Öz_Musti adlı üyeden alıntı
Scotty ve Über'de denetim ve ceza var. Über sürücüsünü şikayet ederseniz ve kanıtlarsanız Über sürücüsü biter. Über sürücüsü sizi dolaştıramaz, kaabul edip geldiyse mesafe beğenmemezlik yapamaz. Scotty ve Über'e sanal kart tanımlar, gideceğiniz yere vardığınızda "Hadi hayırlı işler" der elini kolu sallar inersin, sistem karttan çeker. 50 lira verince, sen 5 lira verdin, bozuk yok, üstünü helal et olmaz. 3 ay sonra bile, nereden bindin, nereye kaça gittin kayıt tutulur.
BEn Über'le Kadıköy'den Bakırköy'e gittim. Avrasya tüneli geçiş parası alındı. Ama şöför e-5 ten gitti. Über'e ertesi gün söyledim, sonraki gün inceleyelim dediler, sonraki gün inceledik, evet tüneli kullanmamışsın paranı verecez dediler, sonraki gün param hesapta. Şöförden fazla parayı kesmişler.
Aynı denetim ve cezayı taksiciye de yap, hepsi mum olur. Bülbül olur, filinta olur.
Aynı denetimsizlik ve ceza vermemeyi Über'e yap, aynı Über şoförü barzoluğa döner. Tüm pislikler orada olur. Burada temel konu etkili denetim, acıtıcı ceza.
Her şeyi devletten bekleme derler. Doğrudur. Ama denetim ve cezayı devletten beklemeliyiz.