Motorsiklet silindir sekman değişimi yardım
Reklamlar
-
Arkadaşlar forumda aktif birisi değilim motosikletim yağ yaktığı için silindir sekman değişimi yapmak istedim fakat herşeyini svkmüşken enson silindir kısmında takılı kaldım yardım edebilecek olan var mı silindirin içinde bulunduğu gövdenin adına ne denir bilmiyorum sol tarafında iki vida var 8 anahtarla tutulabiliyor ama dönmüyor yalama yaptı sayılır onları nasıl çıkarabiliriz
Reklamlar
-
foto koysaydın çok daha iyi olurdu
-
resimag.com/p1/841c2b5ee5.jpeg
Yükledim linke
-
Lokma yada yıldız anahtarla bi dene. O olmazsa düz tornavidayı açılacak yöne denkgetirip vura vura çıkar. Oda olmazsa tornacı yolu gözüktü sana.
-
Lokma yıldız hiçbiri olmadı tornavida ile vurdum gene olmadı ispiral ile kessem ne olur
-
Msty42 adlı üyeden alıntı
Lokma yıldız hiçbiri olmadı tornavida ile vurdum gene olmadı ispiral ile kessem ne olur
Onu yaparsan tornacı bile zor çıkarır. Kafası duruyorken götür tornacıya. Yada kaynak makinan varsa o cıvatanın üstüne başka bi cıvata kaynat. Onu çevir. Tornacıda böyle söküyor zaten. Biraz çekiçle tıklat önce.
-
oraya spiral girmez,yan tarafları bozarsın,bir numara küçük lokmayı vura vura bozuk cıvatanın başına zorla takacak ve sökeceksin
yada cıvatanın kafasına biraz büyük somun koyup somunun ortasındaki delikten içten somunla cıvatanın kafasını birbirine kaynak yapacaksın ve somunu sökeceksin haliyle cıvatada çıkacak
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
yakınımda falan olsan veya motoru getirsen ben çıkarırdım sana,her çeşit takım var bende kaynak makineside dahil
resimag.com/p1/841c2b5ee5.jpeg
-
keski çekiçle 2 tık vursan sökülür.Önce civatanın başını kesinin tutunabileceği şekilde yarık oluştur. Sonra söküm tarafına doğru keski/tornavida ne varsa elinde çekiçle tıkla. Silindir segman değiştirirken silindiri elindeki piston ölçülerine göre alman gerekiyor. Pistonunu ölçtün mü ? Sente ayarını falan geri toplarken yapabilecek misin ?
-
Usta o cıvata kaynak tutmaz demişlerdi tutar mı kaynak var bende yapsam
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
Sente ayarını felan yapabilirim sıkıntı yok usta o konuda pistonu da zaten eskiyi götürüp yenisini ona göre alcam internetten takma videolarına felan baktım yani sor bişey gözükmüyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------
Kaynak tutarsa kaynak yapayım usta ben en son o iki vida kaldı onlar nasıl çıkmıyor anlamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
Ustalar Bi de o iki vida arasında düz tornavida ile dönebilen Bi yer var o ne işe yarıyor
-
12 Aralık 2018, 23:08
civatalar kaynak tutar merak etme oraya çelikten başka cıvata takılmaz zaten,yapabiliyorsan yap
-
12 Aralık 2018, 23:10
Peki o iki cıvata arasında tornavida ile dönebilen Bi yer var o ne işe yarıyor
-
12 Aralık 2018, 23:11
Orayı ayarlı pensede açar, kaynakta tutar 8 lik civata torkuda azdır her türlü açarsın.
-
12 Aralık 2018, 23:25
Acmıyor usta ya donmuş resmen o kısmın boyası bile atmış Bi değişik 2010 model motor ilk defa açılıyor ondan galiba[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
Bu işaretli yer ne işe yararıyor
http://www.resimag.com/d194eef0e9.jpeg
-
12 Aralık 2018, 23:59
Civatanın dibine kutsal su WD-40 sıkıp biraz bekle, daha kolay sökülür.
-
13 Aralık 2018, 12:47
Etki etmedi o her zaman işime yarardı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------
Yok mu bilen biri
-
13 Aralık 2018, 13:34
kardeşim,sana yapılabilecek herşeyi yazdık,söyledik,başka şekli yok bunun,getir bana 3 dakikada ikisinide söker veririm sana ,,sen yapamıyorsan ne diyelim
ozaman getir bir motor tamircisine baksın çaresine,,kime götürürsen götür bizim yazdığımız sekillerden biriyle deneyip açacaktır
-
13 Aralık 2018, 15:48
Civatanın girdiği şanzımanın ısıtılması gerekir. Civata başına aleminyum folyo ile sar alt kısmı ısıt sonra Lokma ile sökülmesi lazım. Öncesinde lokmanın boşluksuz oturduğuna emin ol.
-
13 Aralık 2018, 21:28
Deneyecek fırsatım olmadı yarın deneyip buraya yazarım kardeşim o kadar beceriksiz değiliz şükür
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------
Bu da mantıklı geldi usta azda olsa Bi esneme yapar
-
14 Aralık 2018, 07:40
açık ağız yerine yıdız anahtar ile denersen sıyırmadan çıkartırsın
-
14 Aralık 2018, 09:39
Zincir gerginin ordaki somunları diyosuz heralde
Orası için ufak lokma takımı gerekiyor.
Zor yerde,Başka türlü olmaz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)