CBR 250 Uzun yol performansı / kısaca kullanıcı deneyimim
Reklamlar
-
5 Yıldır 10'dan fazla farklı marka model motosiklet sahibi oldum 2 tane 600cc dahil. Yalnız şuanki motosikletim cbr250'nin uzun yol performansı gerçekten beni çok şaşırttı. Ortalama 130kmh ile seyredip sollamalarda 140/150 lere çıkabiliyorum üstelik 4 litrenin altında bir yakıt tüketimi ile. 600cc ilede bu hız bandında seyrediyordum. Oturuş pozisyonu çok rahat, Ankara/Osmaniye yaptım sele rahatsızlık vermedi amortisörlerde yeterince rahat ve bakım masrafları çok düşük. Gezmeyi seven dostlara tavsiye ediyorum.. 1200GS'sizde gezilebiliyor
Reklamlar
-
Merhaba. Bende de cbr 250r var ve uzun yol yapıyorum fakat bir müddet sonra titreşim beni rahatsız ediyor buna nasıl bir önlem aldınız? Hangi yağı kullanıyorsunuz ?
-
geçen yıl haziran ayında istanbul-ordu 910km 11 saatte gitmiştim.
[IMG][/IMG]
-
reclusive adlı üyeden alıntı
Güzel ortalama, ben de uzun yollarımda (hassas toto dinlendirmek için 1-1,5 saatte bir 5-10dk'lık sigara su yemek wc benzin vs molalarıyla) ort. saatte 80km tutturdum hep. Demek ki yardırmazsan genel ortalama böyle oluyor...
-
Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin hepimize.
Bende ninja 250r ile uzun yol yapıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum. Cbr'dan farkı çift silindir olması. Çok konforlu, yakıtı çok güzel, oturuş pozisyonu rahat. Çok memnunun bi süre daha devam edicem bununla. Motorlarımızın tek sıkıntısı bagaj
-
Birkan07 adlı üyeden alıntı
Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin hepimize.
https://i.hizliresim.com/7akLPP.jpg
Bende ninja 250r ile uzun yol yapıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum. Cbr'dan farkı çift silindir olması. Çok konforlu, yakıtı çok güzel, oturuş pozisyonu rahat. Çok memnunun bi süre daha devam edicem bununla. Motorlarımızın tek sıkıntısı bagaj
Ninja 250r Tam 3 kez alıp bindim 3'üde harikaydı.Biraz gazlayınca fazla tüketimi dışında taş gibi motordur. Allah kaza bela vermesin
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------
E.Yzr adlı üyeden alıntı
Merhaba. Bende de cbr 250r var ve uzun yol yapıyorum fakat bir müddet sonra titreşim beni rahatsız ediyor buna nasıl bir önlem aldınız? Hangi yağı kullanıyorsunuz ?
Bunu değişken sürüş tarzıyla çözebilirsiniz. Yani sürekli cbr'ın doğal oturuş pozisyonu dike yakın pozisyonda durmayın ara ara gaz açıp oturuş eğiminizi değiştirerek seleye temas eden yüzeyi dinlendirmiş hemde farklı titreşim şiddetiyle vücudunuzu girdiği etkiden kurtarabilirsiniz.
Motul 7100/5100 hangisi denk gelirse bunun dışında yağ kullanmıyorum
-
Bende 2017 Cbr 250 sahibiyim zaten heryer radar dolu gideceğimiz hız az çok belli o yüzden yüksek cc motora gerek yok diye düşünüyorum. Bi ara bu yamahanın kampanyasında aldanıp r25 mi alsam üzerine az daha koyup dedim ama sonra cok mantıksız geldi 2017 cbr yi satıp 2017 r25 e geçmek belki 2018 olsa düşünebilirdim. Sözün özü cbr candır. Ah bide servisler daha düzgün olsa keşke. İstanbul harici birçok servis bisiklet tamircisi gibi çalısıyor istisnalar dışında... Bu durum tüm markalar için geçerli bu arada sadece Honda değil hatta bisiklet tamircisi bile olamayacak nitelikte kawasaki servisi gördü bu gözler.
-
Selamlar, bende birkaç sefer Bulgaristan 'a gittim cbr ile ve artçılı olarak 500km, titreşimden biraz rahatsız oldum açıkçası ama artçılardan hiç şikayet duymadım.
Yakıt iyi, gidiş iyi daha büyük motosiklet kullanmadım ama dengede iyi bana göre, hele o virajlarda çok zevk alıyorum bu cbrla.
Kazasız nice uzun yollar herkese.
-
harun27 adlı üyeden alıntı
Bende 2017 Cbr 250 sahibiyim zaten heryer radar dolu gideceğimiz hız az çok belli o yüzden yüksek cc motora gerek yok diye düşünüyorum. Bi ara bu yamahanın kampanyasında aldanıp r25 mi alsam üzerine az daha koyup dedim ama sonra cok mantıksız geldi 2017 cbr yi satıp 2017 r25 e geçmek belki 2018 olsa düşünebilirdim. Sözün özü cbr candır. Ah bide servisler daha düzgün olsa keşke. İstanbul harici birçok servis bisiklet tamircisi gibi çalısıyor istisnalar dışında... Bu durum tüm markalar için geçerli bu arada sadece Honda değil hatta bisiklet tamircisi bile olamayacak nitelikte kawasaki servisi gördü bu gözler.
Kesinlikle. Cbr250 ile dahi yasal hızın neredeyse 2 katı hızla seyir edebiliyorken daha yüksek hacme gerek yok denilir ama nefs durmuyo işte. Keşke eski 4 silindir 250rr lar üretilse veya yeni kasa 2lindirli olanı gelse :/
-
14 Aralık 2018, 19:18
Ros1n2 adlı üyeden alıntı
Kesinlikle. Cbr250 ile dahi yasal hızın neredeyse 2 katı hızla seyir edebiliyorken daha yüksek hacme gerek yok denilir ama nefs durmuyo işte. Keşke eski 4 silindir 250rr lar üretilse veya yeni kasa 2lindirli olanı gelse :/
hocam büyük motorun olayı çok farklı bence. cbr 250 ile 120kmh hızda ilerlerken 150kmh hıza çıkmak belli bir süre alacaktır. 10 saniye gibi. büyük cc de ise gaz kolunu çevirdiğiniz andan itibaren 3 saniye içinde motor 180 üzerine çıkıyor. son hızlar yanıltmasın büyük cc nin olayı çabuk hızlanmasıdır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)