rağmen uygulamıyor.
O günler yatınca sadece %5 indirim var.
Konu biraz ilginç.
Benim aklıma iki seçenek geliyor.
1. Arkadaşlarım başka bir indirimle karıştırıyorlar. O indirim SGK'ya ait değil.
2. SGK'nın veya bankanın sisteminde bir sorun var.
Bankanın sisteminde sorun olsa eksik prim yatmış olur, sistemde görünür, %5 indirimimiz iptal edilirdi.
Bu durumda SGK sisteminde sorun var. Bunu bildirip eksik alınan bedelleri bir an evvel ödememiz gerekir.
Aksi halde aradan 20 yıl bile geçse bu eksik bedeller bizi veya mirasçılarımızı bulur.
-
benim konuyla ilgili bilgim yok arama yapınca çıkanı paylaştım.
-
%5 indirim düzenli ödemelerde uygulanan indirim. Bu indirime ek olarak iş yerinizde çalışan kişi başına 99.90 TL asgari ücret desteği uygulanıyor. Bu indirimin düzenli ödeme ile alakası yok yalnız. Düzenli ödemeseniz de bu indirim uygulanır. Söz konusu indirim söylediğiniz gibi ay sonuna doğru banka sistemlerine yansıyor. Yani ayın 10 unda sgk priminizi ödemek isterseniz indirimsiz ödersiniz. İndirimsiz ödemeniz halinde sonraki ay iki aylık indirim tutarı kadar indirim uygulanır. Yani erken ödediniz diye indirim hakkınız güme gitmez. Daha detaylı açıklama aşağıdaki linkte mevcut.
https://www.sgkrehberi.com/haber/78076/6661-sayili-tesvik-kanunu-neler-getiriyor.html
-
YZFR25 adlı üyeden alıntı
%5 indirim düzenli ödemelerde uygulanan indirim. Bu indirime ek olarak iş yerinizde çalışan kişi başına 99.90 TL asgari ücret desteği uygulanıyor. Bu indirimin düzenli ödeme ile alakası yok yalnız. Düzenli ödemeseniz de bu indirim uygulanır. Söz konusu indirim söylediğiniz gibi ay sonuna doğru banka sistemlerine yansıyor. Yani ayın 10 unda sgk priminizi ödemek isterseniz indirimsiz ödersiniz. İndirimsiz ödemeniz halinde sonraki ay iki aylık indirim tutarı kadar indirim uygulanır. Yani erken ödediniz diye indirim hakkınız güme gitmez. Daha detaylı açıklama aşağıdaki linkte mevcut.
https://www.sgkrehberi.com/haber/780...getiriyor.html
Ben biliyordum forumdan bu akşam bir cevap geleceğini
Zahmet verdim. Çok teşekkürler.
Şimdi rahat rahat eve gidebilirim
Not:
Benim aklıma teşvik hiç gelmediği için o konuya hiç bakmadım.
Zaman zamanda olsa, geçici çalışan, kazıcı, taşıyıcı gibi kişileri işe başlamadan hemen sigortalı yapıyoruz.
Haftanın belli günleri gelen temizlikçimiz de sigortalıdır.
Çok büyük bir ihtimal ayın son günü yaptığımız bir iki prim ödemesinde tesadüfen toplu teşvik mahsuplaşması yapıldı.
Tekrar teşekkürler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------
Adminler konuyu kapatabilirler.
Aradığım cevabı @YZFR25 adlı kullanıcının yardımıyla buldum.
-
Muhasebeci elemanıyım.Sgk yı zamanında ödersen indirim var ama ayın 30-31 i gibi birşey yok.Yani ay başındada ödesen ay sonundada ödesen aynı para.
Bir diğer mavzu var.Sgk nin adam başı 100 tl gibi bir indirimi var.Bu indirim son zamanlarda geç çıkmaya başladı.Yani önceden aynı 10 unda falan çıkıyordu şimdi ise ay sonlarında falan çıkmaya başladı.Diyelimki ayın 10 da indirim çıkmadan ödedin.İndirimin iptal olmuyor diğer aylarda fazladan çıkıyor.
Bir diğer konu ise bu ay ssk nın adam başı 100tl indirimi bitti.Eğer asgari ücret komisyonu 100tl lik indirimi devam ettirmez ise o inidirim iptal olacak.Buda asgari ücretin belirlendiği zaman tahminen bu ay sonunda belli olacak.
-
korayuzuner1 adlı üyeden alıntı
Muhasebeci elemanıyım.Sgk yı zamanında ödersen indirim var ama ayın 30-31 i gibi birşey yok.Yani ay başındada ödesen ay sonundada ödesen aynı para.
Bir diğer mavzu var.Sgk nin adam başı 100 tl gibi bir indirimi var.Bu indirim son zamanlarda geç çıkmaya başladı.Yani önceden aynı 10 unda falan çıkıyordu şimdi ise ay sonlarında falan çıkmaya başladı.Diyelimki ayın 10 da indirim çıkmadan ödedin.İndirimin iptal olmuyor diğer aylarda fazladan çıkıyor.
Bir diğer konu ise bu ay ssk nın adam başı 100tl indirimi bitti.Eğer asgari ücret komisyonu 100tl lik indirimi devam ettirmez ise o inidirim iptal olacak.Buda asgari ücretin belirlendiği zaman tahminen bu ay sonunda belli olacak.
Teşekkür ederim.
Bugün kontrol ettik. Tamamen sizin de söylediğiniz sebepten bazı aylar %5 düzenli ödeme üzerine sanki ekstra indirim gelmiş gibi algılanmış.
Ayın son günü ödemede tesadüfen üzerine denk gelince sanki ayın son günü ödeyince %5 e ilave indirim var gibi algılanmış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)