kışın motosiklet saklamak
Reklamlar
-
kamelya tarzı sadece üstü kapalı bir garaj var yanları açık. motosiklette bez örtülerle kapalı. lastiklerin altında tahta var yerden 5 cm yüksekte. ne yapmalıyım? kışın Kastamonu da kar bela vs binmek imkansız. nasıl saklamalıyım ek bir branda almalımıyım naylon?
Reklamlar
-
Yağmur, su vs gelmiyorsa bence ek brandaya gerek yok. En kritik şey akü. Soğuk havada çabuk boşalır. Aküsünü söküp evde saklarsan, iki haftada bir şarj edersen hiçbir sorun kalmaz.
Birde aman dikkat, dışarıda kalan motora hırsız falan dadanabilir, sağlam ve kaliteli zincir+kilit ne varsa tak, iyi sabitle.
-
* Lastik basınçlarını 8-10 psi yükseltin, böylelikle lastikleriniz şekil bozukluğuna uğramayacaktır (kullanmaya başlamadan önce mutlaka basınçları olması gereken seviyeye ayarlayın)
* Yakıt deposunu ağzına kadar benzin ile doldurun. Böylelikle depo içi paslanmayı önlemiş olursunuz.
* Zincir ve yağlanması gereken yerlere ek olarak kromajlı kısımları da yağlı bir bezle silip bırakın.
* Motosikletinizi kapatmadan önce akü kutup başlarını sökün, yanlışlıkla temas etmeyecek şekilde durduğundan emin olun.
* Ön ve arka tekerlere alınabilecek tüm hırsızlık tedbirlerini kullanın, gerekirse abartın...
* Motosikleti sarıp sarmalamadan önce kuru olduğundan emin olun.
* Motosikletinizi (varsa) önce kendi brandası ile sıkıca kapatın. Ardından naylon v.s. ile sıkıca sarıp ip ve lastikle sıkılaştırıp saklayın.
Bu şekilde bıraktığınızda olası riskler en aza inmiş olacaktır.
-
Şükür hırsızlık neredeyse yok denilen bir yerdeyim. Seneye sezona benzini bosaltip yeniden almam gerekirmi?
-
EUOGLU adlı üyeden alıntı
Şükür hırsızlık neredeyse yok denilen bir yerdeyim. Seneye sezona benzini bosaltip yeniden almam gerekirmi?
Yok, bizzat denedim, 3-4 ayda benzine hiçbir şey olmuyor.
-
EUOGLU adlı üyeden alıntı
Gerek yok. Aynı yakıt bozulmadan uzun süre kalabiliyor. Yeter ki nemden ve ısıl farklardan mümkün mertebe uzak tutun. Derseniz ki 3-5 sene saklıycam diye, o zaman işler biraz karışır.
-
Tam dolu bir depoda azami 1 seneye kadar diye bilgiler var internette, ama ben olsam 3-4 ayı geçmezdim. (Gasoline phase separation diye aratabilirsiniz...)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Ve depoyu kesin fullerdim...
-
Çok endişe ediyorsan benzine yakıt koruyucular var tekneler için kullanılan ondan da dökebilirsin
-
benzin depo konusu ne uzamış ya benzin deposunun girişine su değmeyecek şekilde istifleyeceksin motoru ya da depoyu fulleyeceksin ağzına kadar hiçbirşeycik olmaz. depoyu söküp evde saklamanda ihtimalde tabiki akünün kutupbaslarını söksen yeter binecegin zaman 3-5 ay sonra marş vermeden yağını değiştir akünü sarj et bak yoluna
-
12 Aralık 2018, 08:07
Hepinize cok teşekkür ederim
-
12 Aralık 2018, 09:34
japonlara kolay kolay bişi olmuyor, cbr 250r 2 ay boyunca yağmur kar altında kaldı, tek marşta çalıştı.
böyle de bırakın demiyorum ama çok da kasmanıza gerek yok bence.
-
12 Aralık 2018, 12:10
Evde koyacabilecegin bir kenar kose yok mu? hic bu zahmetlere girmezdin.
-
12 Aralık 2018, 13:05
-
12 Aralık 2018, 13:19
ben 3 günde bir rolantide çalıştırıyorum,bir sıkınt olurmu acaba
-
12 Aralık 2018, 17:07
Anfibi adlı üyeden alıntı
ben 3 günde bir rolantide çalıştırıyorum,bir sıkınt olurmu acaba
Hiç çalıştırma daha iyi.Aküyü boşaltırsın boşuna.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)