SIFIR ALDIĞIM MOTOR SİBOP KESTİ.
Reklamlar
-
Motorum Kuba Çita 180r Gold 2018 daha motorsikleti alalı 20 gün oldu şuan 120 kilometrede, E-5te ilerliyordum 80-90 km hızla dördüncü vitesteydim devirim 4,5 - 5'di. Bi anda motorun üzerinde kontağı çekilmiş gibi motor yavaşlamaya başladı hızım 60-65 oldu hemen debriyaja bastım kendimi emniyet şeridine attım ardında istop etti tekrar çalıştırmaya çalıştım marş alıyor ama çalışmıyordu hatta vurdurmayı bile denedim çalışmadı. Çekici ile garajıma getirdim motorumu sibop kesmiş dediler. Yarın aldığım bayiye gidicem motoru geri verip ya sıfırını yada para iadesi isteyeceğim. Sıfır motor sibop kesermi yada sizce başka bir sıkıntımı oldu?
Reklamlar
-
çan çin çon....
yarın gittiğinde bayii kabul etmicek ne paranı nede sıfır motoru alıcaksın.
tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsin.
-
Geçmiş olsun, can aıkıcı bir durum. Şükür canınıza bir şey olmamış. gelişmelerden haberdar et bizi kardeşim
-
Bakalım bayi olumlu konuştu belli olmaz. Tanınmış bir firma diye orayı tercih etmiştim yinede yorumun için teşşekkürler.
-
IRau adlı üyeden alıntı
çan çin çon....
yarın gittiğinde bayii kabul etmicek ne paranı nede sıfır motoru alıcaksın.
tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsin.
sanki hondaya yamahaya gidince kabul edecekler gibi yazmışsın,,hepsi aynı mok hiç biri kabul etmez,hakkını illa yasal yoldan arayacaksın burda böyle
çan çin çonun iyi bi tarafıda hiç olmazsa parçaların fiyatı ucuz can yakmıyor,ucuz yollu yaptırabilirsin,yamahada aynı durum olsa ocağın söner
inşallah arkadaşın satın aldığı bayii yamuk yapmaz
-
YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı
sanki hondaya yamahaya gidince kabul edecekler gibi yazmışsın,,hepsi aynı mok hiç biri kabul etmez
Neden kabul etmezler daha motor 120 kilometrede ben buna nasıl zarar verebilirim ? Yanlış anlama ilk defa böyle bir sıkıntı yaşadığım için soruyorum
-
sıfır motor aldım geçen aylarda. alır almaz ilk bakımına bile gitmedim garantiyi bozdum,kendim yapıyorum bakımını. çünkü garanti gerekecek durumda direk kullanıcı hatası diyecekler. sana diyecekleri şu ''rodajdaki motoru uygun devir aralığında kullanmadığın için kullanıcı hatası''
-
melez adlı üyeden alıntı
sıfır motor aldım geçen aylarda. alır almaz ilk bakımına bile gitmedim garantiyi bozdum,kendim yapıyorum bakımını. çünkü garanti gerekecek durumda direk kullanıcı hatası diyecekler. sana diyecekleri şu ''rodajdaki motoru uygun devir aralığında kullanmadığın için kullanıcı hatası''
İlk defa sıfır olarak motorsiklet aldım bana firma rodajla alakalı bir kelime bile etmedi hatta ben forumda aldığım gün başlık açtım rodajını nasıl düzgün yaparım diye tanıdık ustalarımada sordum motoru zorlamadım düzgün kullandım benden kaynaklanan bir hata değil.
-
MotoCG adlı üyeden alıntı
Neden kabul etmezler daha motor 120 kilometrede ben buna nasıl zarar verebilirim ? Yanlış anlama ilk defa böyle bir sıkıntı yaşadığım için soruyorum
kardeş sana her türlü katılıyorum,yanlış anlama
ama ülkemizdeki aklına gelen her firmanın kafa yapısı böyle,malı sattıktan sonra bedavadan bişey yapmak hiç birinin işine gelmez,motoru zorladın der,kompresöre bindirdin der,aşırı yük koymuşsun der,der oğlu der,bir yolunu bulur kullanıcı hatasına sokmak için ellerinden geleni yaparlar,buna hondada yamahada dahil,sen en kötü ihtimali göz önüne alarak hakkını ara tabii ama normalde onarımı ücretsiz yapmaları gerekir,olmazssa tüketici mahkemelerine gidecen başka yolu yok
-
17 Aralık 2018, 18:28
kardeş sana her türlü katılıyorum,yanlış anlama
ama ülkemizdeki aklına gelen her firmanın kafa yapısı böyle,malı sattıktan sonra bedavadan bişey yapmak hiç birinin işine gelmez,bir yolunu bulur kullanıcı hatasına sokmak için ellerinden geleni yaparlar,buna hondada yamahada dahil,sen en kötü ihtimali göz önüne alarak hakkını ara tabii ama normalde onarımı ücretsiz yapmaları gerekir,olmazssa tüketici mahkemelerine gidecen başka yolu yok
Estafurullah sende beni yanlaş anlama öncelikle yorumun için sağol, ama ben onarımını istemem sıfır aldığım araç böyle bi sıkıntıyı neden yapar? Ben para iadesi yada sıfırını talep edicem dediğin gibi büyük ihtimal sıfıra sıfır geri yollıycaklar bizi mahkemelerde uğraşıcaz.
-
17 Aralık 2018, 18:33
Estafurullah sende beni yanlaş anlama öncelikle yorumun için sağol, ama ben onarımını istemem sıfır aldığım araç böyle bi sıkıntıyı neden yapar? Ben para iadesi yada sıfırını talep edicem dediğin gibi büyük ihtimal sıfıra sıfır geri yollıycaklar bizi mahkemelerde uğraşıcaz.
sıfırını vermezler emin ol,sen ücretsiz onarımını yaptırsan öp başına koy ama sıfır işi veya para iadesi zor,,birde mahkeme işine girersen çok uzun bir süreci göz önüne almalısın,yıllar bile sürer,kazanırsın ama bu süreç ömrünü yer bitirir,ben olsam en son çare onarımı kabul ederdim,,tabii senin bilecğin iş
tabii motorunuda öyle bekleticeksin
-
17 Aralık 2018, 18:34
sıfırını vermezler emin ol,sen ücretsiz onarımını yaptırsan öp başına koy ama sıfır işi veya para iadesi zor,,birde mahkeme işine girersen çok uzun bir süreci göz önüne almalısın,yıllar bile sürer,kazanırsın ama bu süreç ömrünü yer bitirir,ben olsam en son çare onarımı kabul ederdim,,tabii senin bilecğin iş
Onarımını kabul etsem tekrar böyle veya başka bir problem çıkmayacağını nasıl bileceğim çok kararsızım yarın görelim bakalım.
-
17 Aralık 2018, 18:38
geçmiş olsun. sıfır motor nasıl sibop keser ya!
direkt para iadesi iste.
-
17 Aralık 2018, 18:39
motor yatak sarıp kitlese falan tamamda,sibop kesmesi basit bir problem,2-3 saatte yapılacak bişey,ben olsam bu sürece girip hasta olamam
-
17 Aralık 2018, 18:41
hokahey adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun. sıfır motor nasıl sibop keser ya!
direkt para iadesi iste.
Çok sağol, öyle yapıcaz bakalım gelişmeleri yazıcam buraya.
-
17 Aralık 2018, 18:41
Onarımını kabul etsem tekrar böyle veya başka bir problem çıkmayacağını nasıl bileceğim çok kararsızım yarın görelim bakalım.
sibop kesmesi büyük ihtimal malzemnin döküm hatasından kaynaklanır,bu sibopların iyisi kötüsü var,iyisinden takarlarasa bişey olmaz,zaten bu olaydan sonrada onlar kötü bişey takmaya cesaret edemezler
-
17 Aralık 2018, 18:44
sibop kesmesi büyük ihtimal malzemnin döküm hatasından kaynaklanır,bu sibopların iyisi kötüsü var,iyisinden takarlarasa bişey olmaz
Hocam peki siboplar kalitesiz kırıldı kırılırken kapaklara zarar vermişse veya başka parçalarıda bu şekildeyse çok soru işareti oluşuyor insanın aklında
-
17 Aralık 2018, 18:47
alakasız olcak ama motoru nereden aldınız
-
17 Aralık 2018, 18:48
alperal adlı üyeden alıntı
alakasız olcak ama motoru nereden aldınız
Hocam yarınkı gidişat olumsuz olursa firma ismini yazacağım ama eğerki bizi yanıltır baş ağrıtmadan sıkıntımızı giderirlerse hiç leke düşürmeye gerek yok.
-
17 Aralık 2018, 18:57
Hocam peki siboplar kalitesiz kırıldı kırılırken kapaklara zarar vermişse veya başka parçalarıda bu şekildeyse çok soru işareti oluşuyor insanın aklında
sökülünce çıkar maydana ama başka yerlere zarar geleceğini sanmam,basit tip motor
eger tamir olayına karar verirsen sökülürken başında durki ne olup bittiğini göresin,,zaten bikaç saatte teslim ederler sana
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)