Merhaba.
Motorsiklet ehliyetimi alalı yaklaşık 3 sene oldu fakat daha önce hiç kendi motorum olmadı. Sadece çok kısa süreliğine vitesli motorlar ile Kırıkkale içinde kuryelik yaptım. Onun haricinde hiç bir tecrübem yok.
Kırıkkale Üniversinde okuyorum, okul evime yaklaşık 5 km ve okulu bitirmeme yaklaşık 2 sene var.
R25 daha ilk çıktığı günden beri hayalim diyebilirim. Elimde yaklaşık 28bin civarı bir bütçe var ve bunun yaklaşık 3.5 bin lirasını ekipman için ayırdım. Chopper tarzı motorsikletler dikkatimi pek çekmiyor, dikkatimi çeken tek motorsiklet supersport. Motorsiklete tamamen zevk için bineceğim ve aynı zamanda kışın da bineceğim. Okul zaten evime 5 km olduğu için yerde kar olmadığı sürece okula motorsiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Dediğim gibi bu R25 motorsikleti tamamen zevk için alıyorum, ihtiyacım olsa daha uygun fiyata bir motor alırdım.
Okulumun bitmesine 2 sene var ve mezun olduktan sonra büyük şehire yerleşeceğim için en azından maddiyatımı toparlayana kadar motorsikletimi satıp araba alacağım.
İnternette abs'siz 2016 R25'lere baktığım zaman 20 bin kilometrede kazasız ve temizleri yaklaşık 19 bin lira civarında gözüküyor, fakat bugün başlatılan kampanya ile:
ŞİMDİ DESTEK ZAMANI
2017 model sıfır R25'lerin fiyatı 21.500'e düşmüş gözüküyor. Arada yaklaşık 2 bin lira oynayınca da hiç 2. ele girmeye gerek olmadığını düşündüm. Fakat ortada şöyle bir durum var. Benim elimde ekipmanı da çıkınca 25.000 civarı bir para kalacak, ben bu para ile sıfır kilometre ve yeni kasa abs'li R25'i satın alabiliyorum.
Sonuçta bu motorun 3 sene önce sıfır kilometresi 13.500 liraydı şimdi 26 bin lira. Yani gözüküyor ki piyasa her zaman yükselecek. Ben de motorsiklete 2 sene bineceğim ve 2 sene sonra satarken kilometresi ne kadar düşük olursa benim için o kadar iyi olacak. Yanlış düşünüyorsam söyleyin ben 21. 500 liraya abs'siz R25 alırsam da 25.500 liraya abs'li R25 alırsam da iki sene sonra sattığım zaman ya kar edeceğim ya da maksimum 2 bin TL zarar edeceğim. Hal de böyle olunca hazır bir motosiklete bu kadar para vermeyi kafayı koymuşken az daha verip abs'li alayım en azından canıma bir zarar gelmesin diye düşünüyorum. Çünkü en başta bahsettiğim gibi tecrübem yok.
Yanlış düşündüğüm yer varsa lütfen yardımcı olun. Hepinize teşekkür ederim, iyi günler.